Ahmet KELEŞOĞLU

Ahmet KELEŞOĞLU

“Beni bekleme”

Aykaryay Oda Tiyatrosunun Esko binasında, Ali Aktürk, Canan Kozan Poyraz ve Efe Olca'nın oynadığı "Beni Bekleme" adlı yeni sezon oyunu sahnelendi.

Oyuncu Ali Aktürk'ün yönettiği "Beni bekleme"nin müziklerini Yalçın Balon hazırlamış.

Oyunun yazarlığını da Ankara Sanat Tiyatrosundan Yeşim Dorman yapmış.

Ankara Sanat Tiyatrosu "Ulvi Uraz" yılın oyuncusu ödülüne laik görülen oyun yazarı Yeşim Dorman'ın birçok öykü ve oyunu bulunmakta.

Aydın’da yirmi yılı aşkın süredir Aykaryay Oda Tiyatrosu bünyesinde sahnelerini halka açan ve yaşamını tiyatroya adayan Hüsnü Ertung Bey'in sahibi olduğu tiyatro tarihi anlardan birini yaşadı.

Tiyatro yönetmeni oyuncu ve oyun yazarı Hüsnü Ertung Aydın’daki tek özgür ve parasız tiyatronun sahibi ve yürütücüsüdür.

Israrla paralı tiyatroya karşı durup mücadele veren Yönetmen Hüsnü Ertung, Aydın’da sanat adına yapılan çalışmalarda sıradışı imzasıyla öne çıkmış bir entelektüeldir.

Yıllar önce Latmos tarihi alanındaki mücadeleyi Aydın kamuoyunun gündemine taşıyan ve bugünkü tarihi mirasımız seviyelerinde anılmasını sağlayan kişi yine Hüsnü Ertung'dur.

"Latmos'a Rahmet Geldi" adlı oyuna Alman arkeolog Peschlow’u da davet edip Berlin'de sahneleyen Hüsnü Ertung, Beşparmak dağlarındaki Latmos Antik Kentinin varlığını Türkiye tanıtımına katkı sağlayarak bir ilke imza atmıştır.

Mücadele içindeki Hüsnü Ertung hocamızı, bu oyuna da sahnelerini açtığı teşekkür eder, fedakâr çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum.

"Beni Bekleme" adlı oyuna gelince;

Yetmiş ikinci koğuş, Sığıntılar ve birçok oyundaki üstün performansı ile tanıdığımız Ali Aktürk; "Beni bekleme" adlı dönem oyununda gösterdiği performansla geceye damgasını vurdu.

r-1-017.jpg

Seyircinin soluksuz izlediği, 12 Eylül 1980 öncesindeki yaşanmışlıklardan esinlenerek kaleme alınmış oyunda Ali Aktürk'ün yanı sıra yine öne çıkan yeteneği ile seyirciyi içine çeken oyuna katan Canan Kozan Poyraz Devlet Tiyatrosu oyuncusu tadında, bir performans sergiledi.

Oyunda bir ailenin siyasi nedenlerle mahkûmiyeti ve bu nedenle çocuklarının kaybının psikolojik travması, gerçeğini aratmayacak şekilde canlandırıldı. Çocuk sevgisinin ve yaşanan acı olayların yaşandığı oyunda ailedeki bu travma açığını Efe Olca adeta bir ebeveynin görevlerini üstlenerek sahnelediği oyunculuğu ile zirveye taşıdı.

"Beni bekleme" adlı oyunundaki canlandırılan bölümler, cezaevi yaşamı ve bir ailenin dramının sahnedeki mizanseni seyirciyi de ağlattı.

Aykaryay Oda tiyatrosunda sergilenen bir döneme ait içinde dram'ı da barındıran trajikomik yüklü "Beni bekleme" adlı oyunda, dekor kostüm ışık ve ses düzeni de bir Oda Tiyatrosu sıcaklığındaydı.

Başta oyun yazarı Yeşim Dorman olmak üzere, Yönetmen oyuncu Ali Aktürk, Canan Kozan Poyraz ve Efe Olca'yı gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı tebrik ederim.

Bir teşekkür tebriğini de müzikleri ve seslendirmeyi gerçekleştiren Yalçın Balon bey'e, oyuna ses ve ışık çalışmaları ile katkı koyan teknisyen Güney Aylin Ersöz hanıma ve Aykaryay Sahnelerini Aydın Tiyatro severlerine hiçbir ücret talep etmeden tam bir gönüllülük ve dayanışma esasına dayalı yürüten Hüsnü Ertung Hocamıza etmek istiyorum.

Alkışınız bol olsun.

Yaşasın Tiyatro…

yeni-003.jpg

r-3-009.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum