Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Bu İddia Mide Bulandırdı

Ortada bir suç varsa, suçlunun kimliği çok da önemli değildir. Dini, dili, ırkı, mezhebi, bağlı olduğu dernek, cemiyet, vakıf, siyasi parti, işgal ettiği makam beni hiç bağlamaz. Kimseyi de bağlamamalı…

Makam ve mevkilere göre de değişmez ki suçun cezası…

Hiçbir şey de suçu örtbas etmeyi gerektirmez…

İşte affedemeyeceğim suçlardan sadece biri; kamu malı çalmak.

Ha çalmak, ha çalana koruyup kollamak…

Ne fark eder…

Çalınan kamu malının küçük ya da büyük olması da önemli değil…

Hiçbir şey suçu ortadan kaldırmaz ve haklılaştıramaz ki…

İslam dininin Peygamberi Hazreti Muhammed’in (s.a.v.), kamu haklarına ve mallarını bırakın çalmayı, el uzatanların da cenaze namazını kılmadığı bilinirken, adrese teslim ihale gerçekleştirerek Aydınlının paralarını çalanların, çalana koruyup kollayanların cenaze namazı kılınır mı?

Uzun süredir Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde dönen dolapları, dolap çevirenin de FETÖ’ye finansal destek sağlamaktan tutuklanarak cezaevine gönderilen Erkan Karaarslan’ın olduğunu yazıp çiziyoruz.

İşte Aydın’da geçtiğimiz hafta ortaya atılan bir iddia bu anlamda önemlidir.

"FETÖ'nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı ve Finans Kaynağı" suçlamasıyla Mersin'de tutuklanarak cezaevinde tutulan, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaaslan'ın aracılığıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından adrese teslim yapıldığı iddia edilen ihaleyle katı atık bertaraf ve çöp depolama tesislerini 29 yıllığına kiralayan EMAN şirketiyle ilgili soruşturma dosyasının ilgili birimden kaybolduğu söylenmektedir.

İlgili birimin müdürünün Erkan Karaarslan ile yakınlığı ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak Mersin’de cezaevinde tutulması Aydın Büyükşehir Belediyesi ile alakalı dosyaların kaybolduğuna dair şüpheleri artırmaktadır.

Bu şüphe dosya yok edilerek olayın örtbas edilmeye çalışıldığı izlenimini vermekte, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın‘içi boş’ denilerek yanıltıldığına ilişkin söylentiler mide bulandırmaktadır.

Biz biliyoruz ki dosyaların ‘içi boş’ değil. Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki adamlarının yaptığı her iş, her ihale mercek altına alınır, dosyalar açılırsa neler çıkacak görülecek. Bunu Özlem Çerçioğlu da biliyor…

Hala açıklama yapmıyor…

Dileğim ve kamuoyunun beklentisi bu ve benzeri konularda hukuken gereken takibin yapılmasıdır…

Olay asla soğutulmamalı…

Unutturulmamalı…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.