Elektrik telindeki maymun

Artvinli Murat anlattı.

Doğu Karadeniz yöresinde insan ve doğa çatışması yaşanır. Söz gelimi Ayılar akıllı hayvanlardandır, insan zekâsına yakın düzeyde bir zekâya sahiptir. Arı kovanlarına musallat olur, Bir köşede atılmış merdiveni görse alır, Ağaca, duvara, kayaya dayar ve arı kovanına ulaşır, balları aşırır…

Bir bahçede yaşananlar ise, ilginçtir.                                                                           

Bahçedamının tepesindeki mısırlara ayıların ulaşması imkânsızdır, önlemler alınır, dikenli tellerle örülür. Neticede ayılar damda kurumaya bırakılan mısırlaraulaşırlar. Bir gizli kamera yerleştirilir, Anne ayı gelir, yavrusunu kucakladığı gibi dama fırlatır, yavru ayı damdaki mısır vb. ne varsa aşağı atar, işi bitince kendisi yere atlar. Hep birlikte karınlarını doyurarak inlerine dönerler. İzleyenler bu zekâya şaşırırlar.

Hint elinde, Tayland’da kutsal görülen maymunlar eski tapınak ve mezarlardan sürü ile gelir, elektrik hatlarına tutunarak, şehir içinde ev ve dükkânlaragirerekyiyecek ve içeceklere ulaşır, yağma yapar.

Bu arada kimi maymunlar elektrik telinde akıma kapılarak can verirler.

Dağda ayı ve teldeki maymun, karınlarını doyurma derdinde olup, günlük yaşarlar…

**

Biz emekliler ise, hesabımızı, kitabımızı aylık olarak düzenlemeye çalışırız. Elektriğe yapılan zamlar, cebimizi çarpacak anlaşılan…

Yılbaşı ertesinde elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları hatırı sayılır bir tutardadır. Açıklamalara göre tüm dünyada enerji pahalılığı ve yüksek oranda zamlardan da söz edilmekte…

Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Akbaşoğlu, elektriğe zam yapılmadığını, devlet desteğinin düşürüldüğü açıklamasını yapmıştır.

Bir Ak Partili üyeden ise;                                                                                                 

”Zam geldiği gibi gider, anlık tepkinin lüzumu yok…” dediğini öğreniyoruz.

Bir basın organımızda ise, “Elektrikte tarife değişikliği” manşeti atılmıştı.

Söz gelimi bize gelen Aralık ayı elektrik faturası 180 küsur liradır, yeni zamlı bedelinin, pardon devlet desteği düşümlü, hatta yeni tarife değişikliğine karşılık olarak 305 tl olacağını öğreniyoruz.

Küçümsenmeyecek devlet desteği düşümü, tarife değişikliği de yazılsa, nedense zam, zamdır. Bindirildiği gibi indirileceğe de pek benzemiyor.

Şehir ve kasabada doğalgazlı bir evde kış mevsiminde, elektrik, su ve doğalgaz gideri bin liragibi bir tutarı aşmaktadır. Emekliye verilen artışlar ise, yapılan zamları karşılamaktan uzak bir orandır.

Zaten bu günlerde gelen faturalara duyulan tepkileri medyada izlemekteyiz.

Şimdi de elektrik ve doğal gazda kademeli tarife ücretlendirmesinden söz edilmektedir. Elektrikte 150 kw üzeri %100 küsur zamlı olacağından söz edilmektedir. Bu sınırlamanın elektrikte, 250 kw, doğalgazda ise; 250 metreküp üzeri olması uygun olacağı ifade edilmektedir.

Dileriz ki,                                                                                                        

Pahalılığın, yönetenler katında bir karşılık bulmasıdır…

Birkaç parça iç çamaşırına 9 bin lira ödeyen Ciciş Esra Ersoy hanımefendi bile hayat pahalılığına şaşırıp, sızlandıktan sonra…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum