Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

İyi insan olmak

İyi insan olmak, bütün insanların görevi olması gerekirken; insanların birçokları, makam, mevki, para, zenginlik, şan, şöhret sahibi olmak isterler. 

Bu yukarıda saydığım, makam, mevki, şan, şöhret gibi şeylere sahip olurlarken birçokları da insan olduklarını unuturlar. Çoğu kez de İnsanlıktan çıkarlar. 

Günümüzün sıkıntılı ortamlarında çevresindeki insanların yaşamına katkıda bulunmak, onların kazançlarını artırmak, sıkıntılarını aşmaları için çare üreten. Evlerine bir miktarda olsan para götürmelerini sağlamak için çaba harcayan insanlarda var.  

Var, var olmaya da, onlar çok azınlıktalar. 

Kendi ekonomik şartları, mevkileri, makamları, şanları, şöhretleri oldukça iyi olmasına rağmen, bu insanlar diğer insanların önünü açmak için kolları sıvadılar. Çok kısa denecek süreler içinde, çok çalışarak, ala bildiğine hızlı yol aldılar. 

Kendi imkânlarını kullandılar, eşlerinin, dostlarının imkânlarını kullandılar. Rahatlarını bırakıp koşturdular. Hem kendi rahatlarından, hem ailelerine ayırdıkları zamandan fedakârlıkta bulunup, bu toplumun insanlarının önüne düştüler. Onların ufuklarını genişletip onların ürettiklerini değerlendire bilecekleri kooperatifler kurdular. 

Kim bunlar? 

Kim bu fedakâr, cefakâr insanlar? 

Bunların birisi, Sayın Mimar Gonca Yelkovan Güneşin Kadınları kooperatifinin Kurucu başkanı. 

Bir diğeri ise, özel hastanemizin Baş hekim yardımcısı,  Hekim, Sayın Müjgan Sönmez hanımefendi, Efeler Diyarı kadın Girişim kooperatifinin kurucu başkanı. 

Kooperatifleri kuruluş tarihi sırası nedeni ile sıralamasını bu şekilde yazdım. 

Bu iki hanımefendilerin işleri başlarından aşkın, gelir düzeyleri oldukça iyi olmasına rağmen Öne çıktılar. Kendilerine ve insanlığa hizmetin, hakka hizmet olduğuna inanan arkadaşları ile birlikte bulundukları bölgenin kadınlarının önüne düştüler. Onlara kazanç kapısı açtılar.  

Efeler Diyarı kadın Girişim kooperatifinin kurucu başkanı Müjgan Sönmez, hanım, çıktığı yol arkadaşları ile birlikte, Sadece kadınların değil, Bu şehrin yazarları için stantlar açtılar. Gelsinler, yazarlarımız, kitaplarını getirsinler, bir kuruş kar almadan, kitaplarını satı verelim dediler.  

El emeği göz nuru sanat eseri üretenlerin önünü açtılar. Getirsinler reyonlarımızda eserlerini sergilesinler, sadece devlete ödeyeceğimiz  KDV sini ve Müstahsil makbuzu için toplam %25 Farkla eserlerini satı verelim dediler.  

Açtıkları Sultanhisar. Atça arasındaki Dinlenme tesisinde, yöremizin yemeklerini, ürünlerini, eserlerini tanıtalım, satalım insanımız ürettiklerini değerlendirelim dediler. 

Bu bahsettiğim iyi insanlar Rahat hayatlarını sürdüre bilirlerdi. Eşleri dostları ile çok daha eğlenceli hayat sürdüre bilirlerdi. Yapmadılar, insanlarımızın ufuklarını genişlete bilmek, onların üç kuruş kazanmalarını sağlamak bölgemize daha fazla katkıda buluna bilmek için, hayatlarından fedakarlık ta bulundular. Onları saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun dileğimi duamı iletiyorum. 

Diğer yandan, Efeler Diyarı kadın Girişim kooperatifinin kurucu başkanı,  Müjgan hanımın eşi vardı, yorgunluktan böğe insanına hizmet etmek için güneşten yanmış, kararmış, kurumuş, kardeşim yemeğini bile biz sofradayken iki kez soğutan, yiyemeyen, kardeşim, Sayın Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya. O benim ellerimdeki, kesiklere üzüntüyle bakıp çare üretirken, ben onun yemeğini bile, vatandaşın sorunları ile uğraşırken sıcak yiyemeyen haline üzüldük.  

Sultanhisar belediye başkan yardımcısı Veteriner Sayın, Okan Yalçınkaya ve eşleri de, tüm kooperatifin kurucu üyeleri de,  var güçleri ile çalışıp örnek bir hizmeti, tesisi, gerçekleştirmenin mutlu yorgunluğunu yaşıyorlardı, gözlerinden o mutluluk okunuyordu. 

İşte dostlarım, Allah’ın, bize ibadetlerini emrederken, muradının İyi insan olmamız için emrettiğini hepimiz biliyoruz. İbadetler iyi insan olmak için araçtır, amaç değildir. İyi insan olmak sadece kendimiz için bir şey yapmak değildir.  

İyi insan olmak sadece yakınlarımız ve avenemiz için bir şeyler yapmak değildir. İyi insan olmak tüm bölge insanı, ülke insanı, doğası, çevresi için bir şeyler yaparken kendi yaşamından fedakârlıkta bulunmaktır. 

Bulundukları mevki ve makamlarda onurlanan değil, onur katan, geldikleri her makamı yücelten dostlarıma selam olsun. O fedakâr insanların çoğalması dileğimle saygılarımı sunarım.         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum