Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Neyin karşılığında Sayın Çerçioğlu?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sadece hoşuna gidecek soruları hoşuna gidecek gazetecilerden duymayı tercih ediyor.

Aksini ne duymak istiyor ne de görmek.

Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz başta olmak üzere çok sayıda soru yönelttik Özlem Çerçioğlu’na. O ise kendisine soru sorma imkânı bırakmamak için her yolu deniyor. Sorulara cevap vermek yerine ya mahkemeye koşuyor ya da sosyal medya trollerinin saldırısına uğruyoruz.

Elbette bu onun tercihi…

Ancak cevabını alsa da almasa da gazetecinin işi soru sormak…

Özlem Çerçioğlu’na, “30 milyon lira nerede?” sorusunu yöneltmiştik. 24 gün oldu cevap alamadık. O yine mahkemeye koştu. Canı sağolsun ama bizim işimiz soru sormak.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de soru yağmuruna tuttu Özlem Çerçioğlu’nu. Özmen, sorduğu 18 soruya Çerçioğlu’ndan cevap beklerken, konuyla ilgisiz bir cevap CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’den geldi. 

“Çerçioğlu denetimlerden alnının akıyla çıktı.”

Fesuphanallah!

Özlem Çerçioğlu çıkıp, “Denetimlerden alnımın akıyla çıktım” diyor mu? Demiyor, diyemiyor. Çünkü onun açıklaması kendini ve başkanlığını yaptığı belediyeyi bağlıyor.

Kim diyor? Polat Bora Mersin. O kim? Aydın Büyükşehir Belediyesinden düzenli gelir elde eden bir siyasetçi. Böyle birinin açıklamaları belediyeyi ve Özlem Çerçioğlu’na bağlar mı? Bağlamaz. İşte o yüzden Mersin’e cevap verdiriliyor. İşte o yüzden Çerçioğlu maşa kullanmayı tercih ediliyor.

Değerli dostlar!

Güçlünün kazandığı ya da kazanmış gibi gösterildiği günlere şahitlik yapıyoruz. Servet Töz, “Merkel ve Çerçiolu” başlıklı yazısında “Yerel yönetim sisteminin tepeden tırnağa yeniden dizayn edilmesi şart” tespitinde bulunmuş. Ben de aynı görüşteyim. Başkanlar kendi çıkarları için kullanıyor belediyeyi. Bu uğurda halkın ortak kullanım alanlarına çökülmesine zemin hazırlıyorlar.

FETÖ Borsası davasına adı karışan ve 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde hunharca öldürülen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un eşine, 2017 yılı sonunda ihalesiz bir şekilde verilen Aydın Atatürk Spor Kompleksi buna en iyi örneklerden biridir. Kılıfına uydurulmuş bir yöntemle verilen bu tesis için ilgili firmadan kira bedeli de alınmıyormuş. Yani hava bedava, su bedava! İyi mi?

Özlem Çerçioğlu’na bu tesisi neyin karşılığında verdiğini sormuş, cevap alamamıştık ama tesisle ilgili bir soru daha yöneltelim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açılışına davet etmediğiniz, Atatürk Spor Kompleksinden 2017 yılından beri kaç lira kira geliri elde edildi? Kira bedeli alınmadıysa, neyin karşılığında Sayın Çerçioğlu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.