Sözüm Meclisin orta yerine

Çiçek çocuklar, bal veresi olana kadar bahçedar

Bal veresi olanda bahçedar ve hükümdar gözetiminde olmak zorundalar. (NA)

Her facianın ardından, toplumun her kesiminden, maksadı aşan fevri açıklama ve yorumlarla sorun ve çözüm gözden kaçırılmakta maalesef.

Öncelikle "Ama"sız. "Fakat"sız ana-babalar, çocuklarını sevgi şefkat ve hoşgörüyle büyütüp eğitmek, koruyup gözetmekle yükümlüdür. Yaşına uygun dini eğitimini inandığı dinin temel hükümleri doğrultusunda ritüelist yaklaşım ve zorlamalardan kaçınarak ahlaki boyutta (iyi insan ölçekli) model olarak evinde kazandırmak zorundadır.

Devlet de aynı zorunlulukla okul çağına gelen her çocuğa; bilimsel verilerle donanımlı öğretmenler eliyle, güvenli ortamlarda, çağdaş yöntemlerle, eşit mesafe ve duyarlılıkla eğitim vermelidir.

Ne aile ne de devlet, bu anlamdaki birincil sorumluluğunu hiçbir gerekçeyle iman- ahlak- bilimsellik ölçeğini objektif olarak denetleyemeyeceği için bir başka kişi-kurum- kuruluş ve oluşuma veremez devredemez.

Aile ve devlet bu asli görev ve sorumluluğunda yeterli duyarlılığı göstermediğinde gösteremediğinde en yakın mesafedeki her insan, her kurum, her oluşum tek başına bir gözetim denetim gözcülüğünde sorumluluk üstlenmelidir.

Her can kaybında, her kafadan çıkan gürültü mahiyetindeki hiçbir ses, bu sorunun çözümüne katkı yapmadığı gibi ayrışmayı daha fazla körüklemektedir.

Anne babalar ve ana baba olmak zorunda olan devlet, dökülün gözere de eleyin kendinizi ilk önce, ince eleğe süzülene kadar.

Ve

Ve

Ve abla abi

hısım akraba

konu komşu

Komutan başkan

MUHALEFETİN HER KANADI,

Gösterin şimdi acınızın gereğini kendi çocuğunuz gibi toprağa belenen.

SÖZÜM MECLİS'İN TAM DA ORTA YERİNE HEM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum