Yetti gari seçiminiz!

Vatandaş olarak biz bıktık bu işten.  Arkamızı dönmeden yeni bir seçime gidiyoruz. Doğru dürüst biri gelecekse gelsin. Kim seçilecekse seçilsin.  Doğru dürüst idare etsin de, biz de rahat edelim vatandaş olarak. Yetti gari seçiminiz!!!

Ne tatil yapabiliyoruz, ne huzurumuz kaldı. Hiç durmadan seçime, hiç durmadan referanduma gitmekten… Artık soluk almak istiyoruz. Biraz izin verin bize.

Seçim değil, hayatımızı yaşamak istiyoruz huzur içinde. Seçimsiz günler istiyoruz. Kobay gibi kullanılmaktan bıkıp usandık!  Daha doğrusu zamanı geldiğinde kanunlara, kurallara ait bir seçimle özgür irademizi kuşkusuzca kullanabildiğimiz bir ülke istiyoruz. Trafolara kedi girmeyecek, YSK oyları hatasız, dürüstçe değerlendirecek, seçim propagandaları adil biçimde yapılacak, eşit şartlarda yarışılacak, ötekileştirilmediğimiz, vatan haini ilan edilmediğimiz, seçimin bir demokratik hak olduğunun bilincinde olarak, ayrıştırılmadan, hakkaniyetle, adreslerimizle oynanmadan, beş yılda bir vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için yapılan bir seçim istiyoruz.

Ne zaman seçimlerden yakamızı kurtarıp doğru dürüst yaşamaya odaklanacağız çok merak ediyorum. Dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki vatandaşını aklı estiğinde seçime götürsün.  Ne bu kardeşim denek miyiz biz?  Ben bıktım kendi adıma. Zaten özgür irademi ortaya koymam imkânsız gibi bir şey bu adaletsizlik içinde.  Bir de haydi bakalım seçime!  Bu seçim erken seçim ya da baskın seçim filan değil bana göre şaşkın seçim. Akşam yatıyoruz sabah bir kalkıyoruz seçim var! Bizim başka işimiz yok mu? Biz artık diğer ülkelerin vatandaşları gibi, insan gibi, vatandaş gibi, herkes gibi, her insan gibi standartlarımıza uygun yaşamak istiyoruz. Bütün dengemiz bozuldu.  Yaşam standartlarımız artık seçimlere endeksli oldu.  Bu ne böyle yaa!! Allah aşkına bıktık seçimlerden referandumlardan yeterrr!!!

Başka ülkelere bakıyorum da adamlar pasta, kek savaşları yapıyorlar.  Bizim gibi insan savaşı değil. Sonra da onları hep birlikte yiyorlar mis gibi, tatlarını değerlendirmeye alıp. Eğleniyorlar. Biz ne yapıyoruz?  Bizim savaşımız insanla. Ödülümüz ne kadar insan öldürdük. Bunların hepsi Müslüman.  Daha doğrusu, kısacası insan!!!  Biz insanı, kaç tane insanı öldürmekle iftihar ediyoruz.  Şehitlerinse sayısını unuttuk!

Biz kendimizi idare edebilecek vicdana sahibiz…

Beni kimse idare etmesin kardeşim, benim vicdanım var en büyük idarecim en büyük muhakeme merciim. Ben kendimi idare edebilirim. Siz vicdanı olmayanları idare edin. Madem idare ediyorsunuz bıktırmayın. Seçime ayrılan giderlerin artık memleket bütçesine girmesine, kalkınmaya ayrılmasına dibe vuran ekonomimizin düzeltilmesine harcanmasını istiyoruz. Şimdi görürüz gene kâğıt talaşı, her tarafta bıktığımız parti bayrakları. Artık midemizi bulandıran seçim sonrası ortalıklardaki bayrak, flama çöplüğü. Bir de kıyamadığım bayrağımın o bilinçsiz beyinlerin ayakları altında çiğnenmesine,  sanki bayrak propaganda malzemesiymiş gibi davranılıp işi bitince yerlerde sürünmesine. Buna artık bir son verseniz diyorum. Yetti gari seçiminiz!!!!

ARTIK LAF DEĞİL İCRAAT!

Seçime ayırdığınız o payları fabrika kurmayı düşündünüz mü hiç? Sırf kendi bekanız için işsiz olan milyonların ne kadar mutsuz ve umutsuz olduğunun farkında mısınız? Artık bir mecburiyet haline getirdiğiniz seçimler, vatandaşlık görevi olmaktan çıkıp bir zorunluluk halini aldı. Her iki yılda bir ya seçim ya da referandum.  Belki de daha kısa zamanlarda. Vatandaşı böyle bıktırmaya kimsenin hakkı yok artık yeter! Bir yığın gürültü kirliliği, bir sürü görüntü kirliliği, bizden çalınmış zamanlarımız, bir çok haklı, haksız rekabet.  Yıllarca bıktık bunları işitmekten. Ses değil icraat istiyoruz. Vatandaşın kimsenin bahanesine ihtiyacı yok artık!

Biz ülkemizde huzur istiyoruz! Düzelmiş bir ekonomi, iş sahibi insanlar, çalışan üreten bir gençlik, refah içinde yaşayan emekliler, oturmuş bir eğitim sistemiyle serseme dönmemiş çocuklar, yüzü gülen kendi toprağını ekip biçen ve tarıma, hayvancılığa katkı sağlayan çiftçiler, kendi toprağımızda yetişen ürünleri kullanmak, tüketmek istiyoruz. Oy kullanmak değil tatile gitmek istiyoruz!!!

İthalat değil ihracat yapan bir Türkiye en önemlisi artık memleketimizde huzur ve mutluluk istiyoruz.  Bilenler bilmeyenlere, duyanlar duymayanlara söylesin!

Yetti gari seçiminiz!!!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum