15 yılda Aydın’da ne değişti?

Mustafa Savaş, Aydın siyasi tarihinin son 10 yılına damga vuran önemli simalarından biridir. Beyefendi, naif kişiliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve ilkeli duruşuyla hala birçok kişiye ilham kaynağı oluyor…

Çünkü…

“Beyefendi, naif, dürüst, çalışkan ve ilkeli” gibi güzel nitelikler taşıyan Mustafa Savaş, gerek bürokraside ve gerekse milletvekilliği döneminde hiçbir şaibeye bulaşmadı. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Başkanlığı görevinde de adını kirletmedi.

Mustafa Savaş’ı bu özellikleriyle tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onu Aydınlılara emanet etti ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdi.

Dün “AK Parti Aydın İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nı izlemek için Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaydım. Kısa sürede halkın sevgisini ve saygısını kazanan Mustafa Savaş’ın gençlerin ‘Mustafa abi’si olmayı başardığını da şahit oldum.

Onlarca şaibesine, belediyedeki yolsuzluk nedeniyle 14 ayrı dosyadan yargılanmasına rağmen, Aydın’ı 15 yıldan beri yöneten, rakibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adını bile anmadı.

Peki ne yaptı?

“Kalkınma yerelden başlar. Biz ne yaparsak yapalım, yerel yönetimlerde eksiklik olduğu sürece şehrimizin topyekün bir kalkınma mümkün olmuyor” diyerek görev aldığı her alanda önemli başarılara imza atan Mustafa Savaş, vizyoner projeleriyle Aydın’ın kalkınmasına büyük katkıda bulunacak, şehrimzin geleceği için önemli bir yol haritası çizdi.

Kararlıydı...

“Güzel Aydınımızın yerel yönetim açısından kayıp 15 yılını telafi etmek amacımız. Aydınımızı hak ettiği hizmetlerle tanıştırmak ve bulaştırmaktır. Her alanda şehrimizin potansiyelini ortaya çıkararak öncü şehir olmasını sağlamaktır. Alt yapısıyla, sosyal donatılarıyla, dirençli yapılarıyla örnek gösterilen bir büyükşehir yapmaktır” dedi.

100 günlük acil eylem planından söz etti. 3 yıllık ve 5 yıllık planlarının hazır olduğunu söyledi. Aydın’ın kalkınması için üreten, ürettiğine değer katan, yatırımcı dostu bir şehir; 5 yıl sonra bambaşka bir Aydın vadetti.

“Komşu illerimiz tarımda, sanayide, turizmde yenilikçi yerel yönetimlerle ilerlerken Aydın’ımız kendi kabuğunu bir türlü kıramadı” eleştirisinde bulundu. “15 yılda bu şehirde ne değişti?” sorusuna cevap aradı.

Şimdi hep beraber düşünelim:

15 yılda Aydın’da ne değişti?

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum