Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Aglama Duvari nedir? Sabetayizim nedir?

Eziz ve Böyük Türk Milletim.

İlk önce size anlatacagim Yahudilerin Aglama Duvari dedikleri nedir? Bunu bilmek lazim ki, bezi milli meselelerde uyanik olub, her Türk Milliyetcisiyem deyene dikket etmeli. Biz Türkleri her zaman içimizden bir birimize karşi karşiya koymuşlar ve bu gün de bile bunu yapirlar.

Böyük ihtimalle çogumuz Aglama Duvari-nin Süleyman Mabedinin bir parçasi olarak düşünür, lakin böyle dyildir. Zaten Yahudiler o duvara Aglama Duvari demez.Bu Aglama Duvari-nin yakindan uzaktan Yahudi inanciyla alakasi yokdur. Süleyman Mabedi dedoyimiz yapi küçük bir tapinaktan ibaret olmuş. Hz. Süleyman orayi belirlenen ölçülerde yaptirdigi vakit, şimdiki gösterdiklerinden katbekat küçükdür. Tarih böyunca ceşitli Krallar tarafindan bir kaç defa yikilib yerle bir edilmişdir. İlk defe Babil Krali Nabukadnazer terefinden yikilmiş, sonradan Pers Krali milliyetce Fars olan Koreş terefinden inşa edilmiş, sonuncu Roma imperiyasinin 4 yüz yilde Küdüsü işgal etdikde bir daha yikilmişdir.

Evet bu gün İran Fars mollalarinin her gün İsraili söyüb yikan Farslarin dedeleri hemin mabedi en sonda m.ö. 20 yilinda Kral Hirodes-in terefinden Süleyman mabedi genişlenib inşa edilmişdir.

O kutsal ,, Aglama Duvari ‘’ muhabbeti tamamen Yahudilerin uydurmuş ve tahrif etmiş inanclarindan kaynaklanmakdadir. Yahudiler kendi aralarinda bu duvarin mabedin bati terefini korumak üçün yapilmasindan bu duvara ,,Bati Duvari ‘diye isimlendirirler.

Aglama Duvari ifadelerini Avropalilar kullanmuiş, onalrdanda bize geçmiş bu tabir.

Mabedin son olarak yikilmasindan geriye sadece olarak bu duvar kalmiş ve günümüze kader ulaşa bilinen tek parça olmuşdur. Tek parça bu olunca, bu koruma duvari olunca, Süleyman Mabedi-nin Yahudiler için tek hatirasi bu olmuşdur. Lakin bu duvarin yanina gidib de rahat rahat ibaded edememişler. Çunki Hazreti Ömer dönemine kader bu torpaklarda Romalilar hükm etmiş ve Yahudilerin çikarmiş olduklari kargaşalardan dolayi da, onlarin Yahudilerin bu duvara yakinlaşmasi asirler boyunca yasaklanmiş. Ta ki, 637 yilinda Hz. Ömer terefinden Küdüs torpaklari fethedilinceye kadar. İslam inanci ve hoşgörüsünden dolayi geyrimüslümlerin ibadetlerinede özgürlük oldugunu bildirmesi ile birlikde , bu duvarda Yahudiler için ziyarete açildi. Oraya ibadete gelen Musaviler mabedin geriye kalan bu tek parça duvarinin önünde ona kovuşmaginin mutlulugu ile gözyaşi akitmiş, Süleyman mabedinin tekrar yapilmasi için dualar etmişler. Yahudilerin gözyaşlarini tökmesinin şahidi olan Avropalilar, bu yüzden bu duvara Aglama Duvar-i demişler.

Dünya düzenini yöneten ve buna şekil vermeye çalişanlar din üzerinden birlik deyil, para ve güc üzerinden birlik yapirlar. Hem de bu gün bütün din-leri kendi kontrollarinda saklayir ve istedikleri kimi yöneltirler.Tekkeler, mezhebler, Tarikatlar, cemaatlar, hiristyan katolik, protestan, evajilist, ortadoks ve qriqoryan ve b. hepsini istedikleri kimi şekillendirib yöneltirler.

Siyasi partileride, muhalifet partileride. Ecaba HDP -ni kurduranlar kim? Evet hemin ayni gücler.

Sabetay Sevi İzmirde palazlanib böyüdü ve sabetayizmin merkezi oldu. Bilirsinizmi -Fetullah Gülen de 1966 dan sonra İzmir de vaazlariyla ünlendi ve ordan böyümeye başladi. Kendisi Erzurumluydu, fakat ilginc bir şekilde izmire yerleşdirilmiş ve ordan yayilmişdir. Fetullah Gülenin annesi nin Edirne terafinden Şükrü Paşazadelerden oldugunu ve Edirne müdafisi Şükrü Paşasinin 1492- ci ilde İspaniyadan köç eden Edirneye yerleşen Yahudi bir ailenin mensub oldugunu kendi ,, Küçük Dünyam ‘’ adli kitabinda söyleyir. Fetullah Gülen İzmirde görev yaptigi zaman Sabetay sevinin evini ziyyaret etmiş ve bunu,, Diriliş ‘’ adli söhbetinde söylemişdir.

Bu gün görsenen o ki, biz Türklere kimimize Osmanli torunu deyerek, kimimize ATATürkçü Kemalist deyerek, kimimize Azeri şie deyerek, kimimize Türkmen deyerek ve Sagşi, Solçu deyerek bizi bir birimizden ayirmişlar, kendileride biz Türklerin kurduklari devletlerde bir birilerine destek ederek yüksek mekamlara, görevlere gelmişler. Mediya, universitit , Herb, Sanaye, Gida, Egitim, inşaat tikinti, Bankalar, maliyye, Tibb , Din , Edliyye, Mehkeme sistemlerinde devletin sinir nöktelerine sizmişlar.

Dedekorkut da, Oguz han da, Selcuklu da, Osmanli da, Gazi Mustafa Kemal da, Enver Paşa da, Nuru Paşada, Kazim Karabekir Paşada, Ebülfez Elçibey de, M.E. Resulzade de ve 17 Türk devleti hepsi bizim deyilmi? , bu gün Kerkük, Musul, Karabag, Zengezur, Dogu Türkistan, Küzey Kibris Türk Cumhuriyyeti, Bati Trakiya Türkleri, Gagauz ( GÖKOGUZ) Türkleri, Ahiska Türkleri, Anadolu Türkleri, Azerbaycan Türkleri, Türkiye Türkleri, Krim, Tataristan, Başkurtstan, Tuva, Yakut türkleri, İran Türkleri bizim deyilmi? , ecaba bu bir birimize karşi milli sevginin 200 yildir bizi bizden soyuk edenleri, ayiranlari ve ya yukarida yazdigim her Türkün zor gününde dedelerimizin birleşerek yanina koşmasini ve destek etmesini unutduz mu ve ya unutdurulduzmu?.

Türk aydinlarimiz, yazarlarimiz, ülküdaşlarimiz bu davada baş koyan şehidlerimiz ve niçe niçe yüzlerle isimsiz kahramanlarimiz, Yusif Akçura kimi, Ahmed Agaoglu kimi, Ali bey Hüseyinzade kimi,İsmayil Kaspirali kimi, Ahmed Cavad kimi, Bahtiyar Vahabzade kimi, Ziya Gokalp kimi , Nihat Atsiz kimi ve b. Fikir ideya adamlarimiz ne için canlarini bu yolda feda etmişler ? hiç düşündünüzmü? . Unutmamak üçün sen kimsen ey Türk.

Sabetayistler deyilen Yahudiler müsalman isminde ta ki, 1666 dan 4 Mehmet Osmanli imperatoru oldugu zamandan içimize sizdilar, Sabetay Sevi adlanan İspaniya yahudisi (1626 – 1676 ) İzmirde dogdu, Tevrati ve Talmutu iyi okudu, o yillarda 1648 yillarinda Avropada yahudiller dişlanib öldürülürdü. Sabetay Sevi Yahudilerin gizli mistik Kabbala misticizmini çok iyi öyrendi, İzmirde Hahamlar içinde böyük saygi sahibi oldu. 1666 da Avropa hiristyanlari ve Yahudiler İsa Mesh in ikinci kez dünyaya gelişini bekliyirdi. Bu zamanlarda Sabetay Sevi kendini Mesih ( kurtarici) ilan etdi ve İzmir hahamlari terefinden İzmirden kovuldu. İstanbula ordanda Filistine giderek Mesihliyini güclendirdi, ismi Fas, İran, Libiya, İtaliya üzerinden Avropada 1665 de her yerde duyulmaga başladi. Sabetay Sevi deyilen bu sapkin Yahudi dünya Yahudillerine hitaben yayinladigi Mehsihligini ilan bildirisinde şunlari yazirdi – ,,,İsrail in Mesih i ve kurtaricisidan bütün İsrailogullarina selam. Artik aci günlerimiz messeret günlerine tahavvül etmelidir.... Nihayet hiç bir şeyden çekinmeyiniz.Çünki sizin hakimiyyetiniz bütün milletlere şamil olacakdir ve siz yalniz yeryüzünde mahluklara degil, denizlerin dibindeki mahlukalarada bile hükmedeceksiniz.’’’

Ne kader sapkin bir fikir oldugunu gördünüzmü. Bu gün bu fikri söyleyen kim? Evet tam dogru İsrail – filistin savaşini yapanlar. Sionistler.

Sebatay Sevi dünyani ele keçireceyine inanarak onu 38 parçaya böldü ve her birine Kral teyin etdi. Bazi Musavi adetlerinide deyişdirdi.

O sirada padişah 4 Mehmet, sabrazam ise Köprülzade Fazil Ahmet Paşa Girit seferi iyle ugraşirdi. İzmir kadisi sabrazama meseleni anlattdi. Sabetat Sevi ,,mesih ‘’ tutuklandi ve İstanbula gönderildi. Çavuşbaşinin hüzürüna çikarildi ve korkudan her şeyi itiraf etdi. İstanbullda yargilama zamani geldi. Yargilamada Şeyhül islam Yahya Efendi , Sabrazam kaymakami Mustafa Paşa bulunurdu. 4 Mehmet ise kafesin arkasindan görünmeden müzakireyi takib edirdi.

Sabetay Sevi her şeyi inkar edirdi,tekrar şu soru soruldu- Mesih oldugunu iddiya edirsen, mücüzeni göster, bunun için seni soyub nişana dikeceyik, en maharetli okçularimiz seni okluyacaklar, eger oklar vücüdüna işlemesse o zaman sultanda senin Mesihliyini kabul edeck.

Bunu duyan Sevi yalvarmaga başladi yalvarib müsalman olmagina tövbe etdi.Yahudu şapkasini çikardib tükürüb yere atdi. Kelmai- Şehadet getirib müsalman oldu.

Bura dikket güzel okuyucularim- İsmini Mehmet Aziz Efendi koydu. Padişahin hocasi Vani Mehmet Efendi onun müsalman olmasina hiç inanmadi.

Fakat irelide görülecekdir ki, bu gün adi Mehmet Aziz Efendi olan Sabetay Sevi etrafinda toplananlar kendi yollarini terk etmiyecekler ve hetta ayri bir cemaat teşkil edecekler.

Eziz okuyucum bunlari yazmakda meksedim , siz bunlari bilmezsizse bu gün hem Türkiye Cumhuriyyetinde, hem Azerbaycanda Feto- çularin, PKK simpatizilerinin, Moskva cocuklarinin, CİA ajanlarinin, Demirtaş, Kavala , ,, APO ‘’ diyilen ermeniye , cocuk katiline önder deyenleri , sevdalilarinin, onlara Selam gönderenlerin kim olduklarini ve kimlere kulluk etdiklerini anlamazsiniz. Hem de İsrail -Filistin savaşinin hedefi Türkiye Cumhuriyyetinin bir hissesinin Diyarbekir merkezli ,,,Kurdüstan ‘’’haritasinin paylaşdiklarini iyi anliyasiniz. Parçalari birleşdirib böyük resmi göresiniz. Bunlar artik parçalanib devletler kurduklari hariteni çekinmeden paylaşirlar.

Amma şunuda iyi bilsinler ki, biz ne Filistinli, ne Arap, ne de Fars ya Suriyeliyik, Biz Böyük Türk milletiyik bizimde bir planimiz var, Devlet Akli deyilen 2500 yillik akil.

Bu gün bile hem Türkiyemizin hem de Azerbaycanimizin üstüne-üstüne gelirler Avropa, ABD, Rusiya her türlü siyasi baskilarla , Ekonomi baskilarla hem de teror orgütleriyle.

Evet deyerli okuyucularim bu Sabetayistler o zamandan bu günümüze kader sözde müsalman Türk ismiyle devletimizde yüksek yerlerde oldular. Ve bura dikket - hem de hiç bir savaşa da katilmadilar, devlet millet hem birinci Cahan savaşinda hem de Kurtuluş savaşinda asger olarken , bu Sabetayistler cocuklarini iyi liseylerde okutdurdular , kendileride Ticaret ve bankaçilikla paralarina para katdilar.

Eziz ve Böyük Türk milletim heyatimiz savaşdan ibaretdir her sahede. Bunun üçün Güclü, Bilikli, Elmli olmaginiz şertdir. Gencler tarihinizi düzgün öyrenin ve araşdirin ki, atalarimizin bilmiyerekden oyuna getirilib nece sehfler vermesini bilib , öyrenib gelecekde irelide bu sehfleri vermiyesiniz.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.