Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

AK Parti’deki İstifaların Perde Arkası!

AK Parti’de Yenipazar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ünal Sarıoğlu ve Malik Ercan partilerinden istifa etti.

"Gördüğümüz lüzum üzerine partimizden istifa ediyoruz" notuyla istifasını duyuran Sarıoğlu ve Ercan’ın istifaları parti içinde şaşkınlıkla karşılanırken, kamuoyu istifanın perde arkasında nelerin yaşandığını merak ediyor. Siyasi kulislerden kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre ikilinin istifasının arkasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bulunuyor. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce AK Parti Yenipazar ilçe başkanlığı görevinde bulunan Ünal Sarıoğlu, Yenipazar belediye başkanlığına aday olmak istemektedir. Bu isteğini parti kademelerine iletir.

Ancak CHP'li Yüsran Erden’e karşı seçim kaybeden Zafer Savcı da AK Parti’den aday olmak istemektedir. Savcı bu isteğini kendi üslubuyla “AK Parti beni aday göstermezse, bağımsız aday olurum” sözleriyle açıklar.

Zafer Savcı’nın sözleri “Belki kazanamam ama kesinlikle kaybettiririm” mesajı olarak algılanır. Bu mesaj AK Parti’de de karşılığını bulur. Ünal Sarıoğlu adaylıktan çekilir. Böylelikle Savcı belediye başkanlığına aday gösterilir. Seçimler neticesinde Zafer Savcı, CHP'li Yüsran Erden’den koltuğu geri almış, Ünal Sarıoğlu ve Malik Ercan Yenipazar ve Büyükşehir meclis üyeliklerine seçilmişlerdir.

Yerel seçimlerin ardından Aydın’da Büyükşehir Belediye Meclisi şekillendi. Meclisteki sandalye dağılımı ise; CHP 37, AK Parti 23, MHP 19 ve DSP 1 olarak gerçekleşti. Bu sonuç Özlem Çerçioğlu için tehlike çanlarının çalması demekti. Çünkü 80 kişiden oluşan Meclis’in 43’ü muhalefet üyelerinden, 37’si ise CHP’den seçilmişti.

Önce MHP’den Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ile meclis üyesi Musamettin Ayaz ile bu kritik eşik aşıldı. Ozan ve Ayaz’ın dıştan desteği sonrası DSP’den Vedat Ege'nin CHP’ye katılımı ile 37 olan sayı 40’a ulaştı.

Yerel iktidar ve muhalefetin sandalye sayısı eşitlenmişti. Meclis içinden “zayıf halka” arandı. İlk zayıf halka AK Parti’li Naci Somer oldu. Naci Somer’e, AK Parti’li Ünal Sarıoğlu ve Malik Ercan eklendi.

Naci Somer’in ASKİ’de çalışan oğlu,, Malik Ercan’ın JANTSA’da çalışan eşi, Ünal Sarıoğlu’nun ise belediye başkanlığı hayali bu 3’lünün yumuşak karınları oldu.

AK Parti’li Belediye Başkanı Zafer Savcı'nın, 'Evrakta sahtecilik' suçundan aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası nedeniyle başkanlığın sona ermesi söz konusuydu. Yenipazar’da sandalye dağılımı AK Parti 6, MHP 3, CHP 3 şeklinde sonuçlanmıştı. Yani iktidar ve muhalefet eşitti. Hemen biri araya girdi ve Ünal Sarıoğlu’na Zafer Savcı’ın başkanlığı düşmesi halinde CHP’den destek sözü verildi. Böylece Ünal Sarıoğlu Meclis’te muhalefet etmiyor, komisyonda önüne gelen evrağa imzasını koyuyordu.

Nisan meclisi öncesi AK Parti ve MHP’li üyeler 5 olan encümen ve komisyon üyeliklerinin 9’a çıkmasını konusunda anlaşmıştı. Biri  "toplantıya katılmayın" ricasında bulunmuş olmalı ki Ünal Sarıoğlu, oylama yapıldıktan sonra katıldığı Meclis’e, Malik Ercan toplantıya katılmamıştı. Böylece muhalefet fire vermiş, Özlem Çerçioğlu’nun dediği olmuştu.

Bu durum AK Parti’de tepkilere neden olunca, durumlarını parti yönetimine izah etmekte zorlanan Ünal Sarıoğlu ve Malik Ercan partilerinden istifa etti.  

İstifalar konusunda AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "meclis üyeliğinden de istifa etsinler" diyerek tepki gösterdi. Ben de, “istifa tek yönlü irade beyanıdır” deyip, “Ünal Sarıoğlu ve Malik Ercan, Özlem Çerçioğlu'na hayırlı olsun” diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum