AK Parti’ye ciddi bir ikaz

Yeni bir seçim yaşadık. Tam 15 yıldır CHP’nin yönetiminde olan Aydın’ı önümüzdeki 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yönetecek olmasında onun siyaset yapış tarzı çok etkili oldu.

İzmir’de yaşayan Aydınlı bir arkadaşım anlatıyor:

“Karacasu’da yaşayan annemden Cumhur İttifakına oy vermesini istedim. Annem ‘ben kime oy vereceğimi bilirim’ diyerek karşı çıktı. Neden böyle dediğini öğrenmek isteyince biraz deştim; Aydın Büyükşehir Belediyesi, annemin yardım paketine ihtiyacı olmamasına rağmen bir ay içinde tam dört kez yardım paketi göndermiş. Bunu Özlem Çerçioğlu’nun gönderdiğini söyleyen annemin oy verme nedenini böylece öğrenmiş oldum…”

Buradaki “yardım paketine ihtiyacı olmaması” ayrıntısına dikkat çekmek isterim. Karacasulu teyzemizi yapılan hizmet ilgilendirmiyor, Aydın’ın sorunlarını çözecek projeler dikkatini çekmiyor ama “Özlem Çerçioğlu’nun selamını getirdik” diyerek evine kadar gelen belediye çalışanlarının Özlem Çerçioğlu adına ona değerli hissettirmesi ilgilendirmiş, dikkatini çekmişti.

Böyle birine “bir yardım paketine oy verdi” demek haksızlık olur..Bilakis Karacasulu teyzemizin yardım paketine değil, aranıp sorulmaya, kendisine değer verilmesine oy verdiği ortadadır.

Özlem Çerçioğlu’nun bunu tam 15 yıldan beri yaptığının bilindiği dönemde, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü bildikleri halde; İl başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları kaç kapıyı çalarak ‘biz geldik’ dedi?

Kaçı iftar sonrası bir gıda poşetini bu insanlara uzatarak dua istedi?

Kaçı bu gerçekliğe şahit oldu?

Cevap sıfır değil mi?

Evet sıfır…

Nereden mi biliyorum?

Kuruluşundan beri AK Parti’ye oy vermiş Aydın’ın önemli isimlerinden bir ağabey anlatıyor:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fakir sofrasında iftar açtığı bir dönemde, AK Parti kadrolarından bir fincan kahvemi içmeye gelen olmadı. Ben bunlara oy vermem ama Erdoğan nedeniyle oy veriyorum.”

Teşkilat mensuplarına olan sitemini anlatan bu ağabeyin “Erdoğan sevgisi” eksilmemiş ama kibirli kadrolar nedeniyle kırıldığı bir gerçek.

Şimdi bu ağabey gibi kırgın kaç kişi var bir gözatalım…

Aydın’da 220 bin seçmenin sandığa gitmedi, 30 bin seçmen geçersiz oy kullandı. Seçime katılmayanların büyük bir kısmının iktidar partisine küskün olan seçmenlerden olması kuvvetli bir ihtimal olarak önümüzde duruyor. Bu AK Parti’ye ciddi bir ikaz olarak görülmelidir.

AK Parti’nin kendi seçmenini mobilize edememesi ve sandığa götürmede etkin olamamasının seçim sonuçlarında etkili olduğu bir gerçektir.

286 bin emeklinin yanı sıra asgari ücretli sayısının oldukça fazla olduğu Aydın’da ekonomik sıkıntılar Büyükşehir oylamasını bariz bir şekilde etkiledi. AK Parti ve MHP teşkilatlarındaki motivasyon eksikliği Aydın’da yerel iktidarın devamına katkı sağladı. Bu katkıya İYİ Parti ve DEM Parti seçmeninden 100 bin oyun üzerinde bir destek eklenince 15 yıldan beri kayda değer bir hizmeti olmayan Özlem Çerçioğlu yeniden seçilmiş oldu.

MHP’nin Aydın’da sıfır çekmesinin nedenlerini bir başka yazıya bırakarak, hem AK Parti hem de MHP’nin tüm kadroları ve yöntemlerini masaya yatırarak ciddi bir değişim sürecine girmekten başka bir çareleri olmadığını da söyleyelim.

Aydın’ı önümüzdeki 5 yıl Özlem Çerçioğlu yönetecek. Aydın için hayırlı olsun. Çerçioğlu’nun, belediyeyi babalarının malı sanan kirli isimlerden arınma ve ayrık otlarını içinden temizleme dönemine girmesi hem kendisi hem de Aydın için şart.

Bir yazının daha sonuna geldik.

Bayramınız, bayram tadında olsun!

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum