Arap apıştı mı, apışmadı mı?

Kamuoyuna sunulan bahse konu başlığı ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden olan Bozdoğan-Kemer Barajındaki yer; sağlıklı, gerçekçi, objektif, muhtevası dolu, kalıcı, sürdürülebilir, toplumun tamamını kucaklayan bir hizmet olmadığı için cılız, silik ve sönük kaldı.

Bu proje Aydın’ın tarih, kültür, doğa, deniz, yayla, sağlık turizmi vb. değerlerinin tanıtılması hem yerel halk, hem ulusal ve uluslar arası ölçekte kamuoyuna sunulması noktasında “Aydın Turizm Mastır Projesi” içerisinde yer almış, planlanmış bir yatırım mıdır? Sormak ve düşünmek lazım… Bir kasaba belediyesi kapasitesi yaklaşımında sadece popülizmin şov ve reklamından başka bir şey değildir. Yazık, çok yazık…

Yasal olarak başında “Büyükşehir” ibaresi yazılan bir kurumun mevcut bürokrat, mühendis, teknik ekip ve kadrolarının bu basitlikte “doğmadan öldü” dedirtecek bir projesi olacağını düşünmüyor ve inanmakta istemiyorum. Hizmet ve proje üretmek için seçilmiş siyasi otorite olan başkan ile atanmış Büyükşehir bürokratlarla dişlinin çarkları ne kadar uyumlu, ne kadar verimli çalışıyor ona bakmak lazım. Önünde her ne kadar “Büyükşehir” yazsa da Aydın küçük bir yer ama potansiyeli çok büyük güzel bir kent. Kurum içi ve kurum dışı basit kavgalar, iç çekişmeler çalışanların huzurunu bozuyor. Çalışma barışını bozan, motivasyonu sekteye uğratan yönetim zaafları koca bir kurumun bünyesine bir virüs gibi giriyor. Enerjimizi, zamanımızı, insan kaynaklarımızı ve para kaynaklarımızı rasyonel olmayan işlerle boşa harcıyoruz. Çok acı bir haldeyiz.

Yerel ifadeyle “Arapapıştı” denilen Bozdağan Kemer Barajında yaz mevsimi ve sulama sezonu düşünülmediğinden sular çekiliyor, konulan iki sandal boş ve işlevsiz, iskelede askıda kalıyor. Halkın bilbordlarda gördüğü manzaralı yere halk gidemeden “ARAPAPISTI” fiyasko oluyor. Aslında Bozdoğan Kemer Barajı yapımı, kullanımı, tesisler, inşaat ve benzeri yapılar Aydın 21. DSİ Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu yatırımlardır. İşin magazin ve popülizm boyutunda ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vardır. Yani  “Su elin, çeşme elin, tekne Atçalı Kel'in” misali gibidir.

Evet dostlar! Şimdi Aydın halkı soruyor:

* Arapapıştı için atılan taş ürküttüğümüz kurbağaya değdi mi?

*Burası için belediye kaç liralık yatırım yaptı?

*Tanıtım ve reklam için kaç lira harcadı?

*Çalınan tenekenin gürültüsü ile yerli yabancı kaç turist getirildi?

*Halkımız turizm pastasından ne kadar pay aldı?

*Arapapıştı’da kaç kişiye istidam sağlandı?

*Bilbord reklamları dışında Aydın Büyükşehir Belediyesinin sürdürülebilir turizm planlaması var mıdır?

*Aydın Büyükşehir Belediyesinde turizm yetkinliği olan kaç personel bulunmaktadır?

***

Aydın halkı bu soruların cevabını bekliyor. Halkımız, “Arapapıştı’nın manzara resimleri baktırılarak gerçek gündem, gerçek sorun ve hizmetlerden uzaklaşmış ‘cambaza bak’ oyunu oynanmakta” diye düşünmektedir.

Bizde vizyon, plan, proje, yatırım, hizmet hak getire… Komşu ilimiz Denizli ile Eskişehir’in hem nüfusu hem de bütçesi Aydın’dan küçük ama her iki ilimiz de hizmetleriyle bölgesel ve ulusal ölçekte ses getiren yatırımlara imza atıyorlar. Biz ise “ARAPAPIŞTI” ile uyutuluyor, avutuluyoruz.

Kaybeden Aydın ve halkımız oluyor.

Atalarımız, “Karaman’ın koyunu sonra çıkar oyunu” demiş. Daha neler görecek, nelere şahit olacağız bekleyip görelim. Gönlü aydın olan halkımız, zihni aydın olan halkımız bu gerçekleri görsün yeter.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum