Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Asgeri düşünce ve siyasi düşünce

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Bu gün hem Türkiye Cumhuriyyetinin ve hemde Azerbaycan Cumhuriyyetinin etrafinda geden siyasi herbi oyunlar beni bir milliyetçi kimi düşündürür ve bu yazimi yazmagi Veten-miz hem Türkiyemiz hemde Azerbaycanimiz üçün tehlükenin ne kader böyük oldugunu bildirmek üçün araşdirdigim strateji analizderi bildirmekdir.

Tarihe bakdigimizda etrafimiz her zaman düşmenlerle ahate olunmuş, biz Türkler ele bir erazide devletler kurmuşuk ki, Hem Türkiye hem de Azerbaycan daim herb veziyyetinde olmagimiz ve güclü Orduya sahib olmagimiz ve milletimizide bu Herb düşüncesune hakim olma prinsipine kabuk edilmesi şertdir.

Bir millet , silahli küvvetleriyle bir yumuruk olub çarpişmaya başladikda tek kaye ve hedef Ordu -nun kati neticeyi almasidir. Biz bunu son yakin tarihimizde 2020 -ci yil eylül 27 başladilan hakkli davamizda bir daha gördük. Yene 2023 yilinda Azerbaycanin Karabag bölgesinde kalan Ermeni teroristlerine karşi başlatdigi antiteror emaliyyatinin neticelerini deye bilerik.

Kardaş Türkiye Cumhuriyyetinin her an bizim yanimizda olmasi ve desteyinide nezere alarak Türke düşmen olan düşmenlerimizin hayallarini darmadagin etdik.

Evet bu savaşlardan sonra reqionda Kafkazda qeosiyasi dengeler deyişdi. ABD nin Türkiyemizin etrafinda Yunanlilari ve 12 adalari silahlandirmasi ve herbi uss kurmalari , Mavi Veten deyilen Akdenizde herb gemileri, Suriyada PKK , YPG daha ne kendi kurduklari teror örgütlerini açik desteklemesi, Türkiye Silahli küvvetlerinin Suriyada antiteror emaliyyati başlamasi ve ABD -nin Türk SİHA-sini vurmasi hele bunuda medyada açik açikina söylemesi ancak bir menasi vardir- Türkiyemize herbi mudahile edecekler, etrafini kuşatmişlar. Suriyede Rusiya Türkyeye karşi hava sahesini baglamiş amma İsrail 24 saat istese Suriyeni bombalayir şu ne demek istediyimi anlayan anladi. Kimse söylemesin ki, bu olmaz, olamaz. Olar, tarihdede bele olmuş.İkinci Cihan Savaşindada Almanlar Ruslarla saziş baglayarak Ruslari aldadib Hitler Almaniyasi ani istila etmişdir. O zaman gazetelerde , Radio verlişlerindede Ruslar propokanda yapirdilar ki, bu hiç vaxt olmaz Almanlar bize savaş açmaz deyerek halki inandirmişlar. O yilin korkunc kişi Ruslari Almanlarin elinden kurtarmişdir.Yoksa Hitler Almaniyasi kati netice elde edeckdir.

Şimdi ABD bizimle NATO itiffaki ola ola etrafimizi kuşatib hemde İsveçi de NATO -ya almagimizin izninin teleb edir ve hemde niçe yillardir Türkiye F-35 isteyir hakli olarak amma ABD net olarak vermir şunu başka cür yozmak olmaz ,açik ve net deyirem bu beledir. Hava Sovunmasi üçün ABD Patriot sistemini de vermedi amma Sayin Cumhur başkani R.T. Erdogan Rusiya Cumhurbaşkani V.İ. Putin -den S-400 istedi o da sag olsun ki, parasini alib verdi. Çunki bu günün şertleri bunu Rusyaya razi saldirdi hem Ukrayina-Rusya savaşinda Türkiyenin agilli siyaseti ve desteyi böyük rol oynadi ve deyerdim ki, hemde Bizim Karabagi Ermeni işgalindan azad etmeyimizdede esas faktor oldu. Çun ki, zaman ve şertler üygün geldi. Ben öncedende yazmişam ki, devletler arasinda dostluk yokdur, ancak çikarlar vardir. Bu günün dostlari yarin düşmen olur.

Evet yazimiza davam edelim bu gün Rusiya Karabagda 2020 üçterefli sazişe göre Karabagda sözde sülhmeramli adiyla girib işgalşi kisminde Hocalida herbi uss kurmuş ve çikmada fikri yok, sadece Paşinyan iktidarinin devrilmesini bekleyir ve bunu yapa bilirse yeniden Ermenileri getirib Karabaga yerleşdirib bölgede kalacak ,eger ede bilse amma ede bilmir çunki Paşinyanin arkasinda Bati ve ABD durmuş. Kafkazda iki böyük imperialist güc karşi karşiya gelmiş ABD ve Rusiya. Rusiya 200 yildan çokdur Kafkazi elinde tutur sizce kafkazi savaşsiz kimese verirmi? Hayir vermez. Çunki, Rusiyanin Ermenistandan çikmasi o demekdirki gelecekde Rusiyanin bölünüb parçalanmasi demekdir.

Evet eziz ve merd milletim bu gün ABD başda olmakla Fransa ve Hindistan Ermenistani silahlandirirlar ve bu işlerin sonu çok yakin zamanlarda Zengezur bölgesinde yeni bir kanli böyük savaşin olmasi kaçilmazdir. Fransanin 2000 asgeri getirmesi ve Gürcüstan limani Poti den herbi silahlarin Ermenistana daşinmasi ve ABD nin 17 aralikda ag evin sözcüsünün – biz Ermenistana her cür destek vereceyik ve verirlerde, söylemesi Ermenistani Rusiya herbi bloku ODKB -den çikmasini ve NATO-ya intekrasiya etmesini ve burdanda anlaşilan Paşinyandan ikinci Zelenskiy yapib bölgeni kan gölüne cevirmekdir.

Kafkaz barit çelekkine dönmüş.

Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyyeti iki bakanligini birleşdirib bir konfedaration devlet formasina keçmelidir. Düzdür bizim ŞUŞA sazişimiz var ancak bunu dahada genişletmek lazimdir.

Biz hiç kiminse sözlerine inanmayarak Devletimizi ve halkimizi herb düşüncesini Siyasi düşünceyle birleşdirmek ve ne Ermenilerin verdikleri yalan sulh sazişi sözlerine inanmamaliyik ne de Avropanin ne de ABD -nin. Ordumuzu iki kat, üç kat, beş kat güclendirib her şeye hazir olmaliyik. Böyük savaş kapida. Biz Savaş istiyen millet deyilik amma söz konusu Veten, Devlet, Milletin bekasi ve tehlükesizliyidise Dünyanin şah damarini keserik. Bu Zengezurdan savaş başlarsa bu defe Ermenistan devlet kimi hariteden silenecek bunu net olarak yaziram. Ola biler araya girib savaşi durdursunlar amma bu defe tek İraven kala biler o da Rusiya kafkazda kalmak üçün kendi herbi uss-nu Cumrude saklamakla bunu ede biler.

Türkiye Cumhuriyyetinede hem Akdenizden hem de Yunanlar terfden ayni oyun başlada bilirler ve Suriyadaki teror örgütlerinide kişkirdacaklar.

Gazi Mustafa Kemal demişken – Geldikleri kimi de gedecekler.

Bu gün İsrail- Filistin savaşini nasil Hamas-n eliyle başlatdilarsa, her kes görür ve kiminse savaşi durdurun demesine bakmiyarak her gün günahsiz insanlar katl edilir. Çunki istemirler savaşin durmasini heleki davam etmelidir, bu savaşi çikardaN GÜCLER ne zaman isterse onda durduracaklar. Bezi siyasetçilerde Türkiyeni bu savaşa girmesini isteyir, tasmalarini tutan güclerin sözüyle. Ara kizişdirirlar milletimizin zeyif yerinden Din meselesinden. Bu savaş Din-i savaş deyil anliyan şunu bilir.

Türkiyemiz hakli olarak her zamanki kimi Sulh olmasini ister ve savaşi durdurmak üçün etdiyi çagirişlari her kes görür ve hettda Almaniyada Sayin Cumhurbaşkani R.T. Erdoganin Almaniya başbakaninin gözünün içine bakarak söylemesini bütün dünya duydu. İslam ölkelerinide devet edib sözünü dedi.

Türkiyemiz bu savaşa asgeri girmemelidir , bu savaşa girmek birinci Cihan Savaşina Osmanlini nasil sokdularsa , ayni strategiyadir. Tarihe iyi bakin ve göreceksiz ki, düşmenler her zamanlarda bizi işgal edib bölmek isteyibler ve yenede o düşüncededirler ve hiç vaxtda bundan vaz keçmediler.

Efendiler artik bundan sonra millet öz haklarini özü aktarmali ve mudafiye etmelidir. Milli düşüncesi, ruhu saglam olanlarimiz mümkün oldugu kader millete ve halka bu yolu göstermeli ve Ordu iyle beraber olmalidir.

Felaketler alacsiz insanlari ve milletleri, agli başinda olan milletleri daim kararli ve dinc hemlelere sövg eder.

Biz milli sinirlarimiz dahilinde azad ve musteqil yaşamakdan başka bir şey istemirik.

Bunu da deyim ki, milli menliyini derk ( anlamayan) etmeyen milletler başka yabanci milletlerin ovu olmuşlar.

Saygiıarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.