Atık Su Ücreti!

Değerli okurlar uzun bir tatile çıkmam nedeni ile su kullanmayacağımdan su saatime bakılmaması için Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ilgililerine bir dilekçe verdim. Tatil dönüşü Askı Genel Müdürlüğüne müracaat ederek su saatime bakılmasını istedim.

Yetkili memur baktıktan sonra bana ”Sizin 29 lira su ve katı atık borcunuz bulunuyor” dedi. Ben de giderken borcumu yatırdım kullanmadığım suyun katı atık borcunun olmaması gerektiğini söyledim.

Yetkili arkadaş bana “Bizim elimizde bir şey yok Çevre ve Orman bakanlığının emirlerini uyguluyoruz” deyince ben de tepki gösterdim. Böyle bir emrin olmaması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine memur arkadaş beni şefin yanına gönderdi.

Şef olan yetkili “Bu katı atık ücretlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin idari bir kararı olmayıp, Çevre ve Orman Bkanlığı’nın 27 Ekim 2010 tarih ve 2742 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Atık Su ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara ilişkin yönetmenliğe göre hesaplanan alınması zorunlu ücret nedeni ile Bakanlığın emirleri üzerine aldıklarını kendilerinin bir kusuru olmadığını” uzunca anlattı.

Böyle bir emrin ellerinde olup olmadığını söylemem üzerine şef arkadaş Çevre ve Orman Bakanlığının emrini çıkarıp bana verdi. Hakikaten hani derler ya hırsız hem kaçarmış hem öndekine hırsız kaçıyor yakalayın dermiş.

Aydın’da AKP yetkilileri veya Çevre ve Orman Bakanlığı hem böyle bir yönetmenlik yayınlayacak hem de yok katı atık ücreti fazla diye propaganda yapacaklar. AKP mayasında var böyle kıvırtmalar.

Aydın’a yeni atandığım 1977 yılında Aydınımızın çok tertemiz bir havası vardı.

Hava kirliliği denen bir sorun yoktu.

Ama son yıllarda gerçekten hava kirliliği bilhassa kışın çekilmez bir hal alıyor.

Bu hava kirliliğinden en fazla etkilenen mahallede merkezde olan Hasan Efendi Mahallesi. Akşamları hava kirliliği mahallemize karabasan gibi çöküyor.

Aydın’a doğal gaz gelince çok sevinmiştik bu olumsuz durumdan kurtulacağız diye.

Maalesef beş senedir beklediğimiz halde mahallemizin semtinden bile geçmedi.

Hâlbuki Devlet hastanesi, Askerlik Şubesi Kültür Merkezi gibi önemli kuruluşlar bizim mahallemizde.

Doğalgaz yetkilileri ile görüştüğümüzde bize söylenen “Belediye bize şuradan geçirin diye plan ve proje veriyor bizde o plana uyuyoruz diyorlar.

Mahalle muhtarlığı mahalle sakinlerinden imza toplayıp yetkililere verdi ondanda bir ses çıkmadı.

Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza rica ediyoruz. Şehrin merkezi olan Hasanefendi mahallemize bir an önce doğal gazın gelmesi.

Vatandaşların bir de yoğun şikâyetçi olduğu jeotermal üretiminde gazların gece yarısı havaya bırakılması halkın sağlığı üzerinde büyük etki yapıyor.

Yetkili Sayın Valilikse veya başka bir kurumsa bunun mutlaka önleminin alınması gerekir.

Çünkü hiçbir şey halk sağlığından daha önemli değildir.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım çalışmaları ile Aydınımıza çağ atlattı. Çok önemli işler yaptığı herkesçe bilinen bir gerçektir.

Bunları sayacak değilim bütün Aydın halkı buna çok yakından tanık

Sayın Başkanın satın alıp halkın hizmetine sunduğu otobüsler gerçekten bir ihtiyaçtı.

Bu ihtiyaç giderildi. Yalnız sadece düşüncem ve görüşüm olarak diyorum ki

Alınan 150 kuruş yerine 100 kuruş alınsa acaba zarar mı eder.

Bu hizmet bir amme hizmeti olduğuna göre ve belediyelerde halka sosyal hizmet götürdüğüne göre 100 kuruş ücret alsa olamaz mı diye sadece görüşümü sunuyorum. Tabi ki i takdir Büyükşehir Belediyesine ait.

Değerli okurlar önümüzdeki Pazar günü çok önemli bir genel seçim var.

Halkımız ya karanlığa oy verecek ya da aydınlığa.

Eğer yolsuzluğa, hırsızlığa yalana talana devam diyorsan siz bilirsiniz.

Yok eğer benim ve çocuklarımın geleceği aydınlık olsun ülkemde huzur olsun diyorsanız oyunuzu Akgünlere veriniz.

Her şeyin ülkeme hayırlı olması dileği ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.