Aydın AK Parti’de il başkanı kim olur?

Ak Parti’de seçim takvimi başladı.

Delege seçimleri ardından ilçe kongreleri ve son olarak il başkanlığı seçimi yapılacak.

Aydın Ak Parti’de ilçe kongrelerinden çok şimdiden il başkanı kim olacak tartışmaları başladı bile…

Siyasi kulisler kaynıyor.

AK Partililer en fazla, “İl başkanı kim olur?” onu konuşuyor.

Önce, adı geçen isimleri yazarak devam etmek istiyorum:

Mevcut il başkanı Ömer Özmen, Gökhan Ökten, Yalçın Pekgüzel, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Cengiz Altıntaş, Hüseyin Turgut ve Bülent Çam… Şu ana kadar duyduklarım bunlardır.

Bir de adı bende saklı bir bürokratın varlığından söz ediliyor.

Referandumda alınan sonuçlar AK Parti’de il başkanı değişecek mi değişmeyecek mi tartışmalarını başlattı. AK Parti’li delegeler, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe delegeleri ve il delegelerinin vereceği bir karar değil. Çünkü AK Parti il Başkanını partinin genel merkezi belirliyor. Parti genel merkezi kimi görmek ister ise partinin il başkanı o olur. Yani Aydın’da aday olmayı düşünenlerin ilçe ilçe dolaşmasına gerek yok. İşi Ankara’dan bitirmeleri gerekli…

Özelikle son referandumda AK Parti’nin Aydın’da aldığı oy oranı büyük tartışmalara neden olmuştu. Partinin Aydın’da ki yönetimleri referandumda alınan yüzde 35,70 oranını başarı olarak kabul etti. Ancak parti içerisinde ki büyük kesim referandum sonuçlarını başarılı bulmuyor. Referandumda Aydın’da alınan yüzde 35,70 oranın yüzde 4 yada 5’inin MHP tabanından geldiğini AK Partinin oyunun yüzde 30 bandında olduğunu savunuyor ve teşkilatların başarısız olduğuna inanıyor…

Aydın AK Parti’de son dönemlerde ‘yeni isimler’ kampanyası başlatıldı. İlçe başkanlarının, il başkanın yeni isimlerden oluşması gerektiğini savunanların sayısı hiç küçümsenecek derecede değil. AK Parti tabanında yeni isimlerin il başkanlığı için ellerini taşın altına koyması için ciddi anlamda baskılar olduğunu biliyoruz. Ortalıkta dolaşan bir sürü isim var. Bu ismi geçenler aday olur mu olmaz mı orasını bilemeyiz ama il başkanının belirlenmesinde kimler rol oynayacak tek tek zikredelim:

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Savaş, Aydın Koordinatörü Metin Bulut, Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz. Tabii ki belirlenen isim AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Aday olarak adı geçenlerin her biri bilinen tanınan kişilerdir. Ömer Özmen ve Gökhan Ökten halen teşkilatta görev yaparken, Rıza Posacı belediye başkanlığı yapmış, Yalçın Pekgüzel, Metin Yavuz, Cengiz Altıntaş, Hüseyin Turgut yakın zaman öncesi milletvekili, belediye başkanı adayı olmuş isimlerdir. İçlerinde sadece Bülent Çam’ın durumu diğerlerine göre daha farklıdır; çünkü tıpkı Ömer Özmen gibi ‘Milli Görüş’ geleneğinden gelmesine rağmen bugüne kadar teşkilatta aktif görev almadığı gibi hiçbir makama aday olmamış, samimi, demokratik havası ve özgün dindar kişiliğiyle, ‘yeni isim’ olarak siyasete olan ilgisi heyecan uyandırıyor.

Peki neden?

AK Parti’de teşkilatın başındaki isim olan Mustafa Ataş ile yeni kabinenin şifrelerine bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kilit noktalara ‘Milli Görüş’ geleneğinden gelen isimlere yer verdiği görülüyor. Aydın teşkilatının da bu şekilde dizayn edilmesi halinde hiç kuşkusuz Ömer Özmen ve Bülent Çam’ın isimleri öne çıkıyor. Ancak oluşan ‘metal yorgunluk’ dikkate alındığında ortada tek isim kalıyor; o da Bülent Çam…

Bu noktada yukarıda bahsettiğim adı bende saklı bürokratın şansının hiç de küçümsenecek gibi olmadığını belirtelim… Halen görevine devam eden ve AK Parti Genel Merkezinde kabul gören bu bürokratın Ankara’da bir dizi görüşmeler yaptığı ve ‘Aydın’ın siyasi yapısına uygun’ görüldüğü konuşuluyor.  

Bu durumda zikredilen isimler arasında Ömer Özmen, Bülent Çam ve adı bende saklı o bürokrat il başkanlığı makamına en yakın kişiler olarak karşımızda duruyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.