Aydın CHP İl Kongresinden…

Kim ne derse dersin…

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu şehirde gündeme yön veren bir güçtür artık. Bunun yanında bir de karşıt olanlar içinde bir minik sektör de yaratmıştır. Örnek olarak ilk akla gelen aleyhte yazıp çizenler adeta bir saf oluşturmuşlardır…

CHP Aydın İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi 12 Ekim günü delegelerin bile yer bulamadığı Çine’li ünlü tiyatro üstadımızın adı verilen rahmetli Şükran Güngör Tiyatro Salonunda yapıldı. CHP İzmir Milletvekili ve Aydın Gözlemcisi Sayın Alaattin Yüksel’in Divan Başkanlığını yaptığı kongrede Kayyum İl Başkanı Sayın Hikmet Saatçi ve Sayın Mustafa Müftüoğlu başkanlıklarında hazırlanan iki ayrı liste yarıştı.

İl Başkan adayı Mustafa Müftüoğlu ekibi daha binaya girişte görsele dayalı profesyonel bir görüntü çiziyordu. Tam da girişe asılan pankart, “İnadına CHP, İnadına Örgüt” afişi yanında salonda kuşe kâğıda basılı resimler, yine kuşe kâğıda basılı fotoğraflı aday listesinin tanıtımı ilgi çekti.

Divana verilen CHP Parti Tüzüğü'nde yer alan çarşaf liste yerine blok liste ile seçime gidilmesi yönündeki önerge ve önerge oylamasının sayım şekli tartışma çıkardı. Seçim öncesi blok listeyle mi yoksa çarşaf listeyle mi seçime gidileceği tartışması yaşandı. Mustafa Müftüoğlu ve ekibi çarşaf listede ısrar ederken, Hikmet Saatçi listesi blok liste dedi. Yapılan oylamada 53 ret oyuna karşılık 194 kabul oyuyla blok liste ile seçime gidilmesi kararı verilir. Divan Başkanı Yüksel'in her iki adayı da kürsüye davet ederek birlikte fotoğraf çektirmesiyle salon sakinleşir. Zaten bu oylama seçim sürecine dair bir kanıya sahip olunmasının ilk işaretiydi.
 

Tartışmalar esnasında Divan Başkanı, bu tartışma ile geçen zamanı kast etse gerek,

“CHP Genel başkan yardımcımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuşabilirdi.”

sözlerinin ardından hemen yakınımdan bazı söylem ve izlenimler dikkat çekti.

“Büyükşehir Belediye Başkanı niye konuşacak ki?”

“Bu partide İl Başkanı, Belediye Başkanıdır.”

“Bize Ekmeleddin’i anlatın Ekmeleddin’i…”

Ne alaka ise, Ekmeleddin’i anlatın diyenler o dönemde sorumlu ve görevde olmaları yanında, Ekmeleddin’in yanında yer alıp, oturduklarını unutmaları ilginçti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise kargaşa ve bu tartışma esnasında

“Divan yerine geçsin, sahneyi de boşaltalım.”

Ortamın düzene girmesi için masumane olduğuna inandığımız önerisine bile

katlanamayıp da arkamdan bir ses,

“Özlem Hanım öneride bulunamaz”

Diyerek haykırılması da ilginçti.

 

Kurada ilk sözü alan Sayın Hikmet Saatçi, ülkenin içinde bulunduğu durumdan söz ederek, örgütü toparlamak için dersine iyi çalıştığını, İlçelerin sorunlarını çözeceğini ifade ederek, ben oradan geliyorum demesi yanında son sözü “Örgütüm ön seçime hazır olsun.” Oldu.

Sayın Mustafa Müftüoğlu, vurgulayıcı bir ses tonu ile ayrıştırıcı değil, birleştirici olmak için aday olduğunu aktararak atamayla yönetim oluşturmak demokrasi değildir diyerek ön seçim gerekliliğine de değindi. Örgütsel çalışmanın, eğitimsel çalışmadan geçtiğini vurguladı. Bu arada Av. Umut Yener Köse listede yer alırken Sayın Zekayi Bilgili’nin aday listesinde yer almaması dikkatleri çekti.

Olağanüstü kongrede, Sayın Hikmet Saatçi’nin listesi 296 oy alırken, Sayın Mustafa Müftüoğlu 186 oyda kaldı. Böylece Hikmet Saatçi, 110 oy farkla Aydın CHP’nin yeni İl Başkanı oldu. Tebrik ederiz.

Sonuçta Aydın ve CHP kazanmıştır.

CHP’de sadece bir yarışı kaybeden adayların kazananlar ile birlikte partileri için

omuz omuza iktidar için çalışmaları halinde başarı uzakta değildir.

Üstelik Aydın halkı okuyan, yazan, çizen insanlara sahip bir il.

O nedenle içine sindiremediği Ak Parti politikalarına karşı çıkmaktadır.

Bu tepkisini yerel ve genel seçimlerde örgütünde birlik ve beraberliği ile

CHP’ye oy vererek göstermektedir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum