Aydın CHP’de aday borsası ve hizip

Aydın CHP’de delege seçimlerine sayılı günler kala kulisler iyice hareketlendi..

Parti tabanına ve siyaset kulislerinde en çok tartışılan ve merak edilen ise kimlerin CHP İl Başkanlığı’na aday olacağı..

CHP Aydın İl Başkanlığına talip olacaklar delege seçimleri ve ardından yapılacak ilçe başkanlığı seçimlerini bekliyor. CHP’de bazı grupların delege seçimlerine ağırlık koymak için çalışmalarını sürdürdükleri de biliniyor. Adaylar değil ama CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın başını çektiği gruplar aylar öncesinden kulis çalışmalarına başladılar.

Her iki grubun amacı il başkanı Bayram İnci’yi devirmek..

Metin Lütfü Baydar gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da Bayram İnci’den pek haz aldığı söylenemez ama şimdiye kadar desteklediği adayların tamamının seçim kaybetmesi nedeniyle kendisine şimdilik “bu işe karışma” dendiği.. Hüseyin Yıldız’ın da Çerçioğlu ile el sıkıştığı siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında..

İş o aşamaya geldi ki amaçları “Bayram İnci’yi devirmek” olan gruplar parti içi mücadeleyi ‘hizip’ boyutuna getirdi. CHP'liler için “hizipçi” veya “hizip partisi” denildiğinde, CHP'lilerin çoğu kızıyor..
Yeri geldikçe biz de yazıyoruz..
Aslında bir “uyarı” olarak yaptığımız bu eleştirimizi CHP'li arkadaşlarımız kızıyor..
Ama..
Peşpeşe o kadar çok “hizipçilik” yapıyorlar ki yazmadan edemiyoruz.

Bağışlasınlar..
Bugün, CHP'lilere bir kez daha “bırakın bu hizipçiliği artık” demek zorunda kalıyorum..
Nedenini anlatacağım..

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için CHP’liler iki ayrı yerde toplandılar. Bir kısım CHP’li partilerinin il binasında toplanarak il başkanı Bayram İnci ile birlikte 30 Ağustos törenlerinin yapılacağı alana yürürken, Metin Lütfü Baydar’ın başını çektiği grup Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Turistlik Park olarak bilinen yerde toplanarak tören alanına yürümeyi tercih etti.

Siz buna, “bu apaçık hizipçilik” diyebilirsiniz..

CHP kulislerinde “Baydar, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ile eküri olduklarından bu yana ‘hizipçi’ oldu çıktı. Hatta hizipçilikte eski genel başkanını bile solladı neredeyse..” deniyor…

Aydın’da CHP paramparça..
Bir araya gelmiyor, neredeyse birbirlerine selam bile vermiyorlar..
Seçim yaklaşıyor ya..
Özellikle kim kimin adayı olacak yarışı, şimdiden neredeyse savaşa dönüştü..
Hemen hepsi ayrı bir “hizip” peşinde..

Madem ki söze CHP İl Başkan adaylığından başladık, o konuya da bir bakalım..

CHP İl Başkan adaylığı için halen koltukta oturan Bayram İnci’nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Kuşku yok ki il ve ilçe başkanlığı için nabız yoklayan siyasetçiler var..

Elbette adaylık konusunda delege seçimleri, arkasından yapılacak ilçe seçimleri çok önemli.. Özellikle de  delege sayıları fazla olan Efeler, Nazilli, Söke ve Kuşadası ilçeleri CHP İl Başkanlığı seçiminin kaderini tayin edecek..

Sonuç olarak CHP’de delege seçimleri yaklaştıkça kulislerdeki hareket artıyor. Hizipçilik yaparak “iktidar olacaklarını” zannedenler yanılıyor.. Başta gerçek CHP'liler olmak üzere hemen herkes, bunu da alaycı bir tebessümle izliyor..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum