Aydın’ da CHP’nin Dört Önemli Kazanımı

İlimizin seçmeni, genelde sağ tandanslıdır.

Aydın'da son 65 yılda, CHP dört önemli kazanım ile iz bırakmıştır.

İlki 1977 yerel seçimlerinde CHP Adayı Muhterem Ağababaoğlu'nun kazandığı Aydın Belediye Başkanlığı seçimi.

İkincisi 2009 yerel seçimlerinde CHP Adayı Özlem Çerçioğlu’nun yine Aydın Belediyesi Başkanlığını kazanması…

Üçüncü olarak; 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Özlem Hanımın Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Mesut Özakcan’ın da yeni kurulan Efeler Belediye Başkanlığını kazanması.

Dördüncüsü daha yeni, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Aydın ilinin 7 milletvekilinden 4 milletvekilliğini kazanması…

**

“Toprak işleyenin, su kullananın”

“Ak günler gelecek.”

“Karaoğlan Geliyor”

Sloganıyla emek, sendika, söylemleriyle halkın umudu Karaoğlan, CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit bir anda iktidar yolunda koşmaya başlıyordu. Bu koşu ve oluşan rüzgâr ile Ankara'da Ali Dinçer, İstanbul'da Aytekin Kotil, İzmir'de İhsan Alyanak Belediye Başkanlıklarını kazanmaları, icraatları ile halkta karşılık görüyor. Bir anda şehirlerin varoşları “CHP” diyerek ses veriyordu.

**

O günlerde, Aydın’da 27 yıl sonra, 1977 yılındaki yerel seçimlerde Aydın CHP Merkez İlçe Başkanı Muhterem Ağababaoğlu Belediye Başkan adayıdır. Seçimde 8934 oy alır. Rakibi ise; Adalet Partisi adayı Nejat Doyuran 8290 oy almıştır. İstanbul gazeteleri manşetlerinde “Adalet Partisi (AP) Aydın Belediyesini bile kazanamadı.” diye geçerler.  O günleri CHP Merkez İlçenin Sekreteri Sevgili Eyüp Doğan şöyle anlatmaktadır. “Merkez İlçe Başkanımızın örgütün desteğini alarak aday olması ve ardından bir anda esen rüzgâr ile hepimiz koşturduk. Kazandık, sevindik ve hiç de yorgunluk duymadık. Öyle ya! İlçe Başkanımız Belediye Başkanı seçiliyor. Sonrasında Belediyeye alınacak işçiler için ise, aile yapıları, ailede çalışan sayısı gibi değerlendirmeler yapan bir ekibi oluşturduk. Belediye ve örgüt dayanışma içindeydi.” Diyerek anlatmaktadır.

**

Aydın ilinde 2009 yerel seçimlerinde Özlem Çerçioğlu’nun önce Aydın Belediyesini ardından 2014 yılında Büyükşehre dönüştürülen Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Mesut Özakcan’ın Efeler Belediye Başkanlığını kazanması ülkede ses getirdi. Bunun yanında, Ana muhalefet partisinde Bülent Tezcan’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı olması da vardı. Kadınlar Özlem hanımda birden kendini gördü, koca baskısına aldırmadan oy verenler oldu. Başkan Çerçioğlu’nun adımları yanında örgütün de desteği ile de bu başarı gelmiştir.

**

Aydın halkı okuyan, yazan, haber dinleyen, gündemi takip eden insan yapısına sahiptir. 400 vekil istemlerini, Başkanlık talebi ile rejim değişikliğini, çözüm süreci ve sonuçlarını, 17-25 Aralık gündemini hafızasında tutuyor. Çocuklarını okutması, teşvik etmesi ÖSS sınavlarındaki başarıları ile de kanıtlanmıştır.

Aydın halkı çalışkandır.

Aydınlımız,

Tarla yolunda,

Sepeti kolunda,

Küreği omzunda,

Türküsü dudağındadır

**

Bunun sonucunda 7 Haziran seçimlerinde CHP’ye 4 vekil kazandırmıştır.

**  

CHP, İstanbul’da Belediye Başkanlığını en son CHP’li Prof. Dr. Nurettin Sözen Hoca ile kazanmıştı. Zamanın İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel’in usulsüz klor alımı nedeni ile İSKİ Skandalı denilerek dallanıp budaklandırılarak adeta dev bir yolsuzluğa dönüştürülmüştür.

Yerelin genele yansıması mı desek…

Sonuçta, 34 yıldır İstanbul‘da CHP bir daha BŞB kazanamamıştır. 

**

Yerelde iktidar CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Çerçioğlu açılışlar yapıyor, AYBA ile sosyal belediyecilikten örnekler veriyor. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan mahalle ziyaretlerinde bulunuyor, şikâyetleri dinliyor. İlçe örgütleri, kadın kolları mahallelerde çalışıyor. Bir beldede çarşı tuvaletini kaldıran başkan ve partisinin bir daha seçilemediği bir toplum yapımız var. Isparta ilinde Belediye Başkanlığını kazanmanın yolu su ücretleri tarife değerinden geçer diye anlatılır.

1 Kasım Seçimlerinde adımların dikkatli atılması gerekmektedir.

Hiç kimsenin asla kaybetme lüksü yok.

Kaybedip de bir 27yıl, bir 32 yıl, bir 34 yıl daha beklemeye ise;

Ne zaman, ne de ömür var… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum