Aydın gündemi ısınıyor!

Yerel seçimler yaklaştıkça Aydın gündemi kızışıyor.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı AK Parti’ye kaptıran İYİ Parti, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı da kaybetmek üzere…

Her iki başkanın parti değiştirme nedenlerinin arasında; varsa yoksa “ben” diyen kibir abidesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, hırçın, kavgacı ve tehditkar tutumu da var.

Bilinçaltında hep kavga, kin ve nefret olan Çerçioğlu, CHP’liler dahil olmak üzere belediye başkanları ile kavgalı. Üstenci bir anlayışla; “İlçe belediye başkanları benim gözümde Meclis üyesidir. Bu şehrin bir tek belediye başkanı var, o da benim” diyen Büyükşehir başkanının anlaşabildiği belediye başkanı yok.

Bu bakış açısı hem CHP’ye, hem seçilmesini sağlayan ittifak ortağı İYİ Parti’ye, hem de Aydın’a büyük zarar veriyor.

EFELER’DE İKİ LİSTE YARIŞACAKTI

Örgüt seçimleri süreci, CHP üyeleri için önemlidir. Seçim döneminin ilk ayağı olan delege seçimlerinde Efeler’de iki liste yarışacaktı, Beyaz Liste ve Mavi Liste...

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Beyaz Liste ile Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci Mavi Liste ile seçime katılacaktı.

Yerel seçimlere 8 ay kala yapılan bu seçimler parti içinde, özellikle belediye başkanlıklarının belirlenmesi konusunda büyük önem taşıyor. Dolayısıyla delege seçimleri yarışı da aynı ölçüde heyecana sahne oluyor.

Mavi Liste ile yarışa katılan Altan Kemerci delege seçimleri öncesi ani bir çıkış yaptı.

Gündemi sarstı diyebiliriz açıklamalarıyla…

“Şeffaflık ve demokrasi” çağrısında bulundu.

“Zarflar beyaz değil sarı olmalı, her listenin sandık temsilcisi olmalı, seçimler mahallelerde yapılmalı” uyarısında bulundu.

Örgüt seçimlerinde şeffaf bir yol izlenilmesini istedi.

Oluşabilecek kriz için "önlem alınsın" dedi.

Dedi de ne oldu?

Çerçioğlu’nun marabaları “şeffaf ve demokratik” bir seçime izin vermediği için Altan Kemerci yarıştan çekildi.

Sonuç olarak;

“Beyaz Liste” kendi çaldı, kendi oynadı.

Antidemokratik sözde seçim, Genel Merkez’e iletildi.

CHP Genel Merkezi’nin Çanakkale Çan’daki seçimleri iptal etmesine neden olan beyaz zarf, CHP Efeler İlçe Başkanlığı delege seçimlerinde de kullanıldı. Genel Merkez, Efeler’deki antidemokratik seçimi iptal edecek mi? Çifte standart mı uygulayacak?

Bekleyip göreceğiz…

Son söz:

CHP delege seçimleri sırasında görevi başındaki gazetecilere uygulanan muamele ise kabul edilemez. 24 Temmuz “Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü” öncesi CHP İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in bu hadsiz tavrının savunulacak yanı yoktur.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum