Aydın Her Geçen Gün Ölüyor

‘Recep İvedik’ tiplemesiyle tanıdığımız ünlü komedyen Şahan Gökbakar yeni bir reklam filmi ile döndü aramıza. Kendisi gibi komik olan reklamda HalkBank reklamında bir şarkı çalıyor ve halk İster Halkbank yapar sözleri ile Şahan Gökbakar’ın oynadığını görüyoruz..

Reklamında halk İster Halkbank yapar teması üzerine inşa edilmiş. Şahan Gökbakar’ın oynadığı Halkbank reklamında Şahan okula giden çocuğuna tam bir ekmek sandviç yapıp beslenme koyuyor.. Çok komik çok..

Bu komik reklam filminden çok etkilemiş olacak ki “halk İster Halkbank yapar” sözü “halk ister Büyükşehir yapar” şeklinde değiştirilerek bilbordlarda yerini aldı.

Halk İster Halkbank yapar sözleri ile Şahan Gökbakar’ın oynadığını gördüğümüz gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da ortaya çıkıp son günlerde şu sözü diline pelesenk etti:

“Halk ister Büyükşehir yapar.”

Medya yani gazeteler vb. iletişim araçları halkın gözü, kulağı, dili ve tercümanıdır. Gazetecilerin görevi, sadece merkezi idarenin ve yerel idarelerin hizmetlerini, yatırımlarını halka duyurmak ve okuyucuları bilgilendirmek değil, halkın taleplerini ve aksayan hizmetleri de ilgililere duyurmak ve takip etmektir. Hâsılı gazeteler köprüdür; idarecilerden aldığını halka iletir, halkın gönlünden geçenleri de idarecilere ulaştırır. Hem idarecilerin, siyasetçilerin işini kolaylaştırırlar, hem de halkın arzuları noktasında kamuoyu oluştururlar.

O sebepten Özlem Çerçioğlu’na soruyoruz:

Belediyenin anahtarını FETÖ’nün ‘belediyeler imamı’ Erkan Karaarslan’a teslim etmeni halk mı istedi?

Belediyenin stratejik noktalarının FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın adamlarına altın tepside sunmanı örnek verecek olursak: sağlık memuru ile nikâh memurunu genel sekreter yapmanı halk mı istedi?

Bu kentin evlatlarını Erkan Karaarslan’ın kedilerine boğdurmanı halk mı istedi?

Belediyenin şirketlerini, belediyenin para musluklarını Erkan Karaarslan’ın adamlarına emanet ederek kediye ciğer teslim etmeni halk mı istedi?

Erkan Karaarslan ve şürekâsına yapmadıkları işler için danışmanlık kılıfında milyonlar ödemeni halk mı istedi?

Yandaş gazeteciye usulsüz olarak milyonlar aktarmanı halk mı istedi?

Bu listeyi uzatmak mümkün ama bu sütun almaz…

Şurası bir gerçek ki Aydın, Özlem Çerçioğlu ile belediye başkanı anlamında en talihsiz dönemini yaşıyor. Yerel seçimler öncesinde vatandaşa yaptığı vaatlerin hepsi de boş çıktı. Çerçioğlu ve FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın menfaatini düşünmekten başka becerisi olmayan ekip kentin kalkınması için kafa yormuyor, sorunları çözmüyor.

Evet, Aydın'ımızda birçok belediye hizmeti halkın istediği şekilde devam etmiyor. Halkın imrenebileceği, “geçmişte şunlar yoktu, bugün var” diyebileceği çok şey yok. Hayatı kolaylaştıran, köyleri de şehir haline getiren hizmetler bugün olmadığı gibi Aydın büyükşehir değil,  büyükköy haline geldi.

Özlem Çerçioğlu’nun yönelttiğim sorulara cevap verebileceğini sanmıyorum.

Ama maalesef gerçek bu!..

Aydın her geçen gün ölüyor.

Özlem Çerçioğlu, reklam filminden aşırdığı sözle kendini avutuyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.