Aydın siyasetinde ilginç değişim

Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen; doğruları gösteren pozitif muhalefet, ister yerelde isterse genel siyasette hem millete hem memlekete katkı anlamında gerçekten hayati önem taşıyor.

İşte bunun en güzel örneklerinden birini dün Aydın’da gördük. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP'li Aydın Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin pandemi döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik bin TL'lik destekleme önergesi verdiğini anlattı. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Merkezefendi Belediyesini örnek gösterdi ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu önergeye destek vermeye davet etti.

Doğru muhalefetin ve doğru siyasetin millet ve memleket için çok yararlı olduğunu herkes kabul eder. Bu noktaya kadar Alıcık’ın söyledikleri doğruydu. Sonrası öyle gaflar yaptı ki adeta bir çuval inciri berbat etti.

“Aydın'ın yararına katkı sunacak her çalışmaya destek vermeye hazırız” diyerek CHP’li Çerçioğlu’na açık çek veren MHP’li Alıcık’a, birileri sanki “kavga edin” demiş gibi cinsiyetçi bir yaklaşımla, kadın bir belediye başkanıyla kavga etmeyeceklerini açık açık dile getirdi. Bu noktada Alıcık’a sormak isterim… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i neden eleştiriyor? Akşener kadın değil mi?

Evet, kimse kavga istemiyor ama 10 yıl belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçiden yanlış giden işler için de iki söz söylemesini bekledik. ‘Çerçioğlu şunu yanlış yaptı. Ben olsam böyle yapardım” diyemeyeceksen, “CHP sosyal medyayı iyi kullanıyor” deyip eleştiriden kaçacaksan, “genel başkanı temsil eden o makamda ne işin var” diye sorarlar adama… Çerçioğlu ile 5 yıl iyi geçin. Seçimlere bir ay kala başla muhalefete… Halk bunu yemiyor, Haluk Bey!

Değerli dostlar!

Aha buraya yazıyorum… Üzerine alınan alınsın.

Aydın son yıllarda siyasette ilginç bir değişim içerisinde. Siyaset kurumlarına kavga ile eleştiriyi karıştıran bir anlayış hakim. Parti yönetimleri, belediye meclisleri öyle halkın hakkını hukukunu savunan meclis üyelerinden çok kendi hak ve hukukları peşinde o koltukları işgal eden isimlerden oluşuyor.

Bugün ister iktidar partisine ister muhalefet partisinden olsun belediye meclisinde ciddi bir ses çıkmıyor. Halkın sorunları o meclise gelip tartışılmıyor. Uzun süredir Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk olayları ile ilgili ciddi iddialar ortaya koyuyorum. Bir tane siyasetçi olayla ilgilenip daha geniş bilgilenmek istemiyor.

Meclis üyeleri evlere şenlik. Bir tanesi bile bu iddiaları Meclis gündemine taşımıyor. Meclis üyeleri adeta tuzluk görevinde. İhtiyaç olunca oy kullanıyorlar sonra yoklar. Öyle ki vatandaş da birçoğunun adını bile bilmiyor.

Oysa Aydın’da onlarca sorun var onlarca sıkıntı var. Hepsi kangren olma sürecinde. Siyasetçiler ise ya işlerim bozulur ya belediyede işim yürümez diye sessizliğe bürünüyor. Hepsi ortada top çeviriyor. Gerçekleri haykıracak bir kişi bile çıkmıyor. İş birkaç gazetecinin mücadelesiyle sürüyor. Kusura bakmasınlar. Kimse onlara siyaset yapın diye beynine silah dayamadı. Aydın halkının hakkını savunmak onların görevleri.

Bunu yapmayacaklarsa siyasetçilerin tavrını, etkisiz elaman olarak kalmalarını sorgulamaya, millet adına kamu adına sorular sormaya ve gerçekleri açıklamaya devam edeceğim.

Varsın alınsınlar, varsın gönül koysunlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum