Aydın’a kaptan kim olacak?

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs gecesi yapmış olduğu konuşma ile yerel seçimlerin de startını vermişti. MHP ise genel seçimlerde olduğu gibi, yerel seçimlerin çalışmalarını başlatan ilk parti oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sloganlarının ”2024’e doğru Diyar Diyar Anadolu” olduğunu açıkladı. CHP’nin yerel seçim çalışmalarını 4-5 Kasım’da yapmayı planladığı kurultayın ardından başlatması bekleniyor. İYİ Parti de 81 ilde aday çıkarmanın hazırlıklarını yapıyor.

Siyasi parti genel merkezleri, halen görevde olan belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile görüşmeler yaparak Aydın ve 17 ilçeyle ilgili kapsamlı çalışmalar yapmalı. Halkın nasıl bir belediye başkanı istediğine dair anket çalışmaları başlatmalı. Böylelikle vatandaşın muhtemel belediye başkan adaylarını nasıl gördüğünü, bugüne kadar ürettiği hizmetlerin vatandaştaki karşılığının ne olduğunu tespit etmeye, aday olması halinde kazanma ihtimalinin ne olduğunu görmelidir.

AK Parti ve MHP’nin 2024’teki seçimlerde asıl hedefi 30 büyükşehrin “Cumhur İttifakı’na kazandırılması” yatıyor. Bu hedef doğrultusunda gönlünden Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı geçen ya da kulislerde konuşulan isimler var. Bu isimlerin başında AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş geliyor.

Geçen hafta kaleme aldığımız “Çerçioğlu’nun adaylığı tehlikede!” başlıklı yazımda; AK Parti’nin en üst karar merci olan 75 kişilik MKYK’da görev alan Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in siyasi arenada da gündemde kalması ile birlikte ülke ve özellikle Aydın siyasetinde etkili olacağını yazmıştım. Öyle de oldu. Aydın-Ankara arasında mekik dokuyan Umut Tuncer de kısa sürede Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştırılan isimler arasında yer almayı başardı.

Aktif görevleri bulunan bu iki ismin dışında 23 ve 24. Dönem Aydın Milletvekilli Mehmet Erdem’in aday olabileceği konuşuluyor AK Parti kulislerinde.

Mustafa Savaş, Mehmet Umut Tuncer ve Mehmet Erdem'in aday adaylıklarını açıklamamalarına rağmen 27. Dönem Aydın milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan isimler oldu.

CHP’de ise gözler 4-5 Kasım’da yapılacak büyük kongreye çevrilmiş durumda. Genel başkan değişiklinde ya da Parti Meclis’ini (PM) değişimcilerin kazanması halinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra 24. Dönem Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın aday adayı olacağı belirtiliyor.

Yazımın başında “İYİ Parti de 81 ilde aday çıkarmanın hazırlıklarını yapıyor” demiştim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayan tek isim Avukat Bekir Aydın oldu. 45 yaşındaki genç siyasetçi teşkilat gezileri yaparak görüş ve önerilerini anlatıyor. Çerçioğlu’nun icraatlarını ‘sabun köpüğü’ne benzetiyor. Aydın, “Avrupa kentlerinden, Nice‘den, Milano’dan, Marsilya’dan bir eksiği yok bu şehrin, fazlası var. Tek gereken, ufuktaki, gelecekteki muhteşem şehri görebilen kaptan ve donanımlı, vizyoner ekibi” diyor.

Bekir Aydın haklı…

Evliya Çelebi’nin, “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar” dediği Aydın’da, şehri iyi okuyan bir kaptana ve donanımlı, vizyoner ekibe ihtiyaç var.

Bakalım bu kaptan kim olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum