Aydın’da Yerel Seçim Gerginliğinin Artçı Sarsıntıları

Aydınımız, yerel seçimde yaratılan gerginliği üzerinden atamadı. Bu gerginlik gerek Efeler Belediye Meclisinde, gerek hafta başında BŞB Meclisinde yaşananlar ile artçı sarsıntıların devamı niteliğinde idi. Oysa burada inatlaşmak hem Büyükşehre hem de İlçe Belediyelerine zarar verir. Dolayısıyla asıl Aydınımızın insanı etkilenecektir, hizmet aksayacaktır. Aklıselim olunmasında yarar olduğu muhakkak.

**

Böyle düşündüğümüz anda da Çarşamba günkü BŞB Meclisi oturumunda üyelerin de böyle düşündüklerine dair önemli adımların ilk işaretleri geldi. Aydın BŞB Meclisi Divan Kâtipliklerinde CHP’nin önerdiği 2 asil üye (bir üye DSP’den) ile ve AKP ve MHP’den birer asil üyenin ortak anlaşma sonucu seçilmeleri de uyum talebinin ilk göstergesiydi. MHP üyelerinin topluca meclisi terk etmeleri geceye damga vursa da AKP-CHP üyeleri ile çalışmalara devam edildiği gözlendi.

**

Bazı anekdotlar;

Meclisi yöneten BŞB Başkanı, sık sık “ara verelim, bitirelim” seslerine karşılık buna kendisinin karar vereceğini söyleyerek başkanlığını ve gücünü hissettirdi.

İsmini duyup da tanımadığımız kişileri vakur olduklarını beklerken daha ilk günlerdeki agresif hareketleri şaşırtıcıydı.

Meclis üyelerimizin birbirlerini tanımamalarına karşın tahta ve ekranda yazılı meclis üyeleri seçimlerinde isimleri yanlış yazmaları da dikkat çekiciydi.

Bu arada Ak Parti Gurup Sözcüsü Sayın Av. Ünal Sarıoğlu’nun meclise katkısı ve uyumlu çizgisi dile getirilerek takdirle karşılanır.

**

Aydınımızda Yerel Seçimler ardından İktidar kanadından açıklama yapılır.

“Aydın hizmet yarışını kaybetti”

Manidar…

**

Özel İdare Mal paylaşımının ilgili tarafı ad edilen Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptığı açıklama ile Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımının adil olmadığını açıklar. Personelin yaklaşık %95’i Büyükşehir belediyesine aktarılmasına karşın mal varlığının ise, ancak sadece %2 oranında kısmı verildiğinden, sıyrık bazı yeşil alan ve parsellerin aktarıldığını ama bu arada iş makinelerinin bulunduğu binaların ve oto parklarının verilmediği aktarılmaktadır. Bu dağılım için konunun adli makamlara taşınacağına dair hazırlıklar ve açıklamalar yapılır.

**

Denizli’de ise özel idarenin ilçe ve BŞB lehine ve tamamına yakınının %90 oranında

Bir devrinin yapıldığından söz edilmektedir. Oysa İl Özel İdaresinden BŞB bir bina

Tahsisiyle Efeler Belediyesi belki yer sorunu yaşamayacaktı. Yapılacak bina, ödenecek

kira gideri Aydınlının yani bizlerin cebinden çıkacak…

**

Aydın İl Özel İdaresinin varlıkları Aydın halkının eseri ve yatırımı olması yanında Aydınımız ve halkının hizmetine sunulan değerlerdir. Bu konuda hemfikir olmamız gerekir iken,  kimimizin de bu konuda sözleri ise, hayret ve ibret vericidir.

Oysaki bu kent hepimizin,

Bu şehirde yaşıyoruz,

Bu kentte yarınlarımız şekillenmekte.

Bizim için başka Aydın eli yok!

**

Karacasu ilçemizde 5 dönem Belediye Başkanlığına seçilen

Sayın Yıldız Nadir Ünlü’nün derleyip yazdığı,

“Söz, sözü aça aça Karacasu”

Adlı eserinde geçen sitem dolu satırlar

Bir kez daha kulaklarımızı çınlatıyor…

“Karacasu’da laf çok, işin er’i ehli ya yoktur ya da az’dır.

Burada çokluk ne acıdır ki, hep seyircidirler.

Az’lar dedikoducudur.

Yapanı, becereni hep hasetle izlerler.

Adını kazımak isterler her yerden.

Gürültüleri çoktur.

Taş üstüne taş koyanı taşlarlar.

İyimiz çoktur, sessizdir…

Münafığımız azdır

Ama sesi çoktur…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum