Aydınlıları sevindiren Savaş, Çerçioğlu’nu üzdü!

40 gün sonra yeni bir “yerel seçim” yapılacak. Halk; Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanlarını seçmek için sandığa gidecek.

Yerel seçimler çok önemlidir. Çünkü kentte yaşayan kadınıyla erkeğiyle, gencinden yaşlısına hatta beşikteki bebeğine kadar herkesi doğrudan ilgilendiren bir tercihtir.

İşte bu denli önemli bir seçim öncesi belediye başkanları arz-ı endam ederek seçilmeleri halinde yapacakları işleri, projeleri açıklamaya başladı. Örneğin AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, göreve başlayacağı ilk meclis toplantısında su faturalarında yüzde 50 indirime gidileceğini, 5 yıl boyunca da zam yapılmayacağını duyurdu.

Mustafa Savaş bu sözüyle vatandaşları sevindirirken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu üzdü.

Konuyu biraz açalım…

cercioglu-malikhanesi.jpg

Vatandaşın ödediği su faturasının yarısının cebinde kalacağı bu söz, 100 metrekare bir dairede yaşayan üç kişilik bir aileye aylık ortalama 500 lira su faturası geldiği bir zamanda, 900 metrekarelik villanın yanı sıra 300 metrekarelik yüzme havuzu bulunan malikhanesi için aylık 60 lira su faturası gelen Özlem Çerçioğlu’nu rahatsız etti.

“Aydın’da su neden pahalı?” sorusu ile birlikte Erzurum’da 19,50 TL, Balıkesir’de 20,79 TL olan su fiyatlarının Aydın’da 38,84 TL olduğunu vurgulayan ve “Büyükşehir Belediyelerine ait tüm vergiler dahil” notunun yer aldığı afişler kentin değişik noktalarında bulunan billboardlara asılınca Özlem Çerçioğlu çılgına döndü ve su fiyatlarına dikkat çekmek için kent genelindeki billboardlara asılan afişler, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ tarafından kaldırıldı.

aydinda-su-neden-pahali.jpg

Peki neden?

Beceriksizliği yüzünden başka gelir kalemleri üretemeyen Çerçioğlu, belediyenin tüm giderlerini su abonesi olan vatandaşların üstüne yükledi. Su fiyatlarında indirime gidilmesi halinde hoyratça kullandığı belediye bütçesi yetersiz hale gelecekti.

Bu noktada soru şu olmalı…

Su faturalarında yüzde 50 indirime gidilebilir mi?

Hemen cevap verelim…

Pekâlâ yüzde 50 indirime gidilebilir.

17 Temmuz 2018 tarihinde kaleme aldığım “Halk Çerçioğlu’nu taşa tutacak” başlıklı yazımda önerdiğim gibi; Aydın su zengini bir kent. Doğu ilçelerimizin hemen hemen tamamında bulunan kaynak sularını özel sektöre uyguladığınız fiyat üzerinden vatandaşa verirseniz yüzde 50’in üzerinde indirim yapmış olursunuz.

Sonuçta…

Mustafa Savaş’ın “yüzde 50 indirim” sözünün içi dolu. Hem de dopdolu...

Bunları Çerçioğlu da biliyor ama suya indirim işine gelmediği için vergileri bahane edip, vatandaşı kazıklamaya devam ediyor.

Selam ve saygıyla…

NOT:

Yazarımızın “Halk Çerçioğlu’nu taşa tutacak” yazısı için lütfen tıklayınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum