Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Babür Türk devleti

Tarixde biz Türklerin 17 böyük imperiyasi olmuş ve bir çox devletleri, xanliklari ve beylikleri olmuşdur.

Biz Türklerin ismi bütün avropa halklarinin tarihinde , tarih kitablarinda yer almiş ve konuşulmuşdu. Demek ki, bu gün kendini sivil, ari irk sayan avropa halklarinin tekamullunde biz Türkler asas rol oynamişik. Bu gün Böyuk BABUR imperiyasinin kurucusu Türk oglu Zahireddin Muhammed babur hakda yazmak ve biz Türklerin devletçilik anlayişinin ALLAH terefinden genimize kodlaşdirilmiş olmasini ve Tanri (tengri) terefinden seçilmis, dunyaya nizam veren bir millet olarak yaradilmiş olmagimizi genc nesillere bildirmekdi.Biz tarihimizi bilmezsek geleceye addim atmagimizi bilmerik ve hetta millet kimi yok ola bilerik. Tarihimizi bilib tarihde verilen yanlişliklarimizi düzgun anlayib, yanlişliklari düzeltmekle 21 yüz ilin modern yüksek Devletçilik anlayişini milletimize öyretmeli ve bu yolda işik tutmaliyik.

Babur devleti Hindistan ve cevresinde höküm süren bu devlet TÜRK – Mogol kökenlidir. Timur Hanedanindan olan Cagatay Türkü BABUR ŞAH terefinden 1526 yilinda kurulan ve 17-ci yüz yilin sonu iyle 18 yüzyilin başinda imperatorlugunun gücünün zirvesinde oldugu dönemde hindistanin böyük bölümüne hakim olmuşdur.

O, tarihde 3,2 milyon kilometr karelik bir bölge üzerinde bu günki hindistan, Pakistan, Banglades ve Afkanistani kapsamakdadir.

Cengiz hanin oglu Cagatay – in kurdugu cagatay Hanligi islamiyeti Kabul etmiş ve Türkleşmişdir. Babur şah baba terefden atasi olan ve soyu bir TÜRK- MOGOL boyu olan Barlaslar-a dayanan bir TÜRK- dur. Emir Timurda bu boydandi , ana dili Cagatay Türkcesidi. Ancak ne yazik ki, Fars külturundan yogun etkilenmis. Babur şahdan sonar TÜRK kulturu ve TÜRK dilinin yavaş yavaş etkisi azalmiş ve yerini farsca daha sonar da Urduca almişdir.

Günümüzde Özbekstan , Kirgizstan, Afkanistan ve Hindistanda mirasina sahib çikilan Babur imperatorlugu, TÜRKIYE Cumhuriyyeti Cumhurbaskanligi FORSU- na birer yildizla işlenen tarihdeki 16 TÜRK devletinden biridir.

1526- 1858 yillarinda var olan babur devleti Emir Timurun torunu olan Ferqane hukumdarligindan olan Ferqane bölgesinde 1504 yilda Zahireddin Muhammed Babur 21 yaşinda amcasi iyle saltanat mucadilesinden Kabula kaçar. Kabulda güclenen Babur 1524 yilinda DELHI- yi alir. Iki yil icerisinde devlet teskilatlanmasini ve ordusunu tamamlayir.

Zahireddin Muhammed Şah ayni zamanda şair, ve edebiyyatci iydi. Edebiyyatda ve devletin resmi yazişmalarinda Cagatay Turkcesi ve arap alifbasindan kulanmişdir.Eserleri tum zamanlarda EN IYI Turkce olarak Kabul edilmişdir.

Bu gün bütün dünyaya mimarlik eseri TAC –Mahal Babur devletinin hökümdari CIHAN SAH (1628-1658) terefinden inşa edilmişdir.

Eziz okuycularim kisa da olsa Boyuk Türk oglu Babur hakda ve Babur devleti hakda yazmagim meni tarihe bir anlik menevi rühen apardi, bu Tarihler TÜRK-un min illerden gelen, biz Türklerin nece (nasi) bir Böyuk yaradici, medeni, mimarlik , edebi ve savaşci bir millet olmagimizi bütün dünya milletleri karşisinda danilmaz factor oldugunu göstericisidi. Bu gün bizim tarihimizi buna göre silmek istiyen ve genclerimizin ziyninden tam silmek isteyen quv

ellerinde kökeni tarihi düşmenciliyimize dayanir.Evet ey Türk övladi bu kendi tarihine sahib cik, Türklüyünle şertef düy, imkan verme düşmenlerimiz bu böyük Türk tarihimizi unutmaga, silmeye. Biz Türkler medeniyyetin edebiyyatin, mimarligin, şeir ve felsefenin , devlet kurmagin her zaman onunde olmuş , dahi insanlarimizla her sahede tarihde izler burakmişik.

Gelecek yazilarimda Nadir Şah Afşar hakkda da kicik de olsa melumat verecem, yazacam. Bir BÖYUK TÜRK OGLU NADUR SAH AFSAR.

Bak ey Türk bu dahi Fatehler hakkda niye bu gün az konuşulur, niye ? niye onlar hakda filimler cekilmir ki, genclerin bilgisi olsun niye? Bunun cavabi yukarida söylediyim Türkün düşmenlerinin biz Türklere karşi her sahede savaş acmasidi. EY BÖYUK TÜRK genci oku, oyren, araşdir bilgi topla, unutma sen internetde lazim olmayan oyunlarla gic gic sayitlarda kafani karişdirirken , duşmen gencleri senin Türkün tarihini öz kendi tarihi kimi yazir araşdirir, kendisinin milletinin olmuyan medeniyyetini bizden Türklerde ogurlayir( hirsizlik edir) . Gelecekde de sene höküm edecek gücuü elde edir.

Bu gün bu kader, sizlere gozel günler ve zamaninizi iyi kecirmeyi ve bu yazdiklarimdan size hoş bir tesurat bagişlaya bildimse, demek bu davamda azda olsa iş gördüm. Gencler okuyun kitablara baglanin, araşdirin.

Çok kitabi ve kitabxanasi olandan kormayin, korkun o adamnan ki, elinde tek bir kitabi var, onuda hiç tam okumayib, başa düşmeyib amma halkin arasinda o başa bu başa kacarak fitne fesad töredir, genclerimizi nagillar ve revaetlere inandirir. Terikatlardan ve şeyhlerden ,papazlardan kendinizi koruyun, onlari yakin burakmayin. Elim ve bilik, tarihi düz bilen keslerle oturub durun, gelecek elimde ve bilgidedir.

Saygilarimla REIS DIFAI.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum