Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Banka Değil, Tefeci, Gaspçı, Şehir Eşkiyası

Faizler düşürülsün diye, bas, bas, bağırıyor, Sayın Cumhurbaşkanımız.

Kılını kıpırdatan yok.

Faizleri düşürseler hizmet bedellerini yükselterek faizlerden daha ağır şartlar sunuyorlar vatandaşlarımıza.

Teröristlerden daha tehlikeli, döviz kurları ile suni oynayanlar diye hepimiz düşünüyoruz. Ama hiçbir kimseye anlatabildiğimi yok.

Bu ekonomi teröristlerine hiçbir yaptırımımız yok. Esnaf sanatkâr, bankaların post makinelerini işletmelerine koymuş. Nakit alış veriş edemezsek, bari kartla taksitli satış yapabilir miyiz diye.

Gaspçı bankaların uygulaması hayret edeceğiniz şekilde. 2150 TL satış yapmışız. 6 taksite böleceğiz. 3 taksitte tefeci, gaspçı makine yapmış. Olmuş dokuz taksit. İki gün sonra gitmişiz bankada hesabımıza kaç para geçmiş diye, 1836 TL var. 314 TL, buhar olmuş, kesinti yapılmış.

Lanet olsun sizin gibi bankalara. Hırsızlar, soyguncular, gaspçılar. Ulan dağdaki eşkıya sizden daha merhametlidir be.

Yaptığımız alış verişte, işte, biz işçilik ve kar olarak, sizin kadar para kazanmadık. Sizin yaptığınıza gasp denir. Soygun denir.

6 ay taksite, Yüzde 15 den fazla kesinti. Ulan sana 3 taksit fazladan taksit yap diyen olmadı. Üç taksit de sen fazladan verdin. Etti, dokuz taksit. Benim istemim dışında yaptığın taksitinde faizini bana yazdın.

 

Dokuz ayın ortalama faizi 4.5 ay faiz, diyelim Yüzde On beş faiz, kesinti, ıvır, zıvır.

Lanet olsun sizin gibi tefeci kurumlara.

Şehir eşkıyaları.

Hırsızlar, soyguncular.

Değerli okuyanlarım yukarıdaki olay geçen Cumartesi günü yaptığımız işin kartının geçilmesi sonucu, bu gün yaşadığımız bir kesinti olayıdır.

Bu tefeci, soyguncu, gaspçı banka değil eşkıya kurumun, post makinesini almaları için girişimde bulunduk.

Uzak dursunlar bizden, uzak.

Sistem bu diyorsunuz, biliyorum, sistem soygun sistemi. Ama bir yolu muhakkak var. Biz eleştirilerini yaptığımız konularda, çözüm yollarını da sunmadan yorum yapmadık şimdiye kadar.

Çözüm yolunu söylüyorum.

Para kayıt altına alınsaydı ve Vatandaşın hesabından para benim hesabıma kart yolu ile aktarılsaydı, bu gaspçılar devreden otomatik olarak çıkmış olacaktı. Sadece, yüzde on harcayan öder, yasası ile, bize ödenmesi gereken paranın Yüzde onu devletin hesabına, yüzde doksanı bizim hesabımıza geçecekti.

Şehir eşkıyaları devreden çıkacaktı. Soyguncuya, gaspçıya, gidecek para devletin kasasına geçecekti. O günleri görmek dileğimle.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.