Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bir kez geliyorsun dünyaya

Bir kez geliyorsun dünyaya, işte o bir kezi en iyi şekilde yaşamak, en güzel işlerle süslemek, en yararlı işler yapmak, en net görüntü vermek, en doğru şeyleri yaparak en faydalı insan olmak zorundasın.

Yalansız, dolansız, riyasız, reklamsız ve en huzurlu hayatı yaşamak zorundasın.

En iyi dostlar biriktirmek,  en sağlıklı ilişkilerle donatmak, en güzel yürekli kadını sevmek ve en büyük yaratıcıyı, Allah’ı tapmak zorundasın.

Neden bunları yapmak zorundasın?  

İyi insan olmak için.

İyi insan olmak, Allah’ın da muradı, bütün emirlerini, bütün yasaklarını, bütün ibadetlerini ve bütün ayetlerini, bizim iyi insan olmamız için emretmiş.

İyi insan olmak, bir takıma, bir tarikata, bir partiye, bir guruba, bir mezhebe üye olmakla olmaz. Yanlış işleri, büyük guruplar içinde yapmanız, alkış toplamanız, para kazanmanız, popüler olmanız, sizin iyi olmanızı sağlamaz.

İnsana, kadına, çocuğa, doğaya, hayvana, yaratılana ve tüm var olanlara karşı iyi olmak, haklının hakkını vermek, yanlışa dur demek zorundasınız.

Gücüm yok, dur diyemiyorum. Diyorsanız, yanlışı yapanlardan uzak durmak zorundasınız. Onlara küsmek zorundasınız, ilişkiyi kesmek zorundasınız.

Yapamıyorsanız, siz de kötülüğe alkış tutan, şeytanı dost edinen, zulme, rıza gösterenlerden olursunuz. İyilik yapamıyorsanız, iyiliğe gücünüz yetmiyorsa, iyilik yapanların safında olmak, onları desteklemek zorundasınız. Kötülük yapanların zulüm edenlerin yakınlarında dahi olmamak zorundasınız.

Şunu bilmelisiniz ki, iyilik lütuf değildir, Mecburiyettir, Olmanız gereken ruh halidir. Onu eyleme geçirecek, gücünüz, paranız,  zamanınız olmaya bilir. Gerçekleştiremeyebilirsiniz de ama düşünmeniz bile bir yola giriştir. Huzura adımdır.

Göreceksiniz belli bir yaşa geldiğinizde, birçok çabanız boşa gitmiş, birçok kazancınız heder olmuş, siz de hayıflanıyor üzülüyorsunuz. Hayatın tekrarı yok. Gün bu gündür, dün geçti, yarına senedimiz yok çıkmaya. İşte o yüzdendir ki, kimin uşaklığını yaptığımızı, çok iyi irdelemek zorundayız. Hemen en doğruyu bulmak, yanlışlardan arınmak, şeytanın uşaklığını terk etmek zorundayız.

Taptığımız Allah mı? Sorun kendinize.

Para mı? Kadın mı? Mevki mi? Makam mı? İktidar mı? Şan şöhret mi? El alem ne der tanrısı mı? Partim ne der korkusu mu? Tarikatımın şeyhi ne der korkusu mu? Arkadaşlarım yalnız bırakır endişesi mi? Bunların hepsi seni iyi insan olmaktan alı koyuyorsa terk etmek zorundasın.

Bir yaratıcıya inanırsın, inanmazsın, o senin bileceğin iş. Ama huzur bulmak istiyorsan; her türlü yanlıştan, fiilden, amelden, uzaklaşmak zorundasın. İyi insan olmak zorundasın.

Hayat, senin,  ömür senin, huzurlu ve mutlu yaşamak senin hakkın. Hiç kimsenin, hiçbir gurubun esiri, uşağı, emir kulu, değilsin. Doğru olanı yapmalısın.

Yazarların, şairlerin, medya mensuplarının, iktidarların ve hatta dünyayı yöneten sermayenin uşağı olduğunda, doymuyor senin karnın.

Senin rızkının da ömrünün de kefili Allah tır. Ne yazılan bir lokmayı yemeden, ne sayılı nefesin tamamını almadan, ne de belirlenen zamanı yaşamadan ölmeyeceksin. Seni kimse öldüremez. Hiçbir kimse de kötülük yapamaz. Başına gelenler se, senin sınavın. Zorluklarla mücadele edip iyi insan mı olacaksın? Yoksa kolay yolu seçip, kötülerle birlikte olup, kötü insan mı olacaksın?

Karar senin.

Korkma, hiçbir güç ten korkma, Sadece iyi insan olmaya çalış ve Hakk’ın,  Haklının yanında olmaya çalış. Allahtan izinsiz yaprak düşmez. Sana senden başkası zarar veremez.

Sen hiçbir kimsenin uşağı ya da kölesi değilsin. Sadece İyi insan olmaya çalış, Allah’ın da muradı bu. Bunu yaptığında bu dünya cennet olur.

Öbür dünya mı? Beni hiç ilgilendirmiyor. Bu dünyayı cennete çeviremeyenin öbür dünyası zaten cehennemdir.  Dünya sadece bir kişi ile, yani sadece seninle cennete çevrilebilir.  Haydi hep birlikte, hep beraber iyi insan olmaya…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.