Bozgunculuk ve biatçilik

Değerli okurlar, çağdaş demokrasilerde vatandaşların görüş ve iradelerini bir araya getirilmesi ve yönlendirmesi siyasal partiler tarafından yerine getirilmektedir. Siyasi partiler bu görevlerini, bireyleri belli görüşler ve önderler etrafında toplamak ve bireylerin özlem ve görüşleri nim devlet yönetimine yansıtmak yoluyla gerçekleştirmekte ve bu sayede demokrasinin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Bundan başka, iktidar ve muhalefet görevlerini yapacak siyasi kadroların hazırlanması ve bunların seçilmelerinin sağlanması da yine siyasi partiler eliyle gerçekleştirilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, günümüz demokrasi anlayışı, “partiler demokrasisi” olarak nitelendirilmektedir. Yapılacak seçimlerde seçilecek bir milletvekili il başkanı ve ilçe başkanı aday kim olursa olsun halkı kucaklamalı partilileri sucu bucu diye ayırıma Tabi tutmadan birlik ve beraberliği ön plana çıkararak bir yumruk gibi birleştirici bütünleştirici olması gerekir.

Günümüzde emperyalist sömürücülerin ve yerli ortakları bir yandan cumhuriyet, laiklik ve devrim yıkıcılığı yaparken bir yandan da buna tepki olarak karşılarına bilenmiş cumhuriyet ve devrimleri özümseyen yurtseverleri yaratmaktalar. Bunu iyi değerlendirmesi  gerekende siyasal parti ve liderleridir..

İllerde seçilen il başkanı hiç vakit kaybetmeden hemen kolları sıvamalı köy köy, ilçe ilçe hatta belde ve ev ev ziyaret ederek parti programını ve iktidarın halkı nasıl kandırdığını vatandaşa anlatmalı. Birde bu konuşmalar halk tarafından inandırıcı bulunması şarttır.

Siyaset bilimi toplumlarda çatışma halinde olan konuları uzlaştırmaktır.

Siyaset her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimidir.

Bazı ülkelerde gücü ve iktidarı ele geçiren faşist ve gerici yönetim, korku imparatorluğu kurarak direnenleri ve ulusalcıları tasfiye etmeye çalışırsa bu olay iktidarın sonunun geldiğine işarettir.

Çünkü;

Etki, Tepkiyi doğurur.

Zulüm, isyanı doğurur.

İşte partilileri sucu bucu diye ayırıp biatçileri sırf bana hizmet etsin dersen olacağı bu olur.

Bütün illerde halktan kopuk, samimiyetsiz, çapsız olayların gerisinde kalan, halkla karışıp kaynaşmayan ve bazıları gibi siyaseti meyhanelerde arayan bazı biatçı ve çıkarcılardan CHP’ye hayır gelmez.

Cesur ve onurlu bir gazeteci olan karanlıkta yaşayan yarasalar tarafından katledilen Uğur Mumcu der ki:

“Haklıdan değil de, güçlüden yana olanlar Korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe döner, sonunda fırıldak olurlar.”

Bugün yaşadığımız güzel Aydın’ımızda bu çıkarcıları çok görüyoruz. Eğer kendi istek ve çıkarı olursa güç merkezine methiyeler diziyorlar. Yok, eğer hafifçe bir çıkarı zarar görüyorsa güç merkezine veryansın ediyorlar.

Bunlara rağmen önemli büyük şehirlerde yaşayan halk AKP faşizmine ve din istismarcılığına ve bozgunculara rağmen cumhuriyete sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyor.

Ülkemizde dini kurallar bozulmuş ve kendilerine göre yeni din gelmiştir. Ve böylece her din bozulunca yeni din araç olarak kullanır hale gelmiştir..

Tarihte yıkılan devletlerin yıkılma nedenlerinin başında; siyasetçi ve yönetici sınıfının zenginleşmesi, halkın emeğini çalarak zevk içinde yaşadıkları olaylar gelir. Yani tarihin kirli despot liderleri de aynı hırsızlık ideolojisinin sinsi gizli temsilcileri olduğu ortaya çıkarmıştır.

Bu böyle sürüp gitmeyecektir. Elbet yurtseverler bir gün galip geleceklerdir.

Yukarda işaret ettiğim tehlikelere karşı Ulusal ve dini bayramlarımızda özümüze dönmenin, kültürümüze sahip çıkmanın, aile bağlantılarını en güzel fırsatlarını yakalamalıyız.

BU nedenle küçüklerimize sevgi büyüklerimize saygılı olmalıyız.

Birbirimize yabancılaşmak yerine yeniden birbirimizle tanışıp yeniden biz olmalıyız.

2019'un son günlerinde, 2020 yılının ülkeme ve ulusumuza hayır, barış huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum