Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bu Tuzağa Düştük

Tam 24 yıl önce Rahmetli Erbakan Hocanın yaptığı bir konuşmayı izliyorum. Bu günleri anlatıyor.

Haritalar çizilmiş, planlar yapılmış. Dört Vilayetimiz Kürdistan devleti içinde.

Bu konuşmayı 24 yıl evvel izleseydim. Büyük bir olasılıkla aklım ve havsalam almayacağından; “Hocam bir senaryo yazmış bizi korkutuyor” derdim.

Dünyayı yöneten güçler öylesine güzel satranç oynamasını biliyorlar ki; bizim yöneticilerimizin bu konudaki cehaletlerinden olsa gerek, bize yem olarak verilen bir piyonu yerken, kalelerimizi, vezirimizi ve en nihayet Şahımızı kaybedip, mat oluyoruz.

Kim ne derse desin. Çözüm süreci, Yapılan hataları ve silah yığınaklarını saymaz isek, Türkiye Cumhuriyeti için gerçek bir çözüm ve kardeşlik sürecinin başlamasıydı.

Şimdi, Milliyetçi oyları alabilir miyim acaba, MHP yi bitirebilir miyim acaba, bunun sonucunda, Başkanlığı kotara bilir miyim mantığı ile, bütün kapıları kapattık.

Bütün yanlışları yaptık. Ve güneyde tek komşumuz Kürdistan devleti oldu.

Yanlış duymadınız.

Oynanan oyunu göremedik. Dedim ya piyon peşinde koşarken, Şah elden gitti Mat olduk.

Irak komşumuzdu, Suriye komşumuzdu. Şimdi tek komşumuz var O da Kürdistan.

Bu sonucun tek sorumlusu bizim dış politika yetersizliğimizdir.

Sayın Ahmet Davutoğlu’nun, Dış İşleri bakanlığından başlayan, yanlışlar zinciri Başbakanlığı ile devam edip gitti. Diyeceksiniz ki, Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan izinsiz nefes alabilir miydi?  Alamazdı.

O halde tek sorumlu kimdir bu yanlışlarda?

Hepimizin bilirsiniz ama benim aklım ermiyor.

O danışmanlara ödenen paralara, yüzlerce siyaset mimarına, yazıklar olsun. Ödenen maaşlara yazık oldu. Keşke başarıya ulaşsaydık, daha iyi duruma gelseydik.

Alkışların çokluğu, yapılan seçimlerdeki oy çokluğu, en demokratik liderleri bile “ben yaptım oldu” diyen despot, diktatöre çeviriyor. Geldiğimiz sonuç bu şimdi.

Tüm komşularımızla kavgalıyız. Tüm Arap ve Müslüman ülkelerin başına Amerikancı liderleri bizim sayemizde getirdiler.

Ticaret iflasta.

Turizm iflasta.

Tarım can çekişiyor.

Ne gariptir ki kalkınma hızımız % 4.8

Hani, istikrar olacaktı? Dört günde 18 şehidimiz var.

Hani Esat gidecekti? Ne yazık ki bizim geleceğimiz tehlikeye düşmek üzere.

Şimdi üç milyon Suriyeli, serseri mayın gibi ülkemizde, dolaşıyor. Kimin nerede ne yapacağı belli değil. ( iyileri tenzih ediyorum)

Yarın birileri de onları işler de, “sizin yerinizden yurdunuzdan olmanızın sebebi biziz, biz sizin ülkenizi karıştırmasaydık, sizin ülkenizde yaşamanız devam edecekti” derse şaşmayın. Alın size yeni bir sorun.

Diğer taraftan 1915 Sözde ermeni soy kırımını, Dünyaya anlatamamışken, 2015 Kürt Soy kırımı davaları ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacak. Belki de çocuklarımız ileride onlarca yıl tazminat ödeyecekler. İnşallah tazminat olarak boşalttığımız vilayetler, Güneyimizdeki tek komşumuz Kürdistan’a verilmez.   Efendiler çok oy almanız, hamasi nutuk atmanız, Dünya siyasetinde doğru yol aldığınızı göstermiyor. Bu ülke dış ilişkilerde erör veriyor. Kim ne derse desin Şahı kaybettik ve Mat olduk. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum