Çanakkale geçilmez

“Destanının denizlere ait kısmı yazılmış; sırada karada devam edecek tarihin en kanlı mücadelesi vardır. İlk yenilginin üzerine İngiltere ve Fransa Avustralya’dan Kanada’ya kadar sömürgelerden toplanan askeri de savaşa sürmeye karar verir. Çok sayıda Anzak da savaşa katılır. 25 Nisan 1915 tarihi Çanakkale Savaşlarının en kanlı muharebelerinin başladığı gün olarak hafızalara kazınır.

Sabahın erken saatlerinde İngiliz, Fransız ile Anzak kara ve deniz birlikleri, Seddülbahir ve Arıburnu’na 70 bin kişi 109 harp gemisi; 308 taşıt gemisi desteğinde çıkarma yapar. Aynı anda Fransız birlikleri Kumkale’ye yanıltıcı küçük bir çıkarma yaparlarsa da tutunamazlar. Arıburnu’na çıkan ve Conkbayırı’na doğru ilerleyen İngiliz birliklerini, Mustafa Kemal’in komuta ettiği 19. Tümen karşılar. Mayıs, Haziran, Temmuz ayları boyunca göğüs göğse kanlı çarpışmalar olur. 20 Ağustos’taki büyük saldırı ve geri püskürtülmeden sonra Çanakkale’yi karadan da geçemeyeceklerini anlayan İngiliz ve Fransızlar, Kasım 1915’ten itibaren savaşı sona erdirmeye karar verir. Ve 9 Ocak 1916’da son düşman kuvvetleri de çekilir.

Savaş boyunca itilaf Devletlerinin 300 bin kaybına karşılık 250 bin şehit verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşları’nı kazanan ruhu açıklarken, 57. Alay’ın Conkbayır’ındaki taarruzunu anlatır. 57.Alay’ın kahramanlarının içinde bulundukları ortam ve sergilenen davranışı ancak “Ruhlarındaki mevcut felsefeyle” açıklamayı uygun bulur; “Karşılıklı siperler arasında mesafemiz 8 metre. Yani ölüm kesin. Birinci siper dekiler hiç kurtulmamacasına hepsi düşüyor, ikinci siperdekiler onların yerine giriyor. Fakat ne imrenilecek bir soğukkanlılık biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakika sonra öleceğini biliyor, en ufak bir duraksama bile göstermiyor. Sarsılmak yok. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, hayrete ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Savaşı’nı kazanan, bu yüksek ruhtur…

Değerli okurlar benim burada yazmak istediğim çok önemli bir konuda bazı yobazların Çanakkale savaşlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok saymaları veya görmezlikten gelmeleri.

Diyanet işleri başkanı Çanakkale de bir şehidin mezar taşı başında dua okuması çok önemli. Ama o Kuran okunmasından sonra yapılan dualarda Atatürk’ün ismi hiç anılmıyor.

Böyle bir aymazlık olur mu? Çanakkale Atatürk’le var olmuştur. Bunu hiç kimsenin unutmaması gerekir. Çanakkale Atatürk’le özdeşleşmiş. Çanakkale Mustafa Kemal demektir.

Bu arada yiğitler yiğidi 57 alay hiç unutulur mu? Daha hayatını baharında bile olmayan bu kınalı kuzular bizim başımızın tacı Tarih var oldukça 0nlarada saygı ve şükranla anacağız.

Hele Çanakkale savaşının seyrini değiştiren koca Seyit onbaşı unutulur mu?

MANGAL YÜREKLİ SEYİT ONBAŞI

r-1-111.jpg

Hele daha hayatının baharında olan ve tarihimize hey onbeşli türküsünü armağan eden ve ellerine kınaYakılarak arkalarına hiç bakmadan savaşa giden canlara unutulur mu?

r-2-107.jpg

Hepsi Çanakkale de destan yazdılar. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu herkese gösterdiler ruhları şad Olsun İşte Çanakkale zaferi böyle kazanıldı.

Bakınız o zamanlar çok kuvvetli askeri güce sahip olan İngiltere Başbakanı Çorçil ne diyor Bunu Atatürk’ün ismini ağzına almayan yobazlar iyi okusunlar.

“Şu anda mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. Çok üzgünüm oldukça mutluydum, umutluydum. Daha düne kadar Çanakkale bizimdir diyordum.

Çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım.

Hepsinde çok üstündük. Mutlaka yenecektik.

Yalnız bir şeyi hesaba katmamışız

Mustafa Kemal’i…

Bağrımda İngiliz gururu olmasa, Türkleri anlından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.”

Değerli okurlar o dönemde gencecik ana kuzuları askere gidip vatanı uğruna canlarını verirken askerden muaf olanlar kimler diye soracak olursanız

A) Din okullarında (Medreselerde ) okuyan ve çalışanlar

B )İmamla, müezzinler

C) Tekke Şehleri, türbe görevlileri

Onbeş yaşında arkalarına bakmadan vatan savunmasına giden bu gençleri ve birde yobazlara bakınız.

Son olarak Atatürk’ün ismini ağzına almayan yobazlara diyorum ki:

Çanakkale geçilmez. Ulu önder M. Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anar vatan bayrak için ölen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca cuma hutbesinde M. K. Ve onun silah arkadaşlarını hutbelerde anmayan diyanet ile imamları şiddetle kınıyorum.

Buradan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a seslenmek istiyorum.

Muğla Büyükşehir Belediye başkanının yaptığı gibi otobüslerle Çanakkale’ye isteyeni gönderseniz çok iyi olur diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum