Çerçioğlu Ankara yollarında!

Geçtiğimiz hafta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Ankara’daydı. “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları hakkında bilgilendirdik. Misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” notu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdal Akaltun ile çekilmiş bir fotoğraf paylaştı.

277006196-516288186533342-4177106963613585552-n.jpg

BUPAR Araştırma & Danışmanlık firmasının sahibi olan Erdal Akaltun, 2009 yılından bu yana Özlem Çerçioğlu’nun anketçisidir. Aynı zamanda LİTERA firmasını Özlem Çerçioğlu’na tavsiye eden, firma sahibi CHP Bursa eski İl Başkanı Şadi Özdemir’i Aydın’a getiren isimdir.

Bir hatırlatma yapalım…

“LİTERA Davası” olarak bilinen ‘Yazılım ve Donanım’ ihalesiyle ilgili Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Başkan Çerçioğlu'nun, 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplamda 10 yıla kadar hapsi istendi. 33 sanıklı “LİTERA Davası”nda Erdal Akaltun’un çözüm ortağı Şadi Özdemir de yargılanıyor.

İşte bu nedenle; “Kılıçdaroğlu ziyaretinde, Erdal Akaltun’un ne işi var?” konusunu irdelemek gerekiyor.

Şurası bir gerçek ki; Çerçioğlu, belediye imkânlarıyla kurduğu ilişkilerle gücünün zirvesini yaşadı. Yüzlerce şaibeli işe rağmen aday olmayı başardığı gibi ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde etkili oldu. Parti içi demokrasiye önem veren CHP’yi dizayn ederek, partiyi “Özlem Çerçioğlu Partisi” haline getirdi. Çerçioğlu bu gücünü kaybetmek istemiyor. Şimdi de bu gücünü korumak için çaba harcıyor. O nedenle son dönemde çok daha fazla görüntü vermeye, daha fazla genel merkez ve orada yakın olduğu isimlerle birlikte görünmeye özen gösteriyor. 

Ancak Özlem Çerçioğlu’nun CHP Genel Merkezindeki kredisi her geçen gün tükeniyor... CHP kaynaklarından aldığım bilgilere göre, bir CHP’li milletvekili, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Aydın Büyükşehir Belediyesindeki şaibeli işler konusunda bilgi sundu. Milletvekilini dikkatlice dinleyen Kılıçdaroğlu, “Neyi varsa ortaya çıksın. Benim onun için yapabileceğim bir şey kalmadı” diyerek artık Çerçioğlu’nun arkasında durmayacağının işaretini verdi.

Bu görüşme sonrası Genel Merkez çalkalandı. Bu durumdan haberdar olan Çerçioğlu, yanına anketçisini alarak soluğu Ankara’da, Kılıçdaroğlu’nun yanında aldı. Çünkü Genel Başkanın desteği Çerçioğlu için elzem ihtiyaçtı. Masaya anket sonuçları konuldu ve “Çerçioğlu olmadan Aydın'ı kazanamazsınız” demeye getirildi.

“Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları hakkında bilgilendirdik” sözü işin kamuflajı, fotoğraf ise “Gücüm devam ediyor” mesajıydı.

Kılıçdaroğlu’nu yedi mi? Yemiş gibi mi yaptı bilmiyorum ama biz bu yemleri yemedik. Genel Başkan Aydın’da nabız yoklasa ya da yoklatsa Çerçioğlu’nun anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını anlayacak.

Ve tabi Aydın’da CHP’nin son yıllarda düştüğü durumdan rahatsız olan sessiz bir kesim var. Bunlar gerek yönetimlerde gerekse adaylıklar konusunda temiz ve yıpranmamış isimlerin öne çıkması gerektiğine inanıyor. Aralarında gerçekten her kesimin kabulleneceği, bilgi ve becerisi olan, vizyonu ve ufku açık olan isimler var.

Sonuç olarak;

Aydın CHP’de sular ısınıyor. Çerçioğlu’nun dün kadar rahat olmayacağını ifade ederek, yazıya nokta koyalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum