Çerçioğlu çareyi DEM Parti’de arıyor

Aktif siyasete 2002’te ilk adaylığı sürecinde adım atsa da 22 yılda milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Özlem Çerçioğlu, şanslı siyasetçilerimizden biridir.

2002 seçimleri öncesi Ankaralı bir diş hekiminin önerisiyle, üyesi bile olmadığı CHP’den milletvekili adayı olan Çerçioğlu; DSP, MHP ve Anavatan Partisi’nin seçim barajını aşamaması üzerine de 4’üncü sıradan şans eseri milletvekili seçilir.

2009 yerel seçimlerinde şansı devam eder ve AK Parti, MHP ve Demokrat Parti adaylarının sağ oyları bölmesi ve yanlış seçim kampanyası yürütmeleri sonucu Aydın Belediye Başkanı olur.

2014 seçimleri Çerçioğlu’nun en güçlü olduğu zamandır. 2009-2014 yılları arası belediye hizmet binası, Atatürk Kent Meydanı, otogar, taziye evi, Atatürk Bulvarı’na alt geçit gibi hizmetlerinin yanı sıra Ziraat Bankası Aydın Şubesi karşısında şimdiki Basın Parkı’nın bulunduğu alandaki telefon satıcılarının kaldırılmasında dahli olmamasına rağmen ona mal edildi. Bu ona “Topuklu Efe” denmesine neden oldu. Bütün bunların üstüne sağ oylar AK Parti ve MHP arasında bölüşülünce aradan sıyrılarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

2014, Özlem Çerçioğlu için güç zehirlenmesinin başladığı, 2019 ise zirveye ulaştığı yıl oldu. 2014-2019 arası Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğru yönetilmediği, kaynakların çarçur edilip, geleceğin ipotek altına alındığı dönemi yaşadı, Aydın… 2019’da seçimi kaybedecekti ama yine şansı yaver gitti ve dokunulur, görünür bir hizmet yapmamasına rağmen “AK Parti karşıtlığı” ile İYİ Parti ile HDP (DEM Parti) yetişti imdadına…

Özlem Çerçioğlu’nun 2019-2024 yılları arası da dişe dokunur hizmeti görülmedi. Belediyeyi babasının çiftliği gibi yönetti. Rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat gibi işlerle anılır oldu. Bazı belediye çalışanlarının haksız zenginleşmesine zemin hazırladı. Belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattı. Çerçioğlu zamanı makyajı bol, içi boş söylemlerle geçirdi. 2014 yerel seçimleri öncesi verilen vaatler yerine getirilmediği gibi merkezi hükümete proje sunulmadı. Egosu öyle bir tavan yaptı ki; “Aydın CHP’nin kalesidir. Hizmet yapmasam da bana oy verir Aydınlı” düşüncesine kapılarak, yan gelip yattı. Belediyeyi algıyla yönetince, çevre illere örnek olan Aydın, örnek alır hale geldi.

Belediyeyi kullanarak CHP’yi ele geçirdi. Emektar partilileri yok saydı, dışladı. Kendi partisi yetmezmiş gibi İYİ Parti’yi de karıştırdı.

Şimdi gelelim 31 Mart 2024 yerel seçimlere…

Zaman zaman yakalanan fırsatlar asla devamlılık arz etmez. Bu nedenle “Kedi her zaman ciğer yemez” demiş atalarımız.

Evet, rüzgâr bu dönem Çerçioğlu’ndan yana esmiyor.

İYİ Parti, önceki dönem Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermeye hazırlanıyor. CHP içinde ağırlığı olan Kayalı’nın adaylığı Özlem Çerçioğlu’nu şimdiden kara kara düşündürüyor.

İYİ Parti’den ümidini kesen Çerçioğlu, çareyi DEM Parti’de arıyor. DEM Parti’nin Aydın’da aday çıkarmaması için, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu aracı yapıyor. Tanrıkulu da partinin ileri gelenleriyle temasa geçerek, Çerçioğlu’na destek istiyor.

Çerçioğlu DEM’lene dursun, çok sayıda CHP'li Çerçioğlu’ndan kurtulacakları günü iple çekiyor.

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum