Çerçioğlu, Günel’i dövmeye çalışıyor

Yerel seçim sonrasında kimilerinin “yumuşama”, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “normalleşme” dediği bir politika izliyor CHP…

Özgür Özel, siyasetteki normalleşme sürecinin vatandaşın sorunlarının konuşulup müzakere edilmesi gerektiğini vurguluyor. Eğer sonuç alınamazsa, mücadele edileceği mesajını veriyor.

“Normalleşme” politikası AK Parti ve MHP’de de karşılık buldu ve CHP liderinin görüşme taleplerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olumlu cevap verdi.

Yıllar boyunca, ülkemizde siyasetin dili çok sert oldu. Bu dil ve ayrıştırıcı üslup, toplumda gerginliklere, ötekileştirmelere ve ayrışmalara yol açmıştı. Normalleşme toplumsal kaynaşmayı sağlar ve huzurlu bir ortam oluşturur. Bu nedenle yapıcı bir dil ve hoşgörülü bir üsluba ihtiyacımız var.

Normalleşme çabaları ile birlikte yeniden gündeme gelen müzakere kültürü, aynı zamanda demokrasiyi daha da güçlü kılacağı için çok önemli bir girişimdir. Bu nedenle “normalleşme” girişimini destekliyorum ancak Özgür Özel, öncelikle normalleşmeyi partisinde kalıcı hale getirmeli, ötekileştirmelere ve ayrışmalara izin vermemelidir.

“Normalleşme ve CHP ne alaka” mı diyorsunuz?

Anlatacağım.

“Eli kolu bağlı protokol başkan” başlıklı yazımda; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, kendi partisine mensup belediye başkanlarını dövme telaşında…” demiş, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’i örnek göstermiştim.

Özlem Çerçioğlu’nun bu alışkanlığını ne kadar değiştirmeye uğraşırsan uğraş, ne kadar dil dökersen dök ama unutma ki atalarımız bu kişiler için “huylu huyundan vazgeçmez” sözünü kullanmış.

Açık ve net söylüyorum…

Huysuz, kindar, bencil ve faşist tutumunu sürdüren, CHP’liler dahil herkesle kavga etmeye meyilli Çerçioğlu şimdi de; “Ergün Poyraz” sopasıyla, Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Ömer Günel’i dövmeye çalışıyor.

İşte bu yüzden Özgür Özel, “normalleşmeyi CHP’de de başlatmalı” diyorum ve kendisine Ömer Hayyam’ın şu sözünü hatırlatmak istiyorum:

“İnsan vardır farkedilmez süsünden,

Kimi farksızdır koyun sürüsünden.

Her gördüğün şekle kapılma,

İnsan anlaşılmaz görüntüsünden.”

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum