Çerçioğlu yolun sonuna yaklaştı

Yerel seçimler için artık son düzlüğe girdik. 12 gün sonra sandık başına gidecek ve 5 yıl şehirlerimizi yönetecek belediye başkanlarını belirleyeceğiz.

Belediye başkanları toplumun yaşam kalitesini artırmak, hizmet sunmak ve şehri daha yaşanabilir hale getirmek için önemli bir rol oynarlar. Ancak son yıllarda “algı belediyeciliği” kavramı gündeme geldi.

Peki, nedir bu algı belediyeciliği?

“Algı belediyeciliği, belediyelerin halk nezdinde olumlu bir imaj yaratmak için çeşitli iletişim stratejileri kullanmasıdır. Bu stratejiler, bazen gerçek hizmetlerin ötesine geçerek, sadece algı yönetimine odaklanabilir. İyi bir hizmet sunumu yerine, sadece ‘görünür’ olmak hedeflenir.”

Bu durum, şehirlerin ve halkın gerçek ihtiyaçları karşılamaktan ziyade, popülist yaklaşımlarla halkın gözünde daha iyi bir konumda olmaya çalıştığını gösterir. Seçim öncesi verdiği sözleri tutmayan belediye başkanları gereksiz reklam kampanyaları ile kamu kaynaklarını çarçur edebiliyor.

Algı belediyeciliğinde en güzel örneklerden biri, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Özlem Çerçioğlu’dur. Yapmadığı işleri yapmış gibi göstermede, belediye bütçesine göre küçük sayılacak bir hizmet için milyonlar harcamak suretiyle kendi reklamını yapmakta mahir biridir.

O kadar mahirdir ki;

10 yıl önce verdiği sözleri yerine getirmemesine, 14 ayrı davada 150 bürokratı ile birlikte yolsuzluktan yargılanmasına rağmen kendisini “çalışkan ve dürüst” sıfatlarını yakıştırıyor.

Mahkemelerin ceza verdiği ve belediyeden ihale alan şirketlerden para aldığı belirlenen bürokratları koruyup kollama pişkinliğini gösteriyor.

Cinayet zanlısını kendine avukat tutmasının yanında belediyeden ihale veriyor. Cinayete kurban giden “FETÖ Borsası” sanığına belediyeye ait bir tesisi peşkeş çekiyor.

Belediye başkanları şehrin ve halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamak, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde belediyeyi yönetmekle yükümlü olduğu halde bunları yapmıyor, belediye bütçesinde algı belediyeciliği yaparak işi kurtarmaya çalışıyor.

Gergin bir seçim kampanyası yürütüyor. Kendisine tepki gösteren vatandaşa korumalarının darp etmesine seyirci kalıyor. Hakkını vermediği belediye çalışanı kendisini yakmak isterken o çoğunluğu belediye çalışanı olan seçim ekibine kendini alkışlatıyor.

Listeyi uzatmak mümkün ancak biz burada keselim…

Evet!

Eski bir komisyoncu olan Özlem Çerçioğlu, kendi reklamını yaparak bugünlere geldi. Geldi ama artık yolun sonu göründü. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, toplumda karşılık bulan şehre ve halka dokunan projeler açıkladıkça yay gibi geriliyor.

Yolun sonuna yaklaşan Çerçioğlu, belediye bürokratlarına şu talimatı veriyor:

“Eksiklerinizi tamamlayın!”

Bu noktada soru şu:

Bu telaş niye?

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum