Çerçioğlu’nun adaylığı tehlikede!

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena’da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Yapılan kongrede, AK Parti’nin kurucusu ve lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tek aday olarak katıldı. Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yürütme Kurulu da (MKYK) yenilendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatini çekmeyi başaran Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Aydın’ı temsilen AK Parti’nin en üst karar merci olan 75 kişilik MKYK’da yer aldı. Tuncer’in seçilmesi Aydın’da sevinçle karşılandı.

Siyasete çabuk ısınan 42 yaşındaki genç siyasetçi, AK Parti teşkilatları ve milletvekilleriyle uyumlu bir çalışma sergiliyor. Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü iken icraatlarıyla öne çıkan Tuncer’in, siyasi arenada da gündemde kalması, ülke ve özellikle Aydın siyasetinde etkili olması bekleniyor.

Kongre sürecini tamamlayan AK Parti 2024 yerel seçimlerine odaklandı. Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, yerel seçimlerine ilişkin, “Bizim derdimiz 17 ilçede ve Büyükşehir’de Aydın’a hizmet etmek. Bunun için 17 ilçeye ve Büyükşehir’e talibiz. Adayımızı başkan yapacağız” sözleriyle seçimlere hazır oldukları mesajını verdi.

AK Parti’nin büyük kongresinin bitmesinden sonra gözler CHP büyük kongresine çevrildi. 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultay, İstanbul il kongresini değişimcilerin kazanmasından sonra daha da ilginç hale geldi. Kongre değişimcilere umut olurken, Kılıçdaroğlu ve destekçileri büyük şok yaşadı. Şimdi herkes “Kemal Kılıçdaroğlu mu yoksa Özgür Özel mi kazanacak” tartışması yapıyor. CHP kulislerinde ise Kılıçdaroğlu’nun aday olmayabileceği konuşuluyor.

Siyasi bir partinin içinde kimi seçtikleri, ne yaptıkları kendilerini ilgilendirir ancak Aydın’ı ya da Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bir partinin kamuoyuna yansıyan görüntüsü her bireyi ilgilendirdiği gibi Aydın’da en çok Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu alakadar ediyor.

Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu tarafından yeniden adaylığı açıklanan Çerçioğlu, “benim olsun istediğim gibi at süreyim” düşüncesiyle CHP’yi sekreter partisine çevirmekten çekinmedi. Değişimciler dahil olmak üzere kendine muhalif olabilecek kimseleri siyaset yapma hakkı tanımadı. Söz konusu kendi adaylığı olunca, Kılıçdaroğlu’nu desteklemeleri için büyük kongre delegelerine sempatik ikmal yapmaya devam etti.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere…

Özgür Özel kazanırsa, Çerçioğlu’nu aday yapar mı?

Ya da…

Kılıçdaroğlu kazanır, Parti Meclisi’ni (PM) kaybederse Çerçioğlu’nun yeniden adaylığı PM’den onay alır mı?

Demem o ki;

Çerçioğlu’nun yeniden adaylığı tehlikede!

İşte bu durum;

Çerçioğlu’nun içini kemiriyor.

Dahası…

Kaynanasına küsmüş gelin gibi, kös kös oturmuş, ‘yeniden nasıl aday olabilirim’ diye kara kara düşünüyor.

Kılıçdaroğlu aday olmaz ya da kaybedeceğini anladığı an Özgür Özel’den yana dümen kırabileceği konuşuluyor, CHP kulislerinde…

Unutmayalım…

Düştüğü yerden bir avuç kumla kalkan, CHP’yi değil, kendi geleceğini düşünen Çerçioğlu’nun, “Kral öldü, yaşasın yeni kral” diyerek, Özgür Özel tarafına çark edebileceği gerçeğini bir kenara not edelim.

Hadi bir şekilde aday oldu diyelim….

CHP içinde Çerçioğlu’na kızgın, kırgın ve öfkeli bir kesim var! Kırıp döktüğü, zarar verdiği, siyaset yapmalarına izin vermediği kişileri sandığa nasıl taşıyacak?

“Zor dostum zor!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum