Çerçioğlu’nun Aydınspor kini

Futbol, 2009 yerel seçimlerinden sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ilgi alanına girdi. İktidarlarını devam ettirmek, oy potansiyellerini arttırmak ve siyasi rant sağlamak için yıllarca futbolu dolayısıyla Aydınspor 1923’ü propaganda aracı olarak kullanmayı başardı. Belediyeyi kullanarak verdiği ekonomik, sosyal ve siyasi güçten faydalanan kulüp Ahmet Gümüş’ün başkanlığını yaptığı dönemde başarılara imza attı.

Her şey Ahmet Gümüş’ün kulüp başkanlığından ayrılmasıyla başladı. Ahmet Gümüş’ten boşalan başkanlık, Süha Bayırlı’ya emanet edildi. Özlem Çerçioğlu’na yakın isimler ile belediye çalışanları Aydınspor 1923’ün genel kurul üyesi yapılarak kulüp, Çerçioğlu’nun baskısı altına girdi. Çerçioğlu’nun işaret ettiği isimler yönetici seçiliyor, farklı siyasi görüşe sahip isimler üye bile yapılmıyordu.

O dönem ‘taşeron işçi’ olarak belediyede çalışan ve asgari ücretin bir miktar üstünde maaş alan Bayırlı döneminde tehlike çanları çalmaya başlamış, kulübün borçları artmış, yolsuzluk iddiaları ise havada uçuşuyordu. Eline hiç tenis raketi almamış AYBA çalışanına kulübün tenis sporuyla ilgili faaliyeti olmadığı halde ‘tenis hocası’ ücreti, ömründe boks eldiveni giymemiş birine de ‘boks hocası’ ücreti ödeniyordu. Dillendirilen yolsuzluk iddiaları arşa çıkınca; olası bir polis baskınına karşı resmi evraklar gizleniyor, kulübün defterleri başkanın arabasının bagajında tutuluyordu.

Özlem Çerçioğlu, hegemonyayı pekiştirmek adına sıklıkla duruma müdahil olmakta ve kulüp üzerinde güçlerini sergileyerek, buradan siyasi kazanımlar elde etmenin çabası içine girmekteydi ama zamanın Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın soruşturma başlatmasına engel olamadı. Polis baskını olmadı ama valilik soruşturma başlatarak ön incelemeci görevlendirdi. İnceleme sonunda kulüp yöneticileri temize (!) çıktı.

Ne hikmetse;

İl Özel İdare’de görevli bu ön incelemeci belediyeye daire başkanlığı vaadi ile yatay geçiş yaptı. Sonra kızı ve damadı belediyede işe alınarak ödüllendirildi. Hal böyle olunca kulüp yönetimi ‘temize mi çıktı yoksa çıkarıldı mı?’ sorusu aklıma geldi. Biliyorum aynı şey sizin de kafanızı karıştırdı ama yorumu okurlarıma bırakarak yazıma devam ediyorum.

2013 yılında Süha Bayırlı’nın başkanlığı ile birlikte başlayan kötü gidişat, başkanlar değişse de devam etti. Hidayet Türen zamanında da taraftar tepki koymaya başladı. Çerçioğlu’nun belediye kanalıyla verdiği destek devam ediyor, Hüsamettin Artan, Levent Sabancı gibi bazı isimler başkan adaylığını açıklıyor, yönetim dışında çıkış yolu aranıyordu.

Derken kongre günü geldi, çattı.Taraftarlar ile bazı kulüp yöneticileri arasında bir gerginlik yaşanınca kongre iptal oldu. Çerçioğlıu, Hidayet Türen başkanlığında karma bir yönetim oluşması konusunda Hüsamettin Artan’ı ikna etti. Türen yeniden Aydınspor 1923 başkanı olduysa da bir süre sonra sağlık sorunlarını bahane ederek istifa etti.

29 Haziran 2018 tarihinde başkanlığa Hüsamettin Artan seçildi. Artan, kulübün ekonomik durumunun çok kötü olduğunu vurgu yaparak, Süha Bayırlı’nın evine satın aldığı mobilyaların faturasını kulübe ödettiğini açıkladı.

Sen misin bunları açıklayan?

Çerçioğlu Aydınspor’a destek değil, köstek oldu.

Önce Aydınspor 1923 sokağa atılmak istendi.

Sonra kulübün musluklarından akan su kesildi.

Daha sonra ne mi oldu?

Aydınspor yönetimi ve futbolcularla birlikte Atatürk Kent Meydanındaki havuza girerek olayı protesto etti ve Türkiye gündemine oturdu.

Edimin ifası, ihaleye fesat, görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik suçlarından hakkında 11 adet dava açılması ve FETÖ firari Erkan Karaarslan ile birlikte yargılanacak olması nedeniyle her geçen gün kamuoyu desteğini kaybeden Özlem Çerçioğlu, hem protestoyu lehine çevirmek, hem de açılan davaları unutturmak istedi. 

Protesto bir asayiş olayıdır ve polisin görevi olduğu halde gerginlikten yararlanmak isteyen Çerçioğlu zabıtayı protestocuların üzerine sürdü. Haliyle benim de tasvip etmediğim istenmeyen olaylar yaşandı. Kime yönelik olursa olsun küfür ve şiddet doğru değil.

Şimdi deniyor ki, Aydınspor kaçak su kullanılıyor.

Ben de diyorum ki;

Kardeşim yeni mi kullanmaya başladı, 10 yıldır neredeydin?

Efendim neymiş;

Kadın belediye başkanına küfür edilmiş…

Zabıta Dairesi Başkanına tokat atılmış…

Yapmayın Allah aşkına!

Aydınspor’un eski bir yöneticisine 'ağdacı' diyerek saydırdığı güngörmedik küfürlerin şahidi olarak diyorum ki;

Dinime küfreden bari Müslüman olsa.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum