Çerçioğlu’nun İYİ Parti hamlesi

Ülke genelinde uygulanan “Cumhurbaşkanlığı sistemi” ittifakı zorunlu kılıyor.

İttifak… 24 Haziran 2018 seçimlerinde denendi. AK Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı, diğer partileri de ittifaka zorladı. Ve CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Millet İttifakını oluşturdu.  2018 genel seçimlerindeki bu ittifak, her seçmen kendi partisine oy verdiği için vatandaş ittifakı tam anlamıyla hissetmedi.

Bu ittifaklar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de denendi. Ancak bu defa genel seçimlerdeki gibi olmadı. Seçmen bir başka partiye oy vermesi için yönlendirildi. Böylece “seçim ittifakı” işbirliğine dönüştü.

Bu işbirliği İYİ Parti’yi, CHP’nin tamamlayıcısı yaptı.  

Şöyle ki;

2018 genel seçimlerinde CHP 248 bin, İYİ Parti 110 bin, HDP 69 bin oy almıştı. Yerel seçimlerde CHP’nin aday gösterdiği yerlerde HDP aday çıkarmadı. Bu şartlarda yapılan seçimlerde CHP Aydın’da 69 bin oyla Büyükşehir Belediyesini kazandı. İYİ Parti ve HDP oylarını çıkardığımızda CHP 190 bin oyda kalıyor. Ki bu sonuçla AK Parti içindeki 68 bin MHP oyunu çıkarsak bile AK Parti büyükşehir adayı Mustafa Savaş 42 bin farkla seçim kazanmış olacaktı.

Aynı akıbet ilçe belediyelerinde de yaşandı. İYİ Parti oylarını çıkardığımızda; CHP Germencik, Kuşadası ve Didim dışında belediye kazanamayacaktı. İYİ Parti, CHP’ye büyükşehir ve 5 ilçe belediyesi hediye ederken, kazanımı Nazilli ve İncirliova oldu.

Bu analizden sonra gelelim İYİ Parti’deki çalkantıya…

İYİ Parti Aydın’da zor bir süreçten geçiyor. Genel Başkan Meral Akşener partisinin başarısı için büyük bir gayret içindeyken; İYİ Parti Aydın teşkilatlarındaki bitmek tükenmek bilmeyen kongre hazımsızlığı partideki birlik ve beraberliğe engel oluyor. Buna Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun İYİ Partilileri umursamaz tavrı, muhalif isimlerle birlikte olup İYİ Parti’yi ele geçirmek için yaptıkları eklenince, partinin başarısı sekteye uğruyor…

CHP’yi dizayn eden Çerçioğlu’nun İYİ Parti’nin içişlerine müdahale etmesi, son olarak “Cemal Sarı ile rahattım. Sen geldin bunu bozdun. Meral Akşener’e gidip seni şikâyet edeceğim. Seni görevden aldıracağım” diyerek İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’yi tehdit etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Demirci, bu tehdidi basınla paylaşınca apar topar Ankara’ya çağrıldı. “Demirci’nin istifası istenecek” diyenler olsa da Genel Merkez bu Ali Cengiz oyununa gelmedi. Gelmedi ama tartışmalar partiyi çok yordu…

Tam bu noktada hatırlatalım…

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, büyükşehir meclis üyelerine ve teşkilatlara düşen görev, 110 bin oyun ağırlığını hissettirmektir.

İYİ Partililer üzerine düşeni yapmıştır. AK Partili Kadir Mutlu, Çerçioğlu’nun isteğiyle İYİ Partili Nazilli Belediyesinde başkan yardımcısı yapılırken, İYİ Parti kontenjanından Büyükşehir’de görev alan biri var mı? Yok!

Aydın Büyükşehir Belediyesine ait 4 şirket bulunuyor. Bu şirketlerin 5’er taneden 20 yönetim kurulu üyesi görev yapıyor.

Hiç Aydın’a uğramayan Kemal Anadol bile bu şirketlerin birinde yönetim kurulu üyesi olarak maaş alırken, İYİ Partili bir isim neden yok?

2 CHP eski il başkanı ve CHP Aydın Disiplin Kurulu Başkanı Süha Bayırlı bu şirketlerin birinde yönetim kurulu üyesi diye maaşa bağlanmışken; bu şirketlerde İYİ Parti temsilcisi neden yok?

Danışmanlık adı altında belediyenin milyonlarını aktardığı FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın belediyeye getirdiği Bülent Bozbaş’a, Çerçioğlu’nun sekreterliğini yapan Gökçen Çavuşoğlu’na bu şirketlerin birinden ikinci maaş bağlanırken, İYİ Parti temsilcisi neden yok?

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı dâhil; Hikmet Saatçi’nin kızı, oğlu ve gelinine iş bulunurken, çok sayıda CHP’li bu şirketlerden maaş alırken, İYİ Partililerin çocukları neden işe alınmıyor?

Bu şirketlerin birinden AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısının eşine ihalesiz bir şekilde altın tepside Atatürk Spor Kompleksi sunulurken, İYİ Partililere ne verilmiştir?

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’e, ASKİ’de rant düşerken, İYİ Partililere ne düşmüştür?

Bu listeyi uzatmak mümkün…

Sonuç itibariyle…

AK Parti ve CHP’lilere iş var, aş var, makam var; İYİ Partililere yok!

Bu şartlarda…

İYİ Parti seçmenin hakkını koruyamaz duruma düşmüş; ülke genelinde rüzgâr aldığı süreçte, Aydın yelkeni yara almıştır…

İYİ Parti kadroları bu yarayı sarmak niyetindeyse; CHP’yi “Özlem Çerçioğlu partisi” haline getiren Çerçioğlu’nun İYİ Parti’ye müdahalesine izin verilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum