Çerçioğlu’nun karnesi

Aydın’daki yolcu bekleme duraklarındaki bilbordlarda Aydın Büyükşehir Belediyesinin çok güzel hazırlamış olduğu “Aydınlık kent Aydın” yazılı afişi dikkatimi çekti.

Bu afişin içeriğindeki kelime ve kavramların manası, topluma vereceği mesajlar bakımından Aydınlı bir vatandaş olarak hem mutlu oldum, hem de epey düşünceme de kaldım. Neden derseniz: Bir insan yaşadığı şehrin imajını güzel hizmetler ve marka değerler ile tanıtılmasını istemez mi? Elbette muhteşem bir potansiyele sahip şehrimizin güzel özellikleriyle anılması ve tanıtılmasından çok büyük mutluluk duyarız.

Bilbordlardaki Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Aydınlık kent Aydın” adlı yazısını değerlendirelim:

Özlem Çerçioğlu beş yıl Aydın Belediye Başkalığı, dört yılını da Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere 9 yıldır görev yapan bir belediye başkanıdır. 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere bir yıl gibi bir zaman kaldı. Bir yıl bazılarımıza uzun gelse de; siyasiler için “göz açıp kapanıncaya kadar” geçen süredir.

Dolayısıyla siyasilerin deyimiyle artık “seçim sathı mahalline girildi.” Bu nedenle seçim sathı mahallinde belediye başkanlarının yaptıkları ile yapamadıkları tartışılması siyasetin doğal akışı içindedir. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de bu doğal akış içinde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun son 4 yılını değerlendirdi. Özmen, vaadlerinin yüzde 85’ini gerçekleştiremeyen Çerçioğlu’na karne notu olarak 100 üzerinden 15 verdi.

Tabii ki bu AK Partili Özmen’in Çerçioğlu'na verdiği karne notu ama CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın da dediği gibi; “Esas karneyi 2019 seçimlerinde halk verecek.”

Biz Özmen’in verdiği karne notunu bir yere kaydederek, halk ne diyor ona bakalım.

Halkımızın da belediye hizmetlerindeki vaat, yatırım ve projelerini gerçekleştirilip gerçekleştirilemediği noktasındaki yaşanan sorunlar konusunda gözlem ve tespitleri var. Bu çerçevede vatandaşımız, halka vaat edilenlerin ne kadarının gerçekleştirilip gerçekleştirilemediği konusunda Ömer Özmen’den farklı düşünmüyor.

Çünkü:

2018 yılı bütçesi 1 milyar 270 milyon lira olan Aydın Büyükşehir Belediyesini yöneten Çerçioğlu, bu bütçeye denk gözle görülür bir yatırım yapamadı. Efeler’e şu kadar, Nazilli’ye bu kadar, Kuşadası’na bilmem ne kadar yatırım yaptık masalına kimse inanmıyor. Zira halk 4 yılda 5 milyar liralık bütçenin nereye harcandığını bilmiyor.

“Çerçioğlu 4 yılda hiç bir şey yapmadı mı” diye soranlara hemen cevap verelim:

Evet yaptı.

Yaptı ama her işi eline yüzüne bulaştırdı.

Vaadettiği 22 battı çıktının 1 tanesini yaptığı Efeler ilçesindeki alt geçit ihalesinde öne sürülen iddialara tatmin edici bir açıklama yapılmadığı gibi, iş zamanında tamamlanamadığı için hizmetin işkenceye döndüğünü hala unutmadık.

Hele Karacasu ilçesindeki otobüs garajı rahmetli Kemal Sunal’ın komedi filmlerini aratmayacak evlere şenlik curcuna niteliğinde. Hizmet diye terminal yapmışlar ama otobüsler perona ancak geri geri yanaşabiliyor. Karacasu halkının her gün gözünün önünde yaşanan bu mühendislik harikası(!) terminal binasının durumu yürekler acısı. Buna benzer çok örnek var, hepsini yazmaya kalksak bize ayrılan bu sütün yetmez. O yüzden biz iki örnekle bitirelim.

Neticede;

CHP İl Başkanı Çankır'ın “Esas karneyi 2019 seçimlerinde halk verecek" sözünü tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum. Aydın’a, içi doldurulmamış cilalı, hayali bilbord reklamları; köklü tarihi olan ve medeniyet mirasına sahip güzel şehrimize ve belediyecilik hizmetleriyle ilgili vatandaşımızın bu yaşadıkları hiç yakışmıyor. Aydınlık kent Aydın’ın güzelliklerine ve aydınlığına gölge düşürüyor. Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum