CHP Aydın İl Kongresi Ardından

Aydın CHP il Başkanlığı seçimi tamamlandı.                                                                                          

Efeler İlçe Başkanı Sayın Bayram İnci İl Başkanlığını kazandı.                                                            

Kendisini kutlar, başarılar dileriz!

**

Bayram İnci’nin İlçe Başkanlığını basamak olarak kullandığından söz edilmesine de tanık olduk. Başkan Bayram inci’nin İl Başkanlığını düşünmediğini –belki gönlünün bir köşesinde olabilir- yakınında bulunanlardan ve de ilçe sekreteri olarak bilenlerdenim. Sayın İnci’nin de desteği ile Nazilli önceki ilçe Başkanı Ali Çankır adı öne çıkmış iken,  toplantılarda 2-3 büyük ilçenin önerisi ile Bayram İnci üzerinde bileşilir. Bu arada Sayın Ali Çankır’ın da destek vermesi ikili arasında uyumun güzel bir görüntü vermesi de hoş bir mesaj oldu.

**

Kuşadasında İlçe Örgütünün düzenlediği delege toplantısında Sayın Soner Bey, 4 kez birilerinin adayı olmadığını vurguladı. Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda yapılan seçimlerde toplam 638 delegeden 614 delegenin oy kullanması duyulan ilginin göstergesidir. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle son ilçe kongresinde adaylığı düşünmediğini belirtmiş iken son anda il başkan adayı, Kuşadası önceki İlçe Başkanı Sayın Soner Kaplan’ın sadece “Örgütüne sahip çık” sloganlı afişleri salonda yer alıyordu. Seçimi kaybetse de örgütte bir kazanan oluyordu.

Seçimi 318oy alan Bayram İnci kazanırken, Soner Kaplan 290 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı. Bu arada Bayram İnci’nin afişleri ise dikkatli seçilmişti.                                                      

“Bitirin İnsanın insana kulluğunu, Bu davet bizim”                                          

“Güdümlü siyasete hayır, uyumlu siyasete evet”                                         

“Korkmayın, yılmayın, sinmeyin çalıştık çalışacağız. Birlikte başaracağız.”

**

Milletvekillerinden Aydın ile ilgili konuşan Hüseyin Yıldız, işsizlik ve partili gençlere sahip çıkılması konusunda alkış alan sözler sarf etmesi dikkatleri çekti.

İl eski Başkanı Barkan Kalınomuz’un agresiflikleri sonrasında yaptığı manidar, iğneleyici konuşması dikkatle dinlendi. Bir ara yuh çekenlerin yerel bir sosyal ağın elemanları olduğu da iddia edildi.   

**

Son günlerde yine oy verecek çalışanlara tehdit, baskı, delegelere ve çocuklarına iş vaatleri iddialarında söz edilmesi can sıkıcı olarak gündemde konuşulan bir başka konuydu.

 

Bir il başkanı ne yapar?                                                                                        

Dik durur, tarafsız kalır, birisinin paçasına sımsıkı yapışmaz, gerek delege seçimlerinde, gerek kongrelerde tarafsız kalır. İl Başkanlığı makamında guruplar ile listeler hazırlamaz. İl Binasını bir gurubun bürosu haline dönüştürmez.

**

Bu nedenle;

Sayın Bayram İnci, Aydın’a yararlı bir İl Başkanı olacağını, kişilerden çok örgütü öne çıkaracağına inananlardanım. Efeler İlçe Örgütü aynen yerini korumuştur. Aydın’ın en büyük ilçesi olan Efeler ilçesinde CHP Yönetim Kurulu kendi içinde hak eden İlçe Başkanını da seçecektir.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum