CHP Aydın İl Örgütü ve Bilal Oğlan

Sayın okuyucular 30 Mart 2014 seçimler Pazar günü yapıldı. Aydınımızda seçimler genelde sakin bir havada geçti. Herhangi önemli bir olay olmadı.

Saat beşte sandıklar açılmaya ve oylar sayılmaya başlandı. Tabi benim gibi meraklı vatandaşlar da sandıklardan sonuçları öğrenmek için sandıkların bulunduğu yerlere akın ettiler.

Çok katılımlı ve heyecanlı bir seçimi daha geride bıraktık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçim çalışmalarında “sizleri 29 Mart akşamı Atatürk Kent Meydanı’na bekliyorum” diyerek halka açık davette bulunmuştu. Hanımla meydanına vardığımızda çok büyük bit kalabalık meydanı tıklım tıklım doldurmuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Özlem Çerçioğlu toplanan kalabalığa çok olumlu mesajlar verdi.

“Bana oy veren veya vermeyen bütün Aydın halkı benim yanımda kesinlikle eşit hizmet alacaklar. Hiçbir zaman ayırım yapmayacağım. 1 milyon Aydınlının Büyükşehir Belediye başkanı olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklindeki sözleri kayda değerdi.

Efeler Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Mesut Özakcan’da çok olumlu bir konuşma yaparak belediye başkanlığı döneminde kendisinin de asla ayrım yapmayacağını uzunca anlattı.

Özakcan, "Kazanan Mesut Özakcan değil sizlersiniz, halk kazandı" sözleriyle geceye damgasını vurdu.

Konuşmalar sonunda çok güzel gösterilerle Pazar akşamı mutlu bir şekilde sona erdi.

Eve geldiğimde gece 03 kadar seçim sonuçlarını izledim. İktidar partisinin oy oranlarında düşme olduğu halde neredeyse İç Anadolu, Karadeniz ve doğu Anadolu şehirlerinin çoğunu aldı.

BAŞBAKANIN BALKON KONUŞMASI

Sayın Başbakan hırsından ve kininden hiçbir şey kaybetmemiş bilhassa çok daha

Hırslanmış. Her kazandığı seçim sonunda mülayim bir konuşma yaparken bu konuşması oldukça sertti.

Yine Gülen Cemaatini hedefe koyarak “ininize gireceğiz ininize” diyerek cemaate meydan okudu. Muhalefet parti genel başkanlarını istifa etmeye çağırdı. Anlayacağınız esti yağdı tehdit etti. İşin çok önemli yanı da yanına bütün aile fertlerini alarak balkonda şov yapması oldu. Hele Bilal oğlanın elini alıp havaya kaldırması benim gözümde doğru bir hareket olmadı. Çünkü Bilal oğlanın ve yolsuzluklara karışan bakanlarla balkon şovu yapması millete meydan okuma olarak değerlendirildi. Hem Bilal oğlan hem bakanlar yargıya yapılan baskılar ve mecliste görüşülemeyen fezlekeler AKP siciline kara bir leke olarak işlenecektir.

Dindarlığı kimseye bırakmayan ve dini devamlı istismar eden AKP nedense Egemen Bağış’ın attığı twitirde “Bakara ve makara” diye Kur’an ayetleri ile dalga geçmesine bu zamana kadar Sayın Başbakandan bir tepki gelmedi.

Bilal oğlanı ve Egemen Bağış’ı ve aile fertlerini yanına alarak şov yapması muhalefet partilerince ağır bir şekilde eleştirildi. Sayın Kılıçdaroğlu “Evdeki paraları sıfırlayan aile fertlerinin hepsi bir araya gelmişler” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Kim ne derse desin, yasama, yürütme ve yargının altı üstüne de getirilse bu seçimde AKP puan kaybetse de birçok belediye başkanlığını kazanması başarıdır.

CHP İL YÖNETİMİNİN TUTUMU

CHP il yönetimi Aydın’da sanki bir boşluk içinde, dışardan seçimleri seyreden  bir yabancı gibi. Bir il başkanı seçimin sonlarına doğru bir iki-üç yerde göründü o kadar. İl yönetim kurulu üyeleri neredeyse seçim süreci boyunca hiç ortalıkta görünmediler.

Hata alınan duyumlara göre ne derece doğruluk payı var bilmiyorum ama il yöneticilerinin çoğu bu seçimde Sayın Özlem hanıma oy vermeyeceklerini bile konuşuyorlarmış.

Böyle bir il yöneticiliği olur mu?

Eğer gerçekten böyle düşünen il yöneticileri varsa orada bir dakika durmamaları gerekir. Anlayacağınız bu seçimde il yönetimi Aydın halkının gözünde sınıfta kalmıştır.

Yine duyumlara göre Sayın Bülent Tezcan Kuşadası belediye başkanı Esat Altungün, Didim belediye başkanı Mümin Kamacı ve Nazilli CHP ilçe başkanı Cavit Yenipazarlı’yı belediye başkan adaylığı sözünü verdiği halde bunu yerine getirmediği ve getiremediği hakkında yaygın bir söylentinin olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Tabi bu disiplinsizlik ve olumsuz gelişmeler partiye zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Herkesin bundan sakınması gerekir.

Sayın Bülent Tezcan hakkında ilerde uzunca ve detaylı bir yazı kaleme alacağımı belirtiyor, halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarını kutluyorum, kendilerine başarılar diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum