CHP Efeler ilçe kongresi ardından

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Örgütü’nün 39.olağan kongresi, yoğun katılım ve coşkulu bir atmosfer eşliğinde Çeştepe Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Son 8 yıldır belirlenmiş olan bir tek adayın delegelere sunulduğu, hatta birkaç oyla kazanabilecek bir seçim dönem yaşandı.

Demokratik bir şölen havasında geçen kongrenin bir önemi ise, iki adayın yarışının olmasıydı.

Her iki aday ile yol arkadaşlığımız oldu. Yönetimlerde sevgi, saygı ve uyum içinde çalıştık. Altan Kemerci kardeşimiz yönetim kurulu üyeliği, ardından Belediye Meclis üyeliğinde bulundu.

Kaan Erçetin kardeşimiz ise, Gençlik kolları başkanlığı sonrasında il yönetiminde de görev yaptı. Kısacası parti eğitimi ve terbiyesinden geçmiş iki genç kardeşimizin demokratik yarışı, sevgi ve saygı içinde gerçekleşti. Kaybedenin de kazanacağı bir yarış söylemini de bizlere yaşattılar. Seçimi kazanan Kaan Erçetin'i kutluyoruz, Altan Kemerci'ye ise, vakur ve saygın davranışları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

3a995406-4c91-4a1e-877a-aeb54c913820.jpeg

Her iki aday karşılıklı konuşarak divan başkanlığı için Aydın Milletvekili Evrim Karakoz üzerinde anlaştılar.

Seçkin bir kadro ile partiyi kongreye taşıyan İlçe Başkanı İsmet Bozkurt’un yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Bozkurt, “Partinin her kademesine müdahale eden ve halkın iradesine zerre saygı göstermeyen birisinin çekip gitmesinin ardından barış ve huzur geldi. İlk merkez ilçe seçiminde demokrasi ve delegenin özgür iradesi vardı. ‘İyi ki gitmiş’ demek doğru bir ifade oldu” dedi.

Tüm salonun mutluluğu gözlerden okunuyordu.

Armutlu'dan yılların partilisi, başında Panama şapkası ile Muharrem Ağabey, "Ağrılarım vardı, şu salonu böyle görünce unuttum, keyfim yerine geldi ki hiç sorma" demesi ilginç bir enstantane olarak hafızalarda yer aldı.

Günşen öğretmenimiz ile kısa bir nostalji sohbeti yaptık.

Aynı saflarda da olsa, son anda taraf değiştirenler olmadı da değil.

Kısacası herkesin mutlu ve huzurlu ayrıldığı, kaybedenin bile adeta kazandığı bir kongre yarışı olarak hafızalardan uzun süre silinmeyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum