CHP Efeler Seçiminin Ortaya Çıkardığı Gerçekler

Değerli okuyucular bu ayın başlarında merkez ilçe başkanlığı seçimi yapıldı.

İki aday yarıştı Adaylardan Bayram İnci Bey ve Onur Dinler Bey birer konuşma yaparak icraatlarını anlattılar.

Fakat adaylardan önce söz alan Efeler Belediye Başkanı Sayın Mesut Özakcan’ın sözleri kurşun gibi ağırdı.

Sayın Mesut Özakcan kendisine karşı parti içi olumsuzlukları anlattı.

 

Konuşmasında:

“Geçen hafta CHP Genel Merkezinden bir davet aldığını kendisini Ankara çağrıldığını Aydın’ımızdan sahte adres ve sahte imza ile Efeler Belediye Başkanı Sayın Mesut Özakçan’ın çalışmadığı ve halkla karışıp kaynaşmadığı hakkında çok ama çok ayıp olan yersiz tutarsız CHP’ ye ve CHP lilere yakışmayan mektuplar yazdıklarını uzunca anlattı.

Bu konuşmayı bütün mahalli basın yazdı ben bunlara pek girmeyeceğim.

Demokrasilerde yön ve yöntemler bellidir.

 

Çağdaş demokrasilerde kişisel iradelerin bir araya getirilmesi işlevi, siyasal partiler tarafından yerine getirilmektedir. Siyasi partiler bu işlevlerini, bireyleri belli görüşler ve önderler etrafında toplamak ve bireylerin özlemlerini devlet yönetimine yansıtmak yoluyla gerçekleştirmekte ve bu sayede demokrasinin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Bundan başka, iktidar ve muhalefet görevlerini yapacak siyasi kadroların hazırlanması ve bunların seçilmelerinin sağlanması da yine siyasi partiler eliyle gerçekleştirilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, günümüz demokrasi anlayışı, “partiler demokrasisi” olarak nitelendirilmektedir. Bu haklar kişilere verilmemiştir.

Seçilen aday kim olursa olsun halkı kucaklamalı partilileri sucu bucu diye ayırıma Tabi tutmadan birlik ve beraberliği ön plana çıkararak bir yumruk gibi birleştirici bütünleştirici olması gerekir.

Eğer seçilen milletvekili belediye başkanı veya il başkanı güvensiz ve ayrışmacı olur, hiziplerin içine girerse vay Aydın’ın haline vay CHP’nin haline.

Günümüzde emperyalizm ve yerli ortakları bir yandan cumhuriyet, laiklik ve devrim yıkıcılığı yaparken bir yandan da buna tepki olarak karşılarına bilenmiş cumhuriyet ve devrimleri özümseyen yurtseverleri yaratmaktalar. Bunu iyi değerlendirmesi  gerekende CHP’ liler olmalıdır.

Siyasetçi ve siyaset bilimi toplumlarda çatışma halinde olan konuları uzlaştırmaktır.

Siyaset her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimidir.

Bir ülkede gücü ve iktidarı ele geçiren faşist ve gerici yönetim, korku imparatorluğu kurarak direnenleri ve ulusalcıları tasfiye etmeye çalışırsa bu olay iktidarın sonunun geldiğine işarettir.

Çünkü:

Etki, Tepkiyi doğurur.

Zulüm, isyanı doğurur.

Bu gibi iktidarlarda dünyanın neresinde olursa olsun hedefleri bellidir. Kendi arzu ettikleri yönetimi oluşturmaktır. Bunun adı da ya gericilik ya yobazlık, ya bağnazlık ya da faşizmdir.

Diyelim ki Aydınımızda bir iki dengesiz bu mektupları yazdı, Aydın CHP Milletvekili Sayın Bülent Tezcan Genel başkan yardımcısı genel merkezde bulunan yetkililere bu düzmece mektupları ciddiye almayın diyemez miydi? Bana göre diyemezdi çünkü her kargaşadan nemalanmak onun özelliğidir.

Sayın Tezcan merkez ilçe seçiminde tarafsız bir konuşma yaptı ama kaybeden listede bütün yakınları ve yandaşları vardı.

Metin Lütfi Baydar ise konuşmasında açıkça yanlı olduğunu beyan etti. Bir adaydan yana kesin tavır aldı. Hatta Genel merkez yönetiminin değişmesinin gerekli olduğunu bile ima etti.

Benim arzum ve isteğim seçilen ilçe başkanına çok iş düşüyor. Mutlaka ama mutlaka partilileri kucaklayıcı olması, sucu bucu diye ayrım yapmaması parti içinde kırgınlığı ve dargınlığı giderici tedbirler alması.

Herkesi güler yüzle karşılayıp sorunları gidermesi gerekir.

18.12.2015 Cuma günü

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ASTİM Köprülü Kavşak projesinin fore kazık temel atma töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışa katılan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, son aylarda basında sıkça yer alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarında açık olduğu iddiaları hakkında bir basın mensubunun sorusuna benim de takdir ettiğim kendisine yakışır bir cevap verdi.

Başkan Özakcan, "Bürokratların aldığı kararlar ile yasaların ve uygulamaların yorumundan kaynaklanan bir takım sorunlar yaşanmıyor değil. Ancak bu sorunlar her yerde vardır. Örneğin katı atık bedelinin toplanması sorunu vardı ve bu konuda itirazlarımızı gerekli mercilere ilettik. İtirazlarımız sonrasında yönetim toplanarak karar almış ve sorun giderildi. Bu ve buna benzer sorunlar sadece Aydın’da değil diğer Büyükşehir statüsündeki tüm illerde de yaşanıyor, ama düzeltilmeyecek şeyler de değil elbette. Biz hep birlikte başarmak için yola çıktık ve yolumuzda da emin adımlarla yürüyoruz. Demokrat kimliğimizle farklı partilerden olan arkadaşlarımızla da sürekli iç içeyiz. Özlem hanımla aramızda bir sorun ve ayrılık düşünülemez. Aile içerisinde bazen farklı görüşler olabilir ve bunlar çözümlenebilir. Biz her zaman etle tırnak gibi birlikte olmak durumundayız. Hizmet için varız ve halkımızın hizmetindeyiz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aramızda olumsuz şekilde yorumlanabilecek bir durumumuz yok" dedi.

Bu konuşma benim yanımda oldu. Çok mutlu oldum iki belediye ve başkanları bizim göz bebeğimiz

Sayın Mesut Özakçan her zaman şunu söylediğine ben çok tanık oldum. Kendimden önce CHP, CHP’den önce ise ülkem.”

Sayın başkanların bu halka hizmet etmede birbirlerine destek olmaları gerekir. Olamayanların durumları da bir dahaki seçimde halk tarafından değerlendirilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçiğlu’nun proje hakkında konuşmasından sonra Sayın Özlem Başkanla Mesut Başkanın birlikte katılımcılara pilav dağıtmalarından çok mutlu oldum.

Sizler ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursanız bizlerde o denli mutlu oluruz.

Çevrenizi güzel bilgili ve donanımlı insanlarla doldurun.

Yalakaların ve çıkarcıların çıkarları bittiğinde daha iyi nemalanacak yer ararlar

Bir atasözü derki, “arkadaşını söyle bana kim olduğunu şöyleyim sana” der.

Diğer bir atasözü ise:

Karga ile arkadaş olan b…ka gider

Bülbülle arkadaş olan güle gider

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum