Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

CHP yok, Çerçioğlu var

Dünyayı büyük bir yıkıma götüren acımasız diktatör Hitler’in kendine olan hastalıklı özgüvenini belirten en önemli anekdotlarındandır. Almanya’nın savaşta kan kaybetmeye başladığı dönemdir. Hitler Berlin’e devasa kubbeli bir yapı inşa edilmesini istemektedir.  Hitlere sorarlar, “Olası bir düşman bombardımanında açık hedef olmaz mı?”

Hitler cevap verir; “Hava Kuvvetleri Komutanı Hermann Göring bana söz verdi Reich’ın (Nazi Almanya’sı Devleti) üstünde tek bir düşman uçağı bile uçamayacak.” Berlin, Hamburg, Dresden gibi kentlerde müttefik bombardımanının dehşetini düşünürseniz, Göring’in günümüzün moda ifadesiyle Hitleri nasıl kandırdığı çok aşikâr. Gerçeklerden kopmuş, hastalıklı bir özgüven yaşanacak felaketin ilk sinyalidir.

Bir önceki köşe yazımda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’ye kan kaybettirdiğini ifade ederek, gerekçelerimi ortaya dökmüştüm. Yazıya yapılan itirazlar düşündüğüm tehlikelerin çok daha güçlü şekilde Aydın CHP’de ve Çerçioğlu’nun ruh dünyasında yaşandığını gösteriyor. Çerçioğlu’nun yakın kalemşörleri açıkça Çerçioğlu aday olmazsa, CHP diye bir partinin Aydın’da var olmadığını söylüyor.

Şimdi birinci paragrafın son cümlesini tam da buraya koyalım ki hem yazımız, hem de Hitler anekdotumuz anlam kazansın. “Gerçeklerden kopmuş, hastalıklı bir özgüven yaşanacak felaketin ilk sinyalidir.”

Çerçioğlu’nun kalem erbabı arkadaşları çok iddialı, diyorlar ki; “Özlem hanım olmazsa CHP Aydında sittin sene büyükşehiri kazanamaz.” Benim yazımda belirttiğim oy kaybı meselesine de, “Genel seçim ile yerel seçim ayrıdır,  yerel seçim söz konusu olursa Aydınlı yine aynı güçle Çerçioğlu’nu destekler” diyorlar. Çerçioğlu’nun sorun yaşadığı partili belediye başkanlarının oyları arttırdığı meselesine doğaları gereği hiç değinmiyorlar. Hatta tevellüdü eski bir başka kalem erbabı tarikat müritlerini aratmayacak bir uçuşla, Çerçioğlu’nun aday olmamasının hayal bile edilemeyeceğini kaydediyor. Kendi görüşleri olmadığını bildiğimiz görüşlere bile saygılıyız diyerek bu arkadaşları aydınlatmaya çalışalım.

Demek genel seçim ile yerel seçim ayrı şeylermiş. Peki, 2015 Haziran genel seçimlerinde Aydın’da 4 vekil çıkaran ve 5.nci vekili kaçıran CHP için, “İşte Topuklu Efe farkı, Çerçioğlu ağırlığını koydu. CHP Aydın’da Çerçioğlu ile büyüyor” manşetlerini atan arkadaşlar sakın siz bugün yerel seçim ayrı genel seçim ayrı diyenler olmayın. İyi olursa Çerçioğlu’ndan, kötü olursa diğer partili başkanlardan. Vicdan tartınıza bağladığınız gizli ağırlıkları sökün kardeşim çünkü gerçeği eksik tartıyorsunuz. Çerçioğlu olmadan Aydın’ı hayal edemeyen beyefendi ile ilgili söyleyebileceğim tek şey, tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ruhsal danışma hizmetlerinde de Aydın’ın önemli mesafeler kat ettiğidir.

Devlet kurmuş partiyi Aydın’da birisinin elinde oyuncak etmeye çalışmak, CHP’siz bir Türkiye’yi, CHP’siz bir Aydın’ı aklına getirip korkacağına, “Çerçioğlusuzluk bitiştir” hezeyanı yaşatmaya çalışmak gelecek felaketin bariz sinyalleridir. Aslında çok da uzatmak istemiyorum ama CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır beyefendi ile ilgili rica anlamında bir saptama yapmak istiyorum. .  Beyefendi siz CHP Aydın İl Başkanısınız sanırım. Sanırım diyorum çünkü belediyeleriniz arasındaki iletişim ve adalet sorununu çözemediğiniz görülüyor. Büyükşehir Belediyesine gösterdiğiniz özeni anlıyor ve hak da veriyorum. Ama en azından bu ilginin yarısını diğer partili belediyelerinizden de esirgemeyin.

Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP’li de, diğer belediyeleriniz Hristiyan demokrat mı? Bu da esprisi olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.