CHP’nin geldiği durum

Yazarımız Cevdet Şahinoğlu “30 milyon lira nerede” sorusuna henüz cevap alamamışken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bir soru daha patlattı; “3 milyon lira sus payı için mi ödendi?”

Cevdet Şahinoğlu, önemli sorular sordu. Bu soruların mutlak suretle cevaplarının verilmesi önemli ama peşinen söyleyeyim; önceki sorulara olduğu gibi bu sorulara da kamuoyunu tatmin edici bir cevap veremeyecek Sayın Çerçioğlu.

“Sükût ikrardan gelir” diye bir atasözümüz var. “Susmak kabul etmek demektir. Bir kişi, kendisine yapılan suçlamalara karşı itiraz etmiyorsa bu ‘evet, kabul ettim’ demek anlamına gelir.”

Bu köşeden birçok yazı kaleme aldım, özellikle bazı asalakların Aydın Büyükşehir Belediyesine çökmeleriyle ilgili. Bu ilişkilerin ağır sonuçları olacağını, faturayı Aydın halkının ödeyeceğini hatırlattım, hatırlatıyorum.

“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.”

İsmet İnönü’nün bu son derece doğru sözünü hatırlamanın ve gereğini yapmanın tam zamanıdır! Bu görev öncelikle CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’a düşmektedir. Çankır, İsmet İnönü’nün bu meşhur sözünü hatırlamıyorsa, parti aracındaki yazıyı iyi okumalı, iyi anlamalı ve gereğini yapmalıdır.

Aydın’ın şimdiye kadar hiç olmadığı kadar cesur insanlara ihtiyacı var!

CHP’li Çerçioğlu, yolsuzluk haberleriyle gündeme geliyor. Aydın’ın her yanından rant feryatları yükseliyor. Adrese teslim ihaleler, israf, gereksiz ve rantabl olmayan yatırımlar, hizmetin değil Özlem Çerçioğlu reklamları için harcanan tonlarca para, kişilere ve zümrelere özel uygulamalar, yargıya intikal eden problemini çözmek için her yolu mubah sayan anlayışla AK Parti içinde karanlık ellerle işbirliği gibi nedenlerle; belediye devleti kemiren adeta kara delikler olmuş durumdayken, CHP’nin ikinci genel başkanı İsmet İnönü’nün sözünün gereğini ne zaman yapacaksınız sayın Çankır!

CHP’yi ele geçirdiği, partiyi “Özlem Çerçioğlu Partisi” haline getirdiğine yönelik parti içi feryatları kulağınızı tıkamış durumdasınız. İl yönetiminizden birçok isim belediyeden maaşlı. İl Disiplin Kurulu Başkanı Süha Bayırlı, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve sayısını kimsenin bilmediği bankamatikler konusunda söyleyecek bir sözünüz olacak mı sayın Çankır!

2015 genel seçimlerinde CHP’nin Aydın’daki oyu yüzde 40,7 idi. Siz göreve geldikten sonra gerçekleşen 2018 genel seçimlerinde CHP’nin oyu 33,9’a düştü. CHP Aydın’da yüzde 7 oy kaybetti. Partinin kan kaybı devam ediyor. Birlik ve beraberliği sağlamak yerine birbirine düşman ederek örgütü darmadağın ettiğiniz konuşuluyor. Birçok partili bu kötü gidişattan rahatsız… Bu durum sizi de rahatsız ediyor mu sayın Çankır!

Bunu size söyleyen oldu mu bilmiyorum ama ben diyeyim. Sizin için “Özlem Çerçioğlu’nun il başkanı” diyorlar. “Çerçioğlu’nun sözünden çıkmaz” diyorlar. Bu doğru mu sayın Çankır!

Doğruysa bile Ali Çankır’a hak veriyorum. Özlem Çerçioğlu CHP’yi ele geçirmişken, parti genel merkezinde bir dediği iki olmazken CHP’nin il başkanı olacak hali yok ya! Adam haklı.

Değerli dostlar!

“Bir dediği iki olmaz” cümlesini neden kurduğumu daha iyi anlamanız için sizi 2019 yerel seçimleri öncesine götürmek istiyorum.

Yıl 2019. Yerel seçimler yaklaşmakta, belediye başkan aday adayları arz-ı endam etmektedir. CHP’nin değişik kademelerinde görev almış bir isim Aydın’ın bir ilçesinden belediye başkanlığına aday adayı olmak ve hazırladığı dosyayı sunmak üzere CHP Genel Merkezinde bir genel başkan yardımcısını ziyaret eder. Aday adayının referansı, genel başkan yardımcısının dayısı olunca özel ilgi gösterilir. Bu yüzden aday adayı umutludur.

“Adaylık için aradığımız kriterlere sahipsiniz, hayırlı olsun deyip sizi gönderebilirdim ama dayımla birlikte gelmişsiniz. O yüzden sizinle açık açık konuşacağım” diye söze başlayan genel başkan yardımcısı, genel merkezin tavrını şu sözlerle açıklar:

“Özlem Çerçioğlu kimi isterse, o belediye başkan adayı olur.”

Aday adayının; “Efendim siz Özlem Çerçioğlu’na çok güveniyorsunuz ama hakkında açılmış yolsuzluk davaları ve soruşturma dosyaları var!” sözlerine genel başkan yardımcısının verdiği cevap ise daha vahimdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı kastederek, ““Özlem Çerçioğlu’nun Emine Hanımla arası çok iyi. Ona sürekli hediyeler gönderiyor. Açılmış davalardan bir şekilde sıyrılır.”

CHP'nin geldiği durum budur!

Çerçioğlu gerçekten Emine Hanıma hediye gönderiyor mu yoksa bir algı operasyonu mu bilmiyoruz. Öyle de olsa böyle de olsa, cumhuriyeti kuran CHP’nin geldiği durum içler acısıdır.

YAZAR NOTU:

Bahse geçen olayda genel başkan yardımcısı ve aday adayının kimliği tarafımca bilinmektedir. İzinsiz kullanmak istemediğim için isim verilmemiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.