Ciddi sıkıntı

85 milyon nüfusa sahip ülkemizde resmi rakamlara göre 16 milyon kişi sosyal yardım alıyor. Üstelik yardımlarla yaşamını idame ettiren yurttaşlarımızın sayısı her yıl artıyor.

Bu durumun iyi irdelenmesi gerekiyor.

Yoksulların sayısı çok fazladır. Bu rakam sosyolojik, psikolojik ve ekonomik anlamda ülkemiz için ciddi sıkıntıdır.

Daha açık bir anlatımla gelir dağılımı adaletsizdir, ülke iyi yönetilmiyor demektir. AKP, Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarda kalma başarısını gösterip, aynı zamanda en kötü ekonomi sürecini yaşatan parti olarak anılacaktır.

İnsanların çöp bidonlarını geçim aracı olarak gördüğü, aynı bidona her yarım saatte bir farklı kişilerin karıştırıyor olması da ayrı bir sorundur.

Yönetmek için kendine engel gördüğü her şeyi değiştiren, istediği her yasayı torba yasa ile değiştiren, sendikaları etkisizleştiren, gazete ve televizyonları iktidarın sesi haline getiren bir iktidarın 21 yılın sonunda ülkeyi getirdiği durum maalesef budur.

İnsanlar sosyal yardıma muhtaç, gençler işsiz, ev kiraları uçuk kaçık, pazar yerleri adeta yangın mahalli, enflasyon yıllar sonra ilk defa 3 haneli rakamlara ulaşmış durumdadır.

Parlamentodaki milletvekillerinin yarısı kıyak emeklilik sayesinde iki maaş alırken, halkın yoksulluk içinde yaşaması kaçınılmazdır.

Gelişmişliğin, çağdaşlığın göstergesi yardıma muhtaç bir toplum yaratmak değil, kendi ayaklarının üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesidir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum