Dalkavuk!

Deve kuşuna “uç!” demişler; yanıt vermiş;
“Ben deveyim!”
O zaman “koş’” demişler. Bunun üzerine de şu yanıtı dillendirmiş;
“Ben kuşum!”

Deveye sormuşlar “neren eğri?” diye oda yanıt vermiş;
“Nerem doğru ki!”

Doğruların giderek azaldığı, eğrilerin ise harman olduğu zamandan geçiyoruz… Toplumsal değil kişisel yararların öne çıktığı bir ortam içreyiz. Bu nedenle de bugün böyleyiz, yarın şöyle. Öbür gün ise çok daha başka oluyoruz.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci Efeler ilçe başkanıyken “Seni desteklerim ama delegelerin tamamını ben yazarım” sözü Çerçioğlu ile İnci arasındaki ipin kopmasına neden olmuş, Çerçioğlu, İnci’nin karşısına belediye çalışanı Onur Dinler’i aday yapmıştı.

Efeler ilçe kongresini kazanan İnci, 27 Aralık 2015 tarihinde yapılan kongrede il başkanlığına aday olduğunda Çerçioğlu, Soner Kaplan’ı karşısına dikti. Çerçioğlu’nun rüşvet tekliflerine elinin tersiyle iten CHP delegesi Bayram İnci’yi başkan seçti.

İşte o kongreyi takip eden gazeteciler arasındaydım. Bayram İnci konuşmasını yaparken, belediyenin basın bürosu görevlileri İnci’yi alkışlayanları kaydediyordu. Çerçioğlu’nun gözüne kin ve nefret bürümüştü… Belli ki intikam alınacaktı… Kongreyi Bayram İnci kazanınca olanlar oldu. İnci’yi destekleyenlerin çocukları işten atıldı. İşten atılanlar arasında İnci’nin baldızı da vardı. Olan ekmeğinin derdinde olan masum çalışana oldu.

Şubat ortalarında Çerçioğlu’nun CHP Aydın il başkanlığına yaptığı sürpriz ziyaret aradaki buzları biraz eritti. Geçtiğimiz gün Bayram İnci başkanlığındaki il yönetimi iade-i ziyarette bulundu.

Siyasette küslük olmaz. Bu yüzden Çerçioğlu-İnci yakınlaşmasını takdirle karşılıyorum. Ancak bunca yaşanan olaydan sonra ziyarette geçen diyalog dikkatimi çekti. Güya İnci, hayata geçirdiği projeler nedeniyle Aydın halkı adına Çerçioğlu’na teşekkür ederek başarılarının devamını dilemiş… Çerçioğlu da,  “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak halkımız için çalışmaya, yeni hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz” demiş..

“Keller sağırlar birbirini ağırlar” şeklindeki bu diyalog üzerine Muzaffer Şekerler adındaki bir okurum merak edip, sormuş. Ben de aynen naklediyorum: 

“Ben CHP’li olarak hayata geçirilen projeleri çok merak ediyorum. Başkalarına algı yönetimi uyguluyor diye eleştirirken her tarafa asılan reklamlarla aynı davranışı sergilemek doğru mu? Büyükşehir bütçesini ve gerçekleştirilen projelerin listesini açıklasanız da millet aydınlansa daha iyi değil mi? Böyle al gülüm ver gülüm pozisyonları ile kendimizi kandırıyoruz.”

Ben de Muzaffer Şekerler gibi Özlem Çerçioğlu’nun hayata geçirdiği projeler ile yeni projeleri merak ediyorum. Açıklasanız da biz de öğrensek…

 “Dalkavuk kendisinden çıkar sağlayabileceği, kimseyi, kimseleri aşırı bir hayranlıkla öven, pohpohlayan ikiyüzlü kimselere denilmektedir.” Ancak dalkavuklardan sürekli hayır gelmez, bir yerde kopar.

Sözün burasında bir dalkavuk fıkrası anlatalım:
Filozof ile bir dalkavuk konuşuyorlarmış…
Filozof ne derse, dalkavuk onaylıyormuş. Sonunda filozofun sabrı tükenmiş:
“Be adam, hiç olmazsa, bir kere itiraz et de, iki kişi olduğumuzu anlayalım.”

YAZARIMIZIN CHP İL KONGRESİNİ DEĞERLENDİRDİĞİ YAZIYI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.