Değer mi hiç?

Seçim uğruna ölçünün ayarın iyice kaçtığı, seviyenin düştüğü, tehdit ve şantaja varan söylemlerin gırla gittiği ağır hakaretlerin sıradanlaştığı bu durumun örf ve adetlerimizle de hiçte örtüşmediği, adeta sokak jargonunun kullanıldığı, mahallede herhangi birinin kullanmasına bile tahammül edilemez söylemlerle seçim propagandası yapılıyor.

Duymak istediklerimiz bu değildir bu. Ülkenin vatandaşı olarak yıllarca kardeş kavgalarından bıktık usandık. Yıllar sonra tekrar kavga kaos değil barışa, kardeşliğe şiddetle ihtiyacımız vardır.

İnsanlar açlık sınırının altında yaşarken, öğrencisi öğretmeni, hukukçusu, doktoru yurt dışına gitmek için fırsat kollarken, tüm kötülüklerin anası enflasyon yıllar sonra üç haneli rakamlara çıkarken, yokluk yoksulluk ve yolsuzluklar bu denli konuşulurken, üç kişilik işe üç bin kişi müracaat ederken velhasıl binlerle sorun başa belayken bizi yönetenlerin kavga, kaos, küfür söylemlerinden arınıp barış dilini kullanmaları, çözüm odaklı olmalarıdır. İktidarın görevi kavga, şikâyet değil sorunları çözmek, vatandaşın yaşam standardını yükseltmek olmalıdır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum