Derdin ne senin Özlem Çerçioğlu?

CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi, 7 yıla yakın süredir sadece laf üretim merkezi dışında bir faaliyet göstermiyor.

Öyle ki bugüne kadar belediye bütçesine denk elle tutulur bir yatırım ve hizmeti olmadığı gibi olanları da adeta milletin kullanmaması için yok etmeye yöneliyor.

Bir örnekle daha iyi anlatalım. Atatürk Spor Kompleksi… Efeler ilçesinde 22 dönüm arazi üzerine kurulu kompleksi Büyükşehir Belediyesi yapıp ihalesiz bir şekilde İzmirli bir firmaya devretti. Başkan Çerçioğlu, tesiste milli sporcuların yetişeceğini ve milli sporcuların Aydın’ı temsil edeceklerini söylemişti ama 2018 yılında açılışı gerçekleşen tesiste yetişen milli sporcuları henüz göremedik. Çünkü tesisten ne sporcular faydalanabiliyor ne de vatandaşlar. Kompleks parası olana hizmet veriyor. Amacına uygun çalıştırılmıyor anlayacağınız.

Atatürk Spor Kompleksi’nin işletilmesini ihalesiz bir şekilde kim ya da kimlere verildiğini merak ettiğinizi biliyorum. Anlatalım. Derin Spor İşletmeciliği Turizm ve İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi. Peki, bu şirketin ortakları kim? Serdar Sütçü, Ali Gülviran, Ali Sütçü, Ayçin Sevmiş ve Gülçin Kurtuluş.

Burada Ayçin Sevmiş ve Gülçin Kurtuluş dikkat çekicidir. “İzmir’de CHP’lilerin de yakından tanıdığı, hatta bazı CHP’li belediyelerle ekonomik ilişkileri olan Ayçin Sevmiş şirketin ortaklarındandır.

Ayçin Sevmiş aynı zamanda AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un da tanıdığı bir isimdir. Bir adım öteye gidelim, aynı zamanda Ahmet Kurtuluş’un aile dostu diye tanımlanan dönemin MİT İzmir Bölge Başkanı Gürbüz Yüksel’in de yakın kadın arkadaşıdır.”

Dikkat çeken ikinci isim Gülçin Kurtuluş ise AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un eşidir. 2018 ortalarında, 'silahlı suç örgütü kurma ve yönetme' suçundan tutuklanan Ahmet Kurtuluş, “FETÖ Borsası” iddianamesine girmiş bir isimdir. Avukat Özgür Senger’e göre FETÖ Borsası, “hakkında soruşturma açılan kişilerin takipsizlik ve beraat kararlarını satın almasıdır.”

Ahmet Kurtuluş cezaevindeyken itirafçı olacağını beyan eden bir dilekçe verdi. Bu dilekçeyi verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Kurtuluş artık ev hapsindeydi. Duyuldu ki; etkin pişmanlıktan yararlanmış, itirafçı olmuş ve FETÖ Borsası’na dair bildiklerinin çok az bir kısmını anlatmıştı. Verdiği ifadeler, vereceklerinin teminatıydı.

Ve bir gün...

Kendisine “polis süsü” veren birileri tarafından, evinde, 5 yaşındaki oğlunun gözlerinin önünde öldürüldü.

Asıl sorulması gereken soru şu…

Takipsizlik kararı verilen FETÖ soruşturması ile Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk, ihaleye fesat, görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik gibi konularda çok sayıda davada sanık durumunda olan Başkan Çerçioğlu’nun bu adamlarla ne işinin olduğudur.

Belli ki; Doğan görünümlü Şahin gibisin. Bir yandan CHP’yi basamak yapıyorsun, diğer taraftan AK Parti içindeki karanlık ellerle ile işbirliği yaparak şaibeli işlerden sıyrılmayı hedefliyorsun.

Soralım…

Derdin ne senin Özlem Çerçioğlu? Neyin peşinde, neyin hesabındasın?

Geride bıraktığın başkanlık döneminde çok sayıda şaibeli işin merkezinde yer aldın. Senin durumunda olan birçok belediye başkanı açığa alındı, hapislere düştü. Kıvrak manevraların sayesinde sana dokunulmadı. Paranın partisi, ideolojisi, dini olmadığını bildiğin için karanlık adamlarla iş tuttun. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Her zaman hesap verebilir olun, gerekirse bağımsız denetçilerle kendinizi denetlettirin” talimatına rağmen bir kez olsun halka hesap vermedin. Eleştiren siyasetçilere, gazetecilere belediye bütçesinden beslediğin trollerine saldırttın. Bunu yapacağına çıkıp her şeyi kamuoyuna anlatsan olmaz mı? Olur! Ama sen algı operasyonları ile devranımız dönsün diye bekliyorsun.

Unutma ki; her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır. Aydın’da kurduğun düzenin elbet bir gün sonu gelecek. Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır çünkü. İşte o zaman bunca para, bunca tartışmalı ilişki ağı nasıl işliyor ortaya çıkacak. Bakalım o zaman ne yapacaksın.

Okurlarıma Atatürk Spor Komleksi açılışından fotoğraflar sunuyorum. Lütfen dikkatli inceleyiniz.

foto-1-004.jpgfoto-2-004.jpgfoto-3-003.jpgfoto-4-001.jpg
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum