Duvar yazısı olabilecek tokat gibi bir yazı...

Değerli okurlar ülkemde bütün meslekler çok önemli. Ama bana göre en önemli meslek ise biri doktorlar diğeri ise eğitimciler. Biri yaşatır diğeri eğitir. Ama günümüzde bazı yobazların sağlık ocaklarında ve hastanelerde doktorlarımıza karşı hastane ve sağlık ocakları mensuplarımıza karşı yapılan şiddet ve saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" Sağlığın önemini en iyi özetleyen söz, Kanuni Sultan Süleyman'ın ünlü sözü.

Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir. Genellikle resmi, yani kurumsal, eğitimle bir kullanıldığından bağlama göre öğretim, öğrenim gibi kavramlarla sıkça karıştırılmaktadır. Günümüzde eğitim büyük erozyona uğramış ülkemde eğitim maalesef iyi bir durumda değil. Bilgisiz ve yeteneksiz insanların yönetimleri sayesine gittikçe seviye düşmekte.

Doktorlar hakkında halkımız arasında şöyle konuşulur.

Mesleğin doğuştan çekiciliği var.

Çocuğa sor, büyüyünce ne olacaksın?

“Doktor olacağım” der.

En gözde damat adayıdır.

Hemen herkes, kızını doktorla evlendirmek ister.

Kadınlarımız arasında “beni ne doktorlar istedi” diye başlayan atasözü bile vardır.*

Şarkıdır.

Afrodizyaktır.

“Doktor civanım, seni istiyor canım.”

Küçük ilanların büyük vaatleridir.

“Doktordan satılık otomobil.”

“Doktordan satılık işyeri.”

Kullanılmışsa bile, doktorun kullanmış olması “kalite” göstergesidir.

“Doktora kiralık” ilanı da öyle.

Evini vereceksen doktora ver.

Temizdir en azından, eminsindir.

Meslek seçerken…

Kız verirken…

Kocaya varırken…

Otomobil alırken…

Ev kiralarken…

Doktor iyi.

Fikrini söylerse…

Şerefsiz doktor!

Ama çok sıradan bademcik ameliyatını yapabilen bir hekim, gayet güzel başbakanlık yapabilir.

Refik Saydam, hekimdi.

Sadi Irmak, hekimdi.

TBMM başkanı Mustafa Kalemli, hekimdi.

O halde… Reçeteye aspirin yazma yetkisi bile olmayan tiplerin hükümette en önemli makamlara gelmesini tehlikeli bulmuyorsun da canını emanet ettiğin hekimlerin hükümetle alakalı fikir beyan etmesini mi sakıncalı buluyorsun?*

Komada geliyorsun, bacağını kesiyor, damar çıkarıp kalbine bağlıyor, gebermekten kurtuluyorsun. Geceyarısı ateşi kırka vuran evladını Azrail'in elinden alıyor. Kardeşinin hızara kaptırdığı parmağını yerine dikiyor. Beyin kanaması geçiren anneni hayata döndürüyor. Babanın katarakttan görmeyen gözünü gördürüyor. Eşinin kanserini erken yakalıyor. Sonra da sen çıkıp “hekimler devlet işlerinden benim anladığım kadar anlamaz, konuşmasınlar” diyorsun öyle mi?

Türk Tabipler Birliği başkanı olan Profesör, İstanbul Üniversitesi rektörlüğü seçiminde en yüksek oyu aldı. Ezici çoğunlukla seçilen bu profesörün rektör olmasını engellediler.

“Nuh'un cep telefonu vardı, gemisi nükleerdi, insansız hava aracı uçuruyordu” diyen arkadaşı, aynı İstanbul Üniversitesi'ne öğretim üyesi yaptılar.

Hükümetimizin Türk Tabipler Birliği konusunda mantıklı karar verdiğini düşünüyorsan, Nuh'un telefon numarasını versene bana?!

Yüce Atatürk der ki:

“Yokluk ve sefaleti yenmek için önce cehaleti yenmek gerek.”

FATİH PORTAKAL

Sayın okurlar burada bir parentezde Fatih Portakal hakkında açmak istiyorum. Fatih Portakal Fox televizyonundan kovulduğunda çok üzülmüştüm. Hiçbir neden yokken haber sunuculu görevine son verilmişti. Sonradan Sözcü televizyonuna gelince sevindim. Fakat Fatih Portakal sevincimi kursağımda koydu. Hemen hemen her haberde Sayın Kılıçdaroğlu’nun aleyhine atıyor. Geçen akşamki haberinde ise Eskişehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında kendini ilgilendirmeyen bir sürü laf söyledi. Sen ihtiyarladın belediye başkanlığında ne işin var diye. CHP Genel Başkanı Özgür Özel buna genel merkezde bir oda versin orada konuşup dursun. Kılıçdaroğlu’nun ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan hakkında yorum yapmak senin ne hakkın nede yetkin. Bu durumun sadece kendini milletten soğutuyorsun bilesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum