En çok değer verilmesi gerekenlerdir öğretmenlerimiz

En değerli öğretmenlerimiz olmalı, olmalıydı. Ama baktığımızda insan yetiştiren nesiller yetiştiren ve en değerli olması gereken öğretmenlere gereken değer veriliyor mu? HAYIR. 

Ben yine de yazarak hiç bir zaman değerini yeteri kadar bulamamış öğretmenlerimizin, en azından gönüllerini almalıyım diye düşünüyorum. Sizlerin ve benim de öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Biz öğretmenlerimize sonsuz saygı, sevgi duyar ve bunu gösterirdik. Öğretmenlerimin hiç birini unutmuyorum. Onların öğretmenler günü gibi bir günün varlığından bile haberleri olmadı. Şimdi ne mutlu ki büyük, küçük, herkes öğretmenlerini sevgiyle, saygıyla anarak onları ziyaret edebiliyor. Bize öğrettikleri her şey için, iyi birer insan olarak yetişmemizi sağladıkları için, Vatan, Millet sevgisini, Atatürk ilkelerini, büyüklerimize ve küçüklerimize nasıl davranmamız gerektiğini anlatıp öğretmenlik görevlerini layıkıyla yerine getirdikleri için. Her birinden biz iz kalmıştır her birinden öğrendiğim bir şey vardır. Onları öğrettikleriyle ve öğrendiklerimle anmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Onlara minnettarım ve ölmüş olanları rahmetle anıyorum.

Öğretmenler gününüzü demet demet çiçeklerle, sevgi dileklerimle kutluyorum sevgili öğretmenler.  Çok değerlisiniz aslında. Hakkınızı ödemek kolay değil. Ancak layık olan öğretmenlere bütün bu dileklerim. Çünkü gelecek vadediyor gelecek yetiştiriyorsunuz. İnsan yetiştiriyorsunuz. Daha doğrusu toplum yetiştiriyorsunuz. Sizin yaptığınız yatırımlarla toplumdaki bireyler şekil buluyor. Önce anneler, sonra siz.

Günümüzde kendi alan bilgisinden sınavlarda başarısız olanlar var. Bunlar çocuklarımıza ne verecek çok merak ediyorum? Torpillerle ve layık olmadığı yerlerde, layık olmadığı ülkelerde (Suriyeliler mesela) öğretmenlik yapmaya layık görünenler var sözüm, bu güzel dileklerin onlara değil sakın üstlerine alınmasınlar.

Çocuklarımızı size emanet ediyoruz. Onları bir tasarımcı, bir heykeltıraş gibi şekillendirip en iyi hale getirmek sizin işiniz ve bunun için uğraşıyorsunuz. Siz iyi insanlar yetiştirdiğinizde iyi toplumlar oluşur ve dolayısıyla iyi toplumlarda insanlar daha mutludur. Mutlu ülkeler mutlu insanlardan oluşur. Demek ki öğretmenlerin sorumluluğu çok fazla... Gelişmiş toplumlarda öğretmenlik toplumun en saygın mesleğidir. Aldığı bu sorumluluktan dolayı.. Neredeyse en yüksek maaş öğretmenlerindir. Bu sebepten özgüvenleri yüksektir. Çünkü saygı görürler. Hem velilerden, hem de öğrencilerinden. Özgündür yaptıkları işler. Okula geldiklerinde ay sonunu nasıl getireceğiz kaygıları olmadığı için sadece öğrencilerine ve yaptıkları derse konsantre olurlar. Hiç bir zaman ek gelir düşünerek çarşıda, pazarda mesleklerinden ayrı işler düşünmezler. Yaratıcılıkları vardır. Çünkü yeterli gelirleri olduğundan işin maddi boyutunu düşünmediklerinden verimlilikleri çok fazladır. İyi evlerde, iyi semtlerde oturur, yıllık tatillerini yurt dışında yapar başka ülkeler hakkında öğrencilerine anlatacakları görsel donanımları olur. Atanmak için sıra beklemezler. Refahtır mutludurlar.  Ülkemizdeki öğretmenlere baktığımda yüzlerinde hüzün, mutsuzluk görüyorum (hoş; yok kimsenin birbirinden farkı. Herkes mutsuz ya!) Bu şekilde öğrencilerine ders verirken, evdeki çocuğunun nafakasını düşünüyorsa... Onun nasıl okuyacağını ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyorsa, çocuklarımıza nasıl iyi bir eğitim vermesini bekleyebiliriz. Buna rağmen fedakâr, cefakâr bir tavırla ellerinden geleni yapan öğretmenlerimizin ellerinden öpesim geliyor. Sevgili ülkemin sevgili öğretmenleri gönlüm sizler için her şeyin en iyisini diliyor. İnşallah medeni ülkeler seviyesinde, bir gün olmanız gereken yerde olursunuz.

HAKLARINIZI; YETİŞTİRDİĞİNİZ TÜM BİREYLERE VE BİRYERLERE HELAL EDİNİZ…

Bugün öğretmenler günü dolayısıyla Recep Yazıcıoğlu Kültür merkezinde açılan Aydınlı Sanatçılar Sergisini Çarşamba gününe kadar gezebilirsiniz. 23-28 Kasım 2018

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.